Došlo vreme za novi auto

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Re: Došlo vreme za novi auto

Post od Jumbo »

Prvih pet godina garancije je fabrička garancija, a one dve dodaje prodavac tako što bi učestvovao sa 50% od vrednosti popravke. Mene lično ne interesuju te dve godine već samo ovih pet.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Sve te vodi prema Hy , sa 10000 km godišnje ili malo vise gotovo svaki auto će poslužiti.
Realno za tebe je kao stvoren Superb koji je prodao Darko. Šteta sto si ga propustio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

havijer napisao:Znaš li možda šta im znači ovo 5+2 garancije?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ima na sajtu navedeno http://www.hyundai.co.rs/Hyundai-Srbija ... cija.shtml
5+2 godine dodatne sigurnosti

Kupovinom Hyundai vozila, obezbedili ste sebi i Vašem vozilu dodatne 2 godine u kojima Vam pružamo sigurnost u vožnji.

Mi smo uvereni u kvalitet vozila Hyundai!
Stoga Vam nudimo dodatnu sigurnost.

U koliko dođe do potrebe za popravkom vozila u periodu nakon isteka fabričke garancije, odnosno u šestoj i sedmoj godini, sa Vama ćemo podeliti trošak popravke ili zamene vitalnih delova, u vidu učešća u iznosu od 50% ukupnih troškova popravke.

Kako obezbediti pravo na dodatnu sigurnost
Kupovinom vozila automatski ste ispunili preduslov za ostvarivanje prava na dodatnu sigurnost;
Održavajte vozilo u skladu sa preporukama proizvođača iz servisne knjižice vozila.

Šta je obuhvaćeno programom dodatna sigurnost
Motor, mehanički delovi motora, kao što su kolenasto vratilo, klipni mehanizam, blok, glava cilindra;
Menjač, svi mehanički delovi kao što su vratila, osovine, zupčanici, sinhroni;
Svi davači, senzori i aktuatori i kontrolne jedinice iz grupacije delova motor/menjač.

Šta nije obuhvaćeno
Delovi koji nisu navedeni, kao ni oštećenja koja su nastala kao posledica dinamičkih uticaja okoline;
Ostali delovi koji se tokom rada troše, kao što su na primer obloge kočnica, set kvačila, zamajca, delovi od gume i plastike.
Možda je i fora kad smo Ogi i ja kupovali i30 - 5 godina garancije, od kojih je 3 godine garancija uvoznika a dodatne dve su išle preko Triglav osiguranja.
Poslednja izmena od jocas u 21 Avg 2016, 17:27, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Vidi ti njih šta su setili i još to reklamiraju kao garanciju.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Jel si video ovu Fiestu? Jeste malo manji auto, ali ima panoramu i 1000ccm turbo motor

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... oost-trend

Vidi ovog junaka, kupio nov auto i posle 950 km shvatio da ''nije za njega''

http://www.polovniautomobili.com/putnic ... adnja-cena
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

@ havijer
Mislim da nisi detaljno pisao (ili bar ja nisam video) kakva su tvoja iskustva? Imaš temu o vozilu?
Koliko si prešao, imao nešto osim redovnih servisa?
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:

Post od havijer »

Nemam temu o vozilu. Ukratko, presao sam 90000 km. Imao sam par problema:
1) na 60000 km fenomenalne med plinske dizne su pocele da brljave i palile mi gresku pa sam ih zamenio i ubacio druge dizne
2) dva puta mi je pukao kljuc skakavac i sada ne koristim uopste njega vec obican kljuc a samo daljinski otkljucavam/zakljucavam auto
3) lupkanje iz zadnjeg kraja nakon prelaska svih zivih neravnina koje nijedan servis nije mogao da zakljuci iz kog je razloga sam resio zamenom zadnjih amortizera
4) displej za radio mi je jednog jutra kad je bilo -20 poceo da brljavi i zamenjen je u garanciji
5) u 30% kad je ceo dan na suncu ne upali iz prve

Auto je trom na niskim obrtajima. Fali mu sesta brzina koja je kod novog modela ubacena. Buka u kabini je velika na vecim brzinama ali verujem da je to poboljsano.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Amortizeri menjani u garanciji?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:

Post od havijer »

Nisu menjani iz razloga sto dok sam utvrdio sta je istekla mi je garancija. A isao sam u pet razlicitih servisa i niko nije mogao da nadje uzrok.
Pocelo je tako sto samo zimi na niskim temperaturama je lupkalo a onda tek posle dve godine kad mi je istekla garancija onda je lupklalo non stop. Dali mi u Maric centru u Kraljevu neke polovne da probam da li ce prestati lupkanje i nakon toga sam kupio nove.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:

Post od jocas »

havijer napisao:Nemam temu o vozilu. Ukratko, presao sam 90000 km. Imao sam par problema:
1) na 60000 km fenomenalne med plinske dizne su pocele da brljave i palile mi gresku pa sam ih zamenio i ubacio druge dizne
2) dva puta mi je pukao kljuc skakavac i sada ne koristim uopste njega vec obican kljuc a samo daljinski otkljucavam/zakljucavam auto
3) lupkanje iz zadnjeg kraja nakon prelaska svih zivih neravnina koje nijedan servis nije mogao da zakljuci iz kog je razloga sam resio zamenom zadnjih amortizera
4) displej za radio mi je jednog jutra kad je bilo -20 poceo da brljavi i zamenjen je u garanciji
5) u 30% kad je ceo dan na suncu ne upali iz prve

Auto je trom na niskim obrtajima. Fali mu sesta brzina koja je kod novog modela ubacena. Buka u kabini je velika na vecim brzinama ali verujem da je to poboljsano.
:thumbup:
Pitam pošto se ovde često provlači sprdnja sa kvalitetom Hyundai vozila.
Čak mislim da i Ogijev spisak nije predugačak.
Jumbovim tempom od 10000 godišnje može bez brige da se vozi bar 7-8 godina.
Ja sam osim redovnih servisa pre isteka garancije preventivno promenio onu "pušku volana" da me ne iznenadi kvar od 600-700 evra van garancije. Za 6 godina i 45000 km zamenio akumulator (a verovatni nije moralo) i zamenio letnje gume. I više puta sijalice H7, na otprilike godinu dana menjao.
Ostalo su bili redovni servisi. Drug kome sam prodao prešao još 10000 do sada, zamenio ulje i filtere. Nešto je i on mislio da menja amortizere, ali još nije neophodno. Tek nedavno je promenio pločice za kočnice.
Ja recimo nikad nisam imao taj problem sa paljenjem na suncu, vozio samo na benzin.
Da je bučniji oko 120 potvrđujem, manja je buka na 130-140.
Definitivno mu fali 6. brzina.
I30 mk2 je dosta bolje urađen, tako da mislim da će Jumbo lako da pređe preko relativno slabog motora.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Malo je da glupo da to za hyundai zovu beskamatni kredit. Ne dobijes istu cenu vozila kao za kesh.

Sad to radi i Kia. Kazu na primer sportage je 17.990 ali ako hocete beskamatno onda je cena 19.990. Kako je to beskamatno?

Ranije je Kia imala zaista beskamatne kredite. Bio sam pre vise godina u salonu i nudili su ceed i prosli model sportage-a po istoj ceni i za kesh i za kredit.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

I dalje glasam za Megane

BTW Fluence je sr.. zato sto se uzasno vozi, ali je kao auto vrlo kvalitetan i fin.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:

Post od havijer »

Jos jedna stvar koja se meni ne dopada je samo kvacilo i gde hvata i samo kretanje.
Ali kako zameniti automobil sa kim si presao 90 000 i kupljen je nov i vozis ga na plin? :)
novko85
Reactions:
Pridružio se: 27 Nov 2014, 22:50

Post od novko85 »

Da li si razmisljao o demo vozilu?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ljudi nema potrebe išta da predlažete. Ja sam tek krenuo u kupovinu t.j. prodaju. Na samom početku sam postavio šta sam do sad video i šta ću da još obiđem, pa ću tek onda da suzim izbor. Onda ću da vas obavestim i kakva je trenutna situacija na tržištu.

Trenutno je situacija sledeća.
Uži izbor je Hyundai i30, i najverovatnije Škoda Rapid i Suzuki S-cross (znaću kad obiđem salone u toku sledeće nedelje)
U malo širi izbor, zbog mogućnosti otkupa vozila i ukoliko ne uspem da prodam Accenta recimo do kraja novembra ulaze Kia ceed i Fiat Tipo.
I one koje trenutno ne znam gde da svrstam dok ne obiđem salone gde ulaze Peugeot 301, Citroen C-elysee

Ostali automobili otpadaju zato što su preskupi za mene u nivou opreme koji meni odgovara (Megane, Astra, Elantra, Oktavia. 308. C4 ....), ili zato što mi se zbog nečega ne sviđaju (Logan, Duster, Focus ....) ili ne zadovoljavaju moje potrebe (bilo koji od automobila iz B klase u hatcback varijanti). Takođe u obzir ne dolaze nikakvi polovni automobili pa makar ih samo isterali iz salona i odvezli kući.

I zato nema svrhe od predlaganja. Ne možete uticati na matorca od 50 leta.
Zaključana tema