Došlo vreme za novi auto
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Došlo vreme za novi auto
Sada sam pogledao Hyundai cene, fantazija cena i za novu Elantru a kamoli za i30. Cak bih sada i ja razmisljao o njima jer cene su dosta ispod konkurencije.
Rapid je krš za I30 pa kako god okreneš...osečaj skučenosti u rapidu je za mene nepodnošljiv iako nisam nešto ogroman čovek. A i TSI-ju ne verujem pa da ga još 3 puta revizuju.
CEED je gori avto za više para, znači izbor ti je jasan, I30, poznajš majstore, poznaješ marku, i 5 godina imaš garancije ( valjda ima i u Srbiji? ), a motor opet nije TOLIKO loš, barem kvari se ne.
I20 ti je premali? U njemi ima novi 1.0 t-gdi motor.
CEED je gori avto za više para, znači izbor ti je jasan, I30, poznajš majstore, poznaješ marku, i 5 godina imaš garancije ( valjda ima i u Srbiji? ), a motor opet nije TOLIKO loš, barem kvari se ne.
I20 ti je premali? U njemi ima novi 1.0 t-gdi motor.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nije gdi, obican mpi + turbo. Zato valjda posteno i trosi.Uroš S. napisao:Jel taj TCe u Dačiji GDI? Ako jeste, taj plin će biti veća glavobolja, a pritom neće da štedi na plinu kao u standardnom atmosfercu, još auto izgleda kao da je dizajniran da se teraju paprike i krompir na pijac.
Ovaj Baleno je kul, nisam video ni jedan...
Barem je tako bilo u mom caputuru.
Ja nikad vise ponovo ne bih uzeo taj motor. Bilo koji 4 cilindras je bolji od njega. Sasa ga hvali a nije svestan da je mali 1.2 benz u puntu simbol rafiniranosti rada u odnosu na 3 cilindra, iako naravno nema tu snagu i njut metre. Dok sam ga vozio malo sam se bio i navikao, sad tek vidim koja je 1.5 dci motorcina i po u odnosu na 0.9 tce.
Baleno je kul ali mislim da ima 3.8-3.9 metara, bas mali auto iako na slikama deluje veliko.
Poslednja izmena od Darko u 21 Avg 2016, 15:39, izmenjeno 2 puta ukupno.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Bila je nekada i za Tourana 180€, na osnovni Trend paket.Uroš S. napisao: Za Fabiju je bila oko 200e digitalna dvozonska automatska klima u doplati u bilo kom paketu koji sadrži manuelnu klimu. Kod Škode može sve iz svakog paketa pojedinačno da se ubaci u bilo koji drugi niži paket.
Trenutno, za Rapid Active nema Climatronic-a, kao opcije u zvaničnom cenovniku dodatne opreme. Za Ambition ima i doplata je 365€+PDV. Sam Ambition ne donosi ništa pametno, a doplata je skoro 2000€ na Active, kako napisah.

Poslednja izmena od pedja u 21 Avg 2016, 15:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
0.9 TCe je motor sa direktnim ubrizgavanjem a u njemu (u verziji gasom) dolazi klasičan Landi sekvent ali sa odličnim Med diznama nove generacije koje neće više praviti probleme. 
TT

TT
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Aktuelni i30 je bitno bolji od prethodnog, a u odnosu na Aksentija je bar 3 klase bolji. Ako ti je to dostupno, motor nije presudan, a zadovoljan si brendom, mislim takođe da je to dobar izbor. Sa druge strane mali turbo benzinci koji stižu kao zamena za atmosferce osim boljih performansi i samog užitka u vožnji imaju i nešto nižu potrošnju pa i to treba uzeti u obzir. Ipak na kraju najviše para ode kroz auspuh. Ne znam kakav je Hyundai po pitanju instalacije auto gasa i zadržavanja garancije, ako to razmatraš. Šta god odabrao nećeš pogrešiti, sve su to dobri automobili, a sad kome se šta više dopadne.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Citat sam testa clia 0.9 tce na b92. Ne znam koliko je pouzdan podatak.
Ova verzija motora nema sistem direktnog ubrizgavanja goriva, ali ima tako projektovanu usisnu granu koja omogućava komešanje goriva u cilindru po horizontalnoj osi (takozvani "tambl") koji pomaže sagorevanje na nižim obrtajima i smanjuje potrošnju.
Koliko kosta pristojan i30?
Ko je rekao da nisu? Ja samo kazem da Fluence jeste.petarboj napisao:A Logan i Rapid nisu kante?Meni je fluence bolji od rapida. 1.5dci skroz korektan motor. Ali, i meni je i30 od ponuđenih možda i najbolji izbor... Gledam sad ovaj tipo na aerodromu, lepo to izgleda spolja, al da ga jebem...
Koji je uopste max budzet?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ako je GDi ne moze nikako klasican plin. Kako ubrizgava gas kroz fabricku benzin diznu koja ubacujedrugo gorivo u drugom agregatnom stanju?Saša napisao:0.9 TCe je motor sa direktnim ubrizgavanjem a u njemu (u verziji gasom) dolazi klasičan Landi sekvent ali sa odličnim Med diznama nove generacije koje neće više praviti probleme.
TT
Za taj budzet sto si naveo i30 je po meni naj. E sad ako bi se malo rastegao i megane sa slabijim paketom je meni super izbor. Svakako renault ima i dobre uslove placanja ne znam da li hyu ima bezkamatni program.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Da ponovim za one što ne prate na času
Budžet
1. Sa redovnim kreditiranjem max je 12.000 evra i ni evro više i to sa svim doplatama (metalik boja ...)
- 7.000 kredit na 5 godina (rata je 130-135 evra)
- 5.000 učešće (u čemu učestvuje i prodaja Accenta)
2. Sa beskamatnim kreditiranjem max je 13.000.
- 8.000 evra kredit na 5 godina (rata 133,33 evra)
U stvari možda koja stotina više ili manje u zavisnosti za koliko se proda Accent t.j. maksimalno učešće je Accent + 2.000 evra.
I to je maximum maximuma i nema daljeg rastezanja.
A što se tiče beskamatnog kreditiranja za Hyundai sve piše u prvom postu.
Budžet
1. Sa redovnim kreditiranjem max je 12.000 evra i ni evro više i to sa svim doplatama (metalik boja ...)
- 7.000 kredit na 5 godina (rata je 130-135 evra)
2. Sa beskamatnim kreditiranjem max je 13.000.
- 8.000 evra kredit na 5 godina (rata 133,33 evra)
U stvari možda koja stotina više ili manje u zavisnosti za koliko se proda Accent t.j. maksimalno učešće je Accent + 2.000 evra.
I to je maximum maximuma i nema daljeg rastezanja.
A što se tiče beskamatnog kreditiranja za Hyundai sve piše u prvom postu.
Znaš li možda šta im znači ovo 5+2 garancije?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Čini mi se da je u Mazdi u AT bilo 3 fabričke + dve uz doplatu.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''