Uostalom i moj blesavi post je pogrešno shvaćen!
Meni je BusPlus sistem prihvatljiv ali tražim i određenu uslugu za uzvrat!
Za početak da mi se poveća standard da ne pomislim da ueđm u gradski prevoz!

Slazem se delimicno da ovo i jeste poenta price.Texonja napisao:Ono u cemu su ljudi u pravu je da zaista ne moze FIZICKI da udje toliki broj ljudi za tako kratko vreme na prednja vrata i to je sve.
Off topicUroš S. napisao:Ne znam u kom BG ja živim, ali ne sećam se kada sam poslednji put "jedva ušao" u autobus i da nije moglo da se prođe kroz njega. Redovno plaćam studentsku mesečnu što mu dođe 36 dinara dnevno za neograničen broj vožnji, tako da me svakodnevno karta košta najviše 18 dinara, što je besplatno, kada idem do faksa i nazad, često me karta košta i po 9 dinara, plus ako još negde idem, dosta koristim gradski prevoz, mesečnu ne validiram, često me proveravaju ali nikad mi nisu pravili problem, samo me kontrolor validira na onom njegovom portabl čudu i vrati karticu.
Autobusi su dobri, primetan je konstantan napredak i unapređenje kvaliteta prevoza, vrlo su retke one šklopocije iz osamdesetih i devedesetih, i to najčešće koriste kao rezervu kada se neki pokvari pa ga ubace da popuni rupu.
BG voz bih posebno pohvalio, za 2 i kusur godine koliko ga koristim nije ni jednom zakasnio ni sekundu, imam red vožnje i ako treba da krene u 13:41 na 13:39 je već na vidiku i do upisanog vremena polazi.
Drugi autobus koji često koristim je linija 68, Blok 70-Zeleni venac, krećem sa početne jer tu živim, imam red vožnje koji je u proteklih par godina zakasnio dva ili tri puta, što je oprostivo svakome.
Treći prevoz koji jako često koristim u proteklih malo više od godinu dana je 45, ide na svakih ~6 minuta po redu vožnje, naizmenično privatni i državni bus, i nijednom nije zakasnio ni trenutak.
Noćnu 68 sam ranije dosta koristio i to je super tačan autobus, sada manje koristim jer manje izlazim, a i kada idem do gradai ostajem kasno idem autom u 99% slučajeva, baš sam za vikend išao posle dugo vremena i opet je bila tačna, prazna i čista, platio 120din kartu.
Bus Plus Android aplikacija umnogome olakšava i ubrzava snalaženje u prevozu, tako mogu da se isprogramiram da menjam po tri prevoza a da ne čekam ukupno više od 5 minuta sva tri na stanici.
Eto to su moji utisci o prevozu u glavnom gradu, ovaj mesec se nisam puno vozio, i nisam došao u susret sa ovim nindžama što presreću autobuse, vidim da su mnogi revoltirani, baš ću namenski sutra preksutra do grada prevozom da vidim.
Zanimljivo viđenje stvari. To onda znači da posrednik u naplati (u uvom slučaju privatno lice-firma) radi volonterski i bez profita.Rakhil napisao: 1. BusPlus kontrolise naplatu karata i za to uzima 8.75%, ako se ne varam. Za te pare, validatori i ostala oprema su u njihovoj nadleznosti, plate kontrolora i odrzavanje sistema takodje. Ostatak ide gradu, tj Direkciji za javni prevoz. Tako da svi argumenti da komunalna policija nabija profit privatnoj firmi padaju u vodu
Dobro, ne bas svaki put!Rakhil napisao:Moja pozicija je jasna: svaki dan busom na posao, svaki dan kucam kartu. Uhvacen dva puta do sada, davno pre BusPlusa, uredno dao licnu kartu i platio obe kazne.
BgVoz je tacan u minut, bar ono sto se ja vozim.Uroš S. napisao:Tako idem već dve godine, baš ta relacija, i više puta su menjali red vožnje, možda čak i više od 5-6 puta do sada, pa je vrlo moguće da ima neažuran red, posebno ako ne koristi to često.