Došlo vreme za novi auto

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Došlo vreme za novi auto

Post od Delija »

Racunaj :)

Sve cifre je napisao.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ako kupac vec nije bio spreman, po nekoj preporuci i slicno, 300 evra manje (ako je 300) je ok. Pitanje je sta bi na kraju preko oglasa i dobio i koliko vremena bi cekao na to, a nanjakao bi se sa kojekakvim likovima 100%. Ovo je elegantnije, platis nesto, ali ustedis vreme i zivce. Realno, to nije ni model za koji se grabi, treba i to imati na umu.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Upravo tako.

Meni je bio jedan pajser da zagleda auto za kojeg sam posle 2 minuta rekao da nema tih para za koje bih ga prodao njemu. Jedva sam cekao da ga isteram iz dvorista.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Ovo što kaže Sloba je bilo apsolutno presudno kod mene kao i još neke sitnice koje ću napisati kad se sve završi.

Evo sad sam predao papire za kredit i očekuje se da ću auto moć da preuzmem u toku sledeće nedelje. Postojaće jedam mali vakum što se kola tiče, pošto kad se odobri kredit ide se u kupoprodaju i jednog i drugog automobila i posle treba još jedan do dva dana da se odradi ostalo (poreska uprava, registracija, kasko ...)

Juče sam sa sinom (13 godina) išao u obilazak salona gde su kandidati za kupovinu. Pre toga iz konkurencije su ispali Fiat (preskup) i Suzuki (loša servisna podrška, a i preskup)

Prvo smo otišli u Škodu i bilo je sve OK, svideo nam se Rapid, cena 11.678 evra (kao kredit bi me izašlo 13.200), ali staro za novo rade samo sa VW grupacijom.

Posle toga smo otišli u Hyundai i kad je mali seo u njega rekao je: tata nemoj da kupuješ Rapid nikako. Posle malo natezanja oko otkupa (pošto važi samo do 7 godina starosti), ali nekako pristanu i zakažu mi procenu za petak sa već pripremljenom pričom da mi se procena neće svideti. Tu su me jako razočarali pošto su u Kii procenu uradili odmah, a i u Fiatu su ponudili da odmah to urade, a ovi za 4 dana :glavomuzid: .

Onda smo otišli u Kiu i bili su vrlo ljubazni, pa čak i u trenucima pregovora oko cene. Meni je cilj da cenu svedem na jedan nivo koji meni odgovara i našli smo se negde na sredini. Odnosno više ću dati učešće 8 evra i rata će biti veća za tri evra. Sin je rekao da je njemu svejedno i30 ili ceed iako mu se malo više sviđa i30 i tako sam prelomio najviše zbog tok otkupa vozila. Mislim da ne bih dobio mnogo više para od 2.700 evra (ako bi uopšte i dobio), a izmaltretirao bih se i nervirao samo tako.

Koja je razlika izmeđe ceeda i i30. Navešću samo ono što jedan ima, a drugi nema.

i30
- TPMS kontrola pritiska u gumama
- kožni volan
- svetla za maglu

ceed
- TCS kontrola proklizavanja pogonskih točkova
- komande radija na volanu
- grejači retrovizora

I još jedna razlika, a to da se meni više sviđa Ceed.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bravo. Pravi izbor. I još jedan pozitivan komentar za KIA Motors, preneću im.

Meni su stavke kod ceeda značajnije nego ove kod i30. Eventualno maglenke bi poželeo. Kožni volan nije nešto bitno, a i može da se uradi kasnije. A TPMS bi izbegao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Odlican posao.

Imas li neku sliku kako izgleda ceed u fun opremi.

To bi sad trebao biti restajling model? Sad imaju malo drugacije branike?

Slazem se za opremu, kozni volan i maglenke uvek mozes ugraditi za malu cifru.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Čestitam. Malo je trom, ali ako ti ne smeta, pnda je dobra kupovina za taj novac jer ima 7 god garancije.

Maglenke... nikad nisam video svrhu istih. Probao puno puta i palio i gasio pri magli i nikakve razlike nema.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

trojanac napisao:A TPMS bi izbegao.
Zasto? Vrlo korisna stvar.

Koliko moze da 'kosta" zavisi od sistema - da li je u pitanju direktni ili indirektni sistem iliti da li se koriste senzori pritiska na ventilima ili se koristi ABS/ESC senzor koji meri broj obrtaja tockova. Vrlo verovatno je ovaj drugi sistem - prvi je obavezan uz run-flat gume.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

passenger napisao:Čestitam. Malo je trom, ali ako ti ne smeta, pnda je dobra kupovina za taj novac jer ima 7 god garancije.

Maglenke... nikad nisam video svrhu istih. Probao puno puta i palio i gasio pri magli i nikakve razlike nema.
Nisi ti vozio onda po pravoj magli.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Maglenke više služe da drugi vide tebe.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Day Walker napisao:Nisi ti vozio onda po pravoj magli.
Ako u alpskim predelima nema prave magle, ne znam gde ima.
Bio sam u situaciji da se vozilo 20-30 km/h autoputem uz mnoštvo parkiranih auta sa strane koji čekaju da prodje magla. Često je magla ovde u ovom predelu gde živim.

U nedelju sam vozio na planini preko 1000 metara i bila je gusta magla i opet sam testirao pre i posle maglenki i meni je isto. Jedino što uključim zadnju maglenku zbog auta iza mene.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

grujicd napisao:Maglenke više služe da drugi vide tebe.
Upravo.

Sto se izbora tice, mislim da je dobar potez, lakoca celog procesa vredi te razlike, ako bi je i bilo u prodaji za kes.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Pored funkcionalne koristi.

maglenke su i lep estetski detalj, nekad je ruzno kad na braniku ostanu crni cepovi umesto svetala za maglu.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Nisi pogrešio nimalo, kia ili hyundai je maltene isto. Koji im je kriv kad nisu poslovni ovi iz hyundaija.
Čestitke!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Delija napisao:
trojanac napisao:A TPMS bi izbegao.
Zasto? Vrlo korisna stvar.

Koliko moze da 'kosta" zavisi od sistema - da li je u pitanju direktni ili indirektni sistem iliti da li se koriste senzori pritiska na ventilima ili se koristi ABS/ESC senzor koji meri broj obrtaja tockova. Vrlo verovatno je ovaj drugi sistem - prvi je obavezan uz run-flat gume.
Kod Kie i Hyundai-a su senzori na ventilima. Za Hyundai jedan košta 120€, to je info od pre neki dan.
Zaključana tema