Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Grčka

Post od Ji 4Tze »

Superb III napisao:Link od srpskog novog i kvalitetno uradjenog autobahn-a :))) Slika govori vise od reci. Kako ce tek da izgleda za 10 godina mogu da pretpostavim. Novi put prema Grcku u SRB.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1165906
Već smo komentarisali ovu fotku kad se otvarao put.
rekoše da je "kao pista" (al za poljoprivredne avione :mrgreen: )
Boringly average, but also perfect for school run mums
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!

Hahahaah dobar...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

BG-Evzoni vs BG-Kulata (ili kako se već zove prelaz u BUG), koja je razlika? Kad smo išli na Tasos, išli smo preko Soluna s noćenjem al vidim da je preko Bugarske kraće, možda može u cugu da se stigne opušteno, ako se porani?
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Otisao drugar juce na Tasos bas preko Bugarske, oko 80km kraci put takomi rece, a i Bugari uradili dosta autoputa tako da nije razmisljao + trajekt iz Keramotija ide nesto bas brzo.

TT
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

taj trajekt za tasos ide ko pilicar, na 15 minuta, rekoh vec, auto put preko bugarske je odlican
https://www.youtube.com/watch?v=2tiNs6bhy2A
onaj mit i legenda o bandama prerusenim u policajce je glupost, jedini problem moze da bude guzva na prelazu gradina jer ima dosta turaka koji nemaju drugu alternativu, i carinici su tu malo rigorozniji pa svaki auto trkeljisu.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Tako je. Put nije problem već granični prelaz Gradina. Čeka se. Ja sam pre par nedelja čekao 1:45 da uđem u Bugarsku. Noću je manja gužva al ne mnogo manja. A sad se i u povratku čeka pošto se Turci uveliko vraćaju u Evropu. Dakle, ne gine čekanje i pri ulasku u Srbiju. Što se tiče bugarsko- grčke granice, tu mi čekamo desetak minuta u oba pravca, a za to vreme prođe 10-15 vozila sa EU tablicama.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pa nije bas glupost i mit jer je toga bilo. Znam za primer gde su kod Stare Zagore srpski svercerski bus presreli i opljackali ljude. Vlasnik Kosmopolit toursa iz NS je medju prvima provalio bugarsko primorje i imao je raznih iskustava na tu temu. Naravno, dobro je ako toga vise nema.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

I ja sam slušao o tome ali zadnji put pre 6-7 godina.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

verovatno pre, generalno svuda ima bandi, ima ih i u italiji, najvise na potezu ap trst milano, rumunske bande haraju po parkinzima, moje iskustvo je da na potezu od bugarske granice do sofije policija kontrolise brzinu sto je dobro jer nema suludog preticanja, opusteno se vozi, stao sam jednom na odmoriste, prosirenje pored puta da izvedem psa na pisanjac i zaustavlja se kombi policije, pitaju jel sve ok i jel treba neka pomoc, ljubazni maximalno. Tada smo prvi put isli preko bugarske i bas smo pitali zenu na poslednjoj omv pumpi u srbiji da li je i to dalje praksa da u bugarskoj lopovi pljackaju turiste preruseni u policajce, kaze"ma kakvi, bilo nekad, samo spremite sitne evre ako napravite prekrsaj da malo podmitite policajce"
to je moje iskustvo, naravno opet bi isao preko bugarske kada bi isao u taj deo grcke, ne zato sto je blize nego zato sto je put milion puta bolji od onog u makedoniji{da sad ova poslednja recenica ne bude opet povod za off topic makednski ap vs bugarski ap :rofl: }
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Oni sad operišu po zapadnoj Evropi.
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Evo konacno i par komentara licne prirode :)

Pazite dobro sta birate jer po onome sto ja vidim kad se prosetam jedno je ponuda dvorista i smjestaja, a drugo je plaza i pristup plazi.

Mi smo smjesteni u Haus Platanos, apartman koji ima dvije spavace sobe i odvojenu kuhinju sa pogledom na more (prva slikica) u prizmelju. Pogled sa terase (druga slika) je stvarno nesto sto opusta :). U sustini kad pustim djecu ne moram da mislim o tome da li moze nesto da im se desi. Smjestaj je ok, mada nije ni jeftin ali to je to kad hocete da ste na plazi. Mogao bi biti cistiji to je sigurno. Nas trenutni izbor je ovih godina smjestaj na samoj plazi.
Na tom dijelu je plaza pjescana, dovoljno siroka (slijedecih par slikica) gdje se nude suncobrani i lezaljke (za goste free). Ulaz u vodu je plicak, plicak i samo plicak (nisam jos stigao do dubine preko 1,5 m (pazim na klinca pa ne smijem da se odvojim jos koji dan). Dno je pjesak tako da ni tu nema vecih problema. Jedino sto mi smeta sto ima po koji camac usidren relativno blizu plaze. Ono sto sam primjetio takodje jeste da se cesto i vozikaju skuteri i camci nekako suvise blizu obale (nema jasno naznaceno dokle je dozvoljeno). Ovo je mana cijelog mjesta jer camaca ima bas previse duz obale.

Ne postoji setaliste duz plaze tako da za male klince postoji opcija kruzenja oko smjestaja (sto sam primjetio da jedan tatko radi sa kolicima :-) ) ili kretanje po drumu koji prolazi iznad tog prvog reda kuca. Za smjestaj do druma su mi rekli da zna biti bucno (bio drugar u julu pa se zalio).

Uspio sam prosetati prvom polovinom mjesta. Nasao da ima giros na 2 mjesta da se uzme, ima nekih njihovih lokalnih supermarketa (na samom ulazu s nase strane i bas u centru kod hotela Rema). Ostalo obilazim ovih dana :). Nismo jos uvijek stigli da zapalimo na okolne izvikane plaze da vidimo kako je tamo.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Lep smeštaj ali mi se ove plaže na Sitoniji što kačite uglavnom ne dopadaju. Kao na obali nekog jezera a i čini mi se da treba dugo da se hoda da bi plivao.
Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Ovo gdje sam ja je def tako. Doduse nisam okusio neku drugu lokaciju pa ne mogu tvrdim da je svuda isto :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Za decu ima neka verz8ja luna parka kad od ta dva girosa produžiš dalje na jug.
Ima i treći giros 500m južnije od luna parka i tamo uglavnom nije gužva.
Treći market je isto južnije od lunaparka.

Vurvuru jeste specifična selendra bez većine sadržaja al je zaliv izmišljen za dečurliju. Ja sam u hotelu Vergos i kod nas je plaža daleko uređenija i ograđena tako da nema brige zbog čamaca.

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:

Post od Ji 4Tze »

Liči na jezero jer je nekada bila baruština na pola zaliva - otud trska na obali i gnjecavo dno. Kad se otpliva 50ak m tu je pesak.
Kako je u hotelu, Pajo, mi smo pre par godina bili u kućici?
Sad ima još dva veća objekta - jeste u starijem ili tim novijima?

I ako plaćate karticom na plaži, obratite pažnju na SMS - proći će jer se dobije SMS a ona plavušica misli "da nešto ne radi" jer aparat ne javlja da je prošlo a u stvari kuca svaki put...
Odgovori