Zlatibor ili slična destinacija za vikend..
Re: Zlatibor ili slična destinacija za vikend..
Vila Atera je lep smeštaj kod autobuske stanice.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Kako vam se više nije zgadio Zlatibor? "Odmor na planinskom vazduhu" pored autobuske stanice!
Ne znaš očigledno šta je Zlatibor. Malo guglaj po wikipediji.
Zlatibor tek treba da upoznaš, očigledno.
Zlatibor tek treba da upoznaš, očigledno.
Lepo je sređen sada vodopad u Gostilju. I uveli su naplatu karata, 150 din za odrasle i 100 za decu >6 god.
Etno Selo Boškova Voda u Ljubišu OK za one sa manjom decom, a i ovako nije loše.
TT
Etno Selo Boškova Voda u Ljubišu OK za one sa manjom decom, a i ovako nije loše.
TT
@Era
Znam ja Zlatibor odavno, a i vidim u šta se pretvorio.
Meni je hit onaj deo oko jezera, od kioska napraviše šestospratnice.
TT
TT
aviator
centar Kraljevih Voda, i šira okolina je onakava, kako ih oblikuju investitori sa dubljim džepom. Izgleda je Budva postala simbol seljane, koja se ovde preslikava.
Ovde se peru pare od svega i svačega, dolaze ljudi iz Beograda i Crne Gore, sa punim koferima šuške i sve se radi u skladu sa željama i tražnjom posetilaca.
Ali za razliku od Budve koja će ostati bez plaže (a plaža je osnov svega), ovde ima širokih polja i nedođija. Znači, ima ponude za sve. Samo što to većina i ne vidi.
heinz
Tržni centar na Zlatiboru, gadno je počeo, ali kad se završi, biće to zanimljiva tvorevina za ludovanje od jutra do sutra
centar Kraljevih Voda, i šira okolina je onakava, kako ih oblikuju investitori sa dubljim džepom. Izgleda je Budva postala simbol seljane, koja se ovde preslikava.
Ovde se peru pare od svega i svačega, dolaze ljudi iz Beograda i Crne Gore, sa punim koferima šuške i sve se radi u skladu sa željama i tražnjom posetilaca.
Ali za razliku od Budve koja će ostati bez plaže (a plaža je osnov svega), ovde ima širokih polja i nedođija. Znači, ima ponude za sve. Samo što to većina i ne vidi.
heinz
Tržni centar na Zlatiboru, gadno je počeo, ali kad se završi, biće to zanimljiva tvorevina za ludovanje od jutra do sutra

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
To je opet Simsir, nije vise Atera.havijer napisao:Vila Atera je lep smeštaj kod autobuske stanice.
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
aviator napisao:@Era

Bio sam pre dve godine i nije mi se dopalo sto je urbana mafija dobro udarila. Niko ne ide u Zlatibor da bi isao na shoping,ili gledao zgrade ili... sve ono sto imaju veliki gradovi.Ko god ide na Zlatibor trazi prirodu,cist vazduh i osecaj slobode koju zgrade uzimjau. Jos pre dve godina je Zlatibor po mom ukusu bio na granici da izgubi ono po cemu je poznat. Gradjevinski radovi niz sume na svaki korak apartmani,stanovi... Pricao sam i sa gazdom hotela gde sam bio smesten i on je bio na slicno mislenje da se ZLatibor unistava i da jos malo fali i da izgubi sve po sto je Zlatibor poznat.
Al to je to,ljudi su nenasitni,verovatno stace sa unistavanje kada ga lepo upropaste i kada Zlatibor ne bude za nista. Tada ce i one apartmane, vile i stanove vrediti nista. Al to je moj point of view ,Era se ne mora sloziti

Zato sam otkrio lepotu boravka na Zlataru. Dosta jeftinije od Zlatibora , pun cetinara, vazduh bolji , manje guzve , i mesto za pravi zdrav i lep odmor. : )aviator napisao:Kako vam se više nije zgadio Zlatibor? "Odmor na planinskom vazduhu" pored autobuske stanice!
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja iznajmio do sada par puta kolibu bez struje i vode. Jedna soba, ima plin na kome kuvaš, smederevac, tuširaš se sa spoljne strane ogradjeno za to i sipaš vodu kanister ili se polivaš. Dometa nema, voda je tu blizu, oko 50 metara izvor. Napuniš par flaša i balona. Ima spolja roštilj. Unutra dva kreveta, sto, stolice. Oko su livade, a centar je na 2,3 km. Pravo odmaranje mozga.aviator napisao:Kako vam se više nije zgadio Zlatibor? "Odmor na planinskom vazduhu" pored autobuske stanice!
Druga u kojoj sam bio par puta ima struju, vodu, kupatilo, na spratu se spava na francuskom, ima i dva dušeka, napolju roštilj i 4 km je daleko od centra. Zavučeno je skoro do kraja puta i mirno je. Ne pamtim kad se naspavam tako lepo kao tu. Jedina mana, meni nije, je što je ova koliba u dvorištu vlasnika, ali ne čuješ ih, ne vidiš ih, svako jutro te čeka paket drva ispred za ogrev za taj dan. Vlasnici su jako prijatni. Tri brata i roditelji.
Cena za prvu koliku je valjda 5e dnevno, druga 10 eura. Za obe je neograničen broj gostiju i npr u tu drugu mogu da spava dosta ljudi, jer ima dvosed, trosed, a na spratu francuski i dva dušeka.
Ako nekog interesuje ovo, kačim rado slike.
ići ću svake godine tamo po 2,3 dana da odmorim glavu i naspavam se u miru i tišini.
Edit
al sam sklopio pretposlednji pasus, svaka mi čast. Gledam Lost i kucam
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Daj slike, mene zanima
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Cuo sam dosta primedbi na mikroklimu Zlatara. Kazu da je dosta vlazniji i cudljiviji od Zlatibora?
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Nažalost nemam svojih slika (ili ko zna gde su) druge kolibe, ali evo sajta pa tu možeš pogledati par slika:
http://www.zlatibor.org/privatni%20smes ... ibaoko.htm
Što se tiče prve kolibe, evo par slika, ali nemam slike unutra
ali jednu sam našao na internetu:

Moje:

ta ogradjena kabinica je za tuširanje

ovo je šupa u kojoj su drva, baloni sa vodom itd.

http://www.zlatibor.org/privatni%20smes ... ibaoko.htm
Što se tiče prve kolibe, evo par slika, ali nemam slike unutra

Moje:

ta ogradjena kabinica je za tuširanje

ovo je šupa u kojoj su drva, baloni sa vodom itd.

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Upravo, Zlatibor/Kraljeve vode nije slucajno nastao tu gde jeste. Na 1000mnv je, relativno je ravno, vazduh je OK, ima dosta suncanih sati, temperature su relativno visoke, nema velikih promena (ne vise od ostalih destinacija, pa i BGa)... Tara je primer cudljive planine, ali je prelepa, kao i Zlatar.
Javor je lep, kao i kompletan Ivanjicki kraj, ali je teze doci, infrastruktura je drugacija...
TapaT
Javor je lep, kao i kompletan Ivanjicki kraj, ali je teze doci, infrastruktura je drugacija...
TapaT