Došlo vreme za novi auto

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Došlo vreme za novi auto

Post od Day Walker »

Saša napisao:
Day Walker napisao:Pored i30 ne treba ni trenutak jedan da razmislja o Daciji Logan ili Stepway :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja bih recimo radije uzeo Logana 0.9 sa gasom u full opremi nego tog Hyua, i još uštedeo 2.000€. :)

TT
Ti bi ga uzeo samo zbog gasa. I30 je verovatno 5x bolji, lepsi i kvalitetniji auto od tog Logana.
Kod Dacije jedini + mogu biti renoovi motori i tu je kraj svakog poredjenja sa ostalima.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Auto ko auto, ništa specijalno, vozio sam ga dve nedelje kao zamenski auto.

TT
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Post od petarboj »

Fluence? Benzinac 11k, dizelaš 12.5k. Oprema krajnje korektna. Nešto ga ljudi na forumu ne vole, ali u Turskoj gde ga i proizvode je jako popularan auto, baš se puno vozi :) Definitivno bolje od rapida, imam iskustva sa oba.

Tapatalked from LG V10
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Pa ono, ne znam kojom madjijom da se neko zajebe izmedju ova 2 automobila :)
Slika
Slika

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Realno :D

Tapatalked from LG V10
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

petarboj napisao:Fluence? Benzinac 11k, dizelaš 12.5k. Oprema krajnje korektna. Nešto ga ljudi na forumu ne vole, ali u Turskoj gde ga i proizvode je jako popularan auto, baš se puno vozi :) Definitivno bolje od rapida, imam iskustva sa oba.

Tapatalked from LG V10
Fluence je kanta. Ima ga burazer. Mozda bi neki TCE izvadio stvar, ali je i dalje kanta.

Covek vozi Hyu, neka uzme opet, zna kako sve funkcionise, sto je prednost.

Ja ne bih uzeo mrtvi 1.4 atmo pored svih tih divnih malih turbo motora. I radije bih uzeo npr napucaniju Fabiu sa jacim motorom nego klot i30 (ili bilo sta iz te klase)

edit: Ok, kapiram da se trazi malo veci auto.
Poslednja izmena od NexT u 21 Avg 2016, 14:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neko racionalan, neko ko zna da su kante oba i da kroz 5 godina neće vredeti ni polovinu tih para, ali će gasni uređaj u Loganu bar da uštedi dodatih par hiljadarki. :)

TT
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

A Logan i Rapid nisu kante? :) Meni je fluence bolji od rapida. 1.5dci skroz korektan motor. Ali, i meni je i30 od ponuđenih možda i najbolji izbor... Gledam sad ovaj tipo na aerodromu, lepo to izgleda spolja, al da ga jebem...
Slika

Tapatalked from LG V10
Korisnikov avatar
iggyboy
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
Garaža: 407 coupe 2.2 petrol

Post od iggyboy »

Day Walker.
+1

Послато са C6833 уз помоћ Тапатока
▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Meni je jako lepo legao novi Suzuki baleno. A vidim da i nije skup ni u Sbiji.
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Sasa o kakvoj racionalnosti pricas ako slicno kostaju?
Uostalom plin moze i u i30

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Non stop gurate taj Rapid gde mu mesto nije. Rapid je klasa Logana, 301, C-Elysse - Low-cost sedan (dobro ima i 5v varijantu). Mislim da Jumbo gleda nesta malo dalje, sto i30 svakako jeste, u odnosu na ove pominjane. Mozda i gresim...

Što se odnosa Logan/Rapid tiče, nisam siguran da Rapid vredi razlike u ceni. Jedino što je u Loganu dci od 75 KS, a u Rapidu TDI 90 (1,4) ili 115 (1,6). Logan Laureate sa svim doplatama osim imitacije kože sedišta (tač navi sa ful kartama regiona i evrope, parking senzori pozadi, alu 15", metalik boja, kožni volan, tempomat, naslon za ruke, pun rezervni točak i produžena garancija na 5god/100.000) košta manje od TDi Active Rapida (osnovna oprema) - koji je toliko "lep" unutra da je i veliki VW/Škoda fan, sekund po sedanju u isti (u AutoČačku), pitao za cenu narednog nivoa opreme. Naredni nivo košta skoro 2k€ i ne donosi ništa spektakularno.

Ono što Dacia nema, pored hillholder-a, to je automatska klima, ni uz doplatu. Kod Rapida je to u najvišem nivou opreme, a za te pare možete kupiti i neki automobil. :kezo:

Elem, ni jedan ni drugi se ne uklapaju u Jumbovu ciljnu grupu.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Jel taj TCe u Dačiji GDI? Ako jeste, taj plin će biti veća glavobolja, a pritom neće da štedi na plinu kao u standardnom atmosfercu, još auto izgleda kao da je dizajniran da se teraju paprike i krompir na pijac.
Ovaj Baleno je kul, nisam video ni jedan...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dacia je Clio klasa i i20, čovek gleda C segment a ne B.

TT
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

pedja napisao:Non stop gurate taj Rapid gde mu mesto nije. Rapid je klasa Logana, 301, C-Elysse - Low-cost sedan (dobro ima i 5v varijantu). Mislim da Jumbo gleda nesta malo dalje, sto i30 svakako jeste, u odnosu na ove pominjane. Mozda i gresim...

Što se odnosa Logan/Rapid tiče, nisam siguran da Rapid vredi razlike u ceni. Jedino što je u Loganu dci od 75 KS, a u Rapidu TDI 90 (1,4) ili 115 (1,6). Logan Laureate sa svim doplatama osim imitacije kože sedišta (tač navi sa ful kartama regiona i evrope, parking senzori pozadi, alu 15", metalik boja, kožni volan, tempomat, naslon za ruke, pun rezervni točak i produžena garancija na 5god/100.000) košta manje od TDi Active Rapida (osnovna oprema) - koji je toliko "lep" unutra da je i veliki VW/Škoda fan, sekund po sedanju u isti (u AutoČačku), pitao za cenu narednog nivoa opreme. Naredni nivo košta skoro 2k€ i ne donosi ništa spektakularno.

Ono što Dacia nema, pored hillholder-a, to je automatska klima, ni uz doplatu. Kod Rapida je to u najvišem nivou opreme, a za te pare možete kupiti i neki automobil. :kezo:

Elem, ni jedan ni drugi se ne uklapaju u Jumbovu ciljnu grupu.
Za Fabiju je bila oko 200e digitalna dvozonska automatska klima u doplati u bilo kom paketu koji sadrži manuelnu klimu. Kod Škode može sve iz svakog paketa pojedinačno da se ubaci u bilo koji drugi niži paket.
Zaključana tema