BMW - generalna tema
Re: BMW - generalna tema
Pazi ga sto trazi alibi za Alfu 
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Rade nemoj biti trol. Kakav put? Kakav odmor? Bmw je zakon!
Imam jedno pitanje.
Ako je istina ovo što goblin kaže (a ne vidim zašto da mu ne verujemo) da je samo u Raduloviću rađeno 16 komada serije 5 za godinu dana, a sa druge strane delija nas je informisao da su ovi kvarovi "par promila", aj da kažemo dva promila, to je par, ispada da se u Srbiji vozi minimum negde oko 8000 komada bmw serije 5 sa xdrive pogonom. Realna brojka?
Dakle, složićemo se da je u pitanju solidan procenat defekta kod xdrive sistema. Procenat. Ne promil.
Opet, to ne iznenađuje jer ako pogledamo podatke o pouzdanosti iz eu kao i sjed. država bmw se ne kotira baš sjajno... Zapravo ni audi. A ni merc.
Ali to ništa nije problem jer ima ko da plati, postoje mušterije i poštovaoci sva tri spomenuta brenda koji će ih finansirati još dugo dugo.
Imam jedno pitanje.
Ako je istina ovo što goblin kaže (a ne vidim zašto da mu ne verujemo) da je samo u Raduloviću rađeno 16 komada serije 5 za godinu dana, a sa druge strane delija nas je informisao da su ovi kvarovi "par promila", aj da kažemo dva promila, to je par, ispada da se u Srbiji vozi minimum negde oko 8000 komada bmw serije 5 sa xdrive pogonom. Realna brojka?
Dakle, složićemo se da je u pitanju solidan procenat defekta kod xdrive sistema. Procenat. Ne promil.
Opet, to ne iznenađuje jer ako pogledamo podatke o pouzdanosti iz eu kao i sjed. država bmw se ne kotira baš sjajno... Zapravo ni audi. A ni merc.
Ali to ništa nije problem jer ima ko da plati, postoje mušterije i poštovaoci sva tri spomenuta brenda koji će ih finansirati još dugo dugo.
Oni ce bar postojati dugo dugo, za razliku od nekih drugih...
Koji brend od tri pomenuta se najmanje kvari, mislim bmw, merc,audi?
Jel postoji neka statistika?
Onako laicki sve mislim da je merc tu najbolji.
Sent from mTalk
Jel postoji neka statistika?
Onako laicki sve mislim da je merc tu najbolji.
Sent from mTalk
- Nemanja987
Zavisi koje podatke gledaš, menja se to. Po amerikancima u poslednjih par godina mercu pouzdanost pada, audiju raste.
Po podacima consumer reportsa iz 2015. god prvi je audi pa bmw pa merc.

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Eto kažem, Audi je još i pojam za pouzdanost kad je pogon u pitanju 
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Cak i da je tacan taj info, najmanje 95% BMW-a koji se voze kod nas su krsevi uvezeni sa >200k, pa i >300k km (pa i oni stari jedva 2-3 godine) koji su ko zna kako (i da li su uopste) odrzavani, tako da...Nemanja987 napisao:Ako je istina ovo što goblin kaže (a ne vidim zašto da mu ne verujemo) da je samo u Raduloviću rađeno 16 komada serije 5 za godinu dana, a sa druge strane delija nas je informisao da su ovi kvarovi "par promila", aj da kažemo dva promila, to je par, ispada da se u Srbiji vozi minimum negde oko 8000 komada bmw serije 5 sa xdrive pogonom. Realna brojka?![]()
Moj "izvor" je Bimmerfest forum - najveci BMW community na svetu.
Tamo se ljudi zale i ako im se prozor magli 3% vise nego sto bi to voleli
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zajebi consumer reports.Nemanja987 napisao:Zavisi koje podatke gledaš, menja se to. Po amerikancima u poslednjih par godina mercu pouzdanost pada, audiju raste.
Dodatno, na toj listi se ne uzima ceo brand, vec samo par modela.
Na kraju, problem svih statistika je to sto nisu dovoljno precizne, nego se uzimaju osrednje vrednosti i na malom primerku, pa realno stanje moze biti suprotno prikazanom.
Moze se nekada iz zajebancije pogledati, ali nikako ne uzeti za ozbiljno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Nemanja987
Slažem se da svaka statistika ima svoje nedostatke, nekada je to mali uzorak (mislim da ovi imaju solidan broj ispitanika), razlika u modelima koji se prodaju u eu u odnosu na usa itd.
Evo neka se neko potrudi da iskopa još koju analizu pa da poredimo, očekujem da će rezultati biti slični.
Postavio sam njihovu jer mi se posebno sviđa kako naprave taj spread unutar marke, i zato što se ovde vidi različita pouzdanost modela unutar marke, npr audi po ovoj grafici ima najpouzdaniji model, doduše ne znamo koji...
Ljubav amera ka statistici je zanimljiva pojava.
Takođe dosta koriste i median vrednosti koje po mom mišljenju dosta ispravljaju onu čuvenu izreku sa mesom, kupusom i sarmom.
mmmmmmm... sarma.
Evo neka se neko potrudi da iskopa još koju analizu pa da poredimo, očekujem da će rezultati biti slični.
Postavio sam njihovu jer mi se posebno sviđa kako naprave taj spread unutar marke, i zato što se ovde vidi različita pouzdanost modela unutar marke, npr audi po ovoj grafici ima najpouzdaniji model, doduše ne znamo koji...
Ljubav amera ka statistici je zanimljiva pojava.
Takođe dosta koriste i median vrednosti koje po mom mišljenju dosta ispravljaju onu čuvenu izreku sa mesom, kupusom i sarmom.
mmmmmmm... sarma.
Jedino sto zaboravljas ono sto sam ti rekao, da je to "consumers" report ili ti, rekla kazala.
Dzaba neko istrazivanje, kada se rezultat u potpunosti zasniva na iskrenosti ispitanika.
A sto se nas tice, nama je bitnija evropska statistika.
Evo ti jasan primer koliko bilo kakva "statistika" zasnovana na ispitivanju ljudi o licnoj imovini nema veze sa zivotom:
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... 16-results
E toliko ima veze sa zivotom i celokupna statistika pouzdanosti koja se zasniva na misljenjima ispitanika.
Dzaba neko istrazivanje, kada se rezultat u potpunosti zasniva na iskrenosti ispitanika.
A sto se nas tice, nama je bitnija evropska statistika.
Evo ti jasan primer koliko bilo kakva "statistika" zasnovana na ispitivanju ljudi o licnoj imovini nema veze sa zivotom:
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/ ... 16-results
E sada, pogledaj ove kategorije i reci mi da li mislis da su realne i da imaju veze sa zivotom?Overall
1. Tesla Model S Mk1
2. Renault Zoe Mk1
3. Renault Kadjar Mk1
Most reliable cars
1. Lexus RX Mk3
2. Lexus IS Mk3
3. Toyota Land Cruiser Mk7
Best for build quality
1. Lexus NX Mk1
2. Lexus RX Mk2
3. Lexus RX Mk3
Best for running costs
1. Tesla Model S Mk1
2. Nissan Leaf Mk1
3. Renault Zoe Mk1
Best for performance
1. Tesla Model S Mk1
2. Lexus GS Mk3
3. Porsche 911 997
Best for road handling
1. Tesla Model S Mk1
2. MG MG6 Mk1
3. Mazda MX-5 Mk4
Best ride quality
1. Tesla Model S Mk1
2. Land Rover Discovery Mk4
3. Lexus IS Mk3
Easiest to drive
1. Tesla Model S Mk1
2. Renault Zoe Mk1
3. Lexus IS Mk3
Comfiest seats
1. Lexus RX Mk3
2. Volvo V60 Mk1
3. Lexus RX Mk2
Best for practicality
1. Tesla Model S Mk1
2. Land Rover Discovery Mk4
3. Skoda Octavia Mk3
Best for in-car tech
1. Tesla Model S Mk1
2. Lexus GS Mk3
3. SEAT Leon Mk3
E toliko ima veze sa zivotom i celokupna statistika pouzdanosti koja se zasniva na misljenjima ispitanika.
- Nemanja987
Haha pa i ovo sam našao ali nisam smeo da postavim u ovoj temi
Pa nije realno, jer svako ispitivanje uključuje taj neki odnos između vozača i automobila. Bar donekle.
Tako da eto, slažemo se.
Pa nije realno, jer svako ispitivanje uključuje taj neki odnos između vozača i automobila. Bar donekle.
Tako da eto, slažemo se.
- Nemanja987
Da, da...Delija napisao:Cak i da je tacan taj info, najmanje 95% BMW-a koji se voze kod nas su krsevi uvezeni sa >200k, pa i >300k km (pa i oni stari jedva 2-3 godine) koji su ko zna kako (i da li su uopste) odrzavani, tako da...Nemanja987 napisao:Ako je istina ovo što goblin kaže (a ne vidim zašto da mu ne verujemo) da je samo u Raduloviću rađeno 16 komada serije 5 za godinu dana, a sa druge strane delija nas je informisao da su ovi kvarovi "par promila", aj da kažemo dva promila, to je par, ispada da se u Srbiji vozi minimum negde oko 8000 komada bmw serije 5 sa xdrive pogonom. Realna brojka?![]()
Moj "izvor" je Bimmerfest forum - najveci BMW community na svetu.
Tamo se ljudi zale i ako im se prozor magli 3% vise nego sto bi to voleli
Sve si u pravu, izuzetno si sagledao to.
I svi vlasnici tih krševa sa velikom kilometražom servisiraju auto baš kod radulovića i isključivo tamo?
Toliko kvarova u jednoj godini u jednom servisu i samo jedne verzije jednog modela? I tebi su to promili? Ili si namerno bezobrazan ili ne znaš da računaš procente...
Ne kopčamo se ovde baš svi na leđima, neko i čita šta se napiše. Samo neće ljudi da se raspravljaju sa vama trojicom.
Budeš lepo čovek, kažeš odvalio sam, lupio sam i sve ok.
Poslednja izmena od Nemanja987 u 24 Avg 2016, 08:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa upravo tako sto se lista pouzdanosti tice...mislim, Seat Leon most hi-tech auto? Wtf?
Tesla najprakticnija, pored svih tih dzipova, karavana i ostalog testiranog, a nemas gde ni limenku da stavis?
Best performance Lexus GS?
Handling Tesla, MG MG6?
Comfiest seats, sva tri mesta, wtf?
Jedva se uvuce mucena Carrera na jedno 3. mesto, iza GS-a za performance...
Lista je toliko apsurdna, da mi nije jasno kolika muda trebas imati da objavis rezultate, bez iskazanog licnog misljenja kao autonovinara da isti nemaju veze sa mozgom, svaka im cast.
Tesla najprakticnija, pored svih tih dzipova, karavana i ostalog testiranog, a nemas gde ni limenku da stavis?
Best performance Lexus GS?
Handling Tesla, MG MG6?
Comfiest seats, sva tri mesta, wtf?
Jedva se uvuce mucena Carrera na jedno 3. mesto, iza GS-a za performance...
Lista je toliko apsurdna, da mi nije jasno kolika muda trebas imati da objavis rezultate, bez iskazanog licnog misljenja kao autonovinara da isti nemaju veze sa mozgom, svaka im cast.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Iz liste gore se moze zakljuciti samo da su vozaci tesle najveci fanbojevi i da je cak i njih bilo sramota da kazu da je kvalitetno izradjena (i udobna i pouzdana)
Nego sto se tice bmwa, to za xdrive je poznat problem, ali srecom pa je vecina bmwa RWD
p.s. naravno da bmw kao i druge popularne marke imaju gomilu nerealnih fanbojeva, ali ipak ima i promil onih ljudi koji ce auto razlupati u znak protesta ili staviti neke poruke na njega (iako i za to fanbojevi uvek nadju opravdanje), nesto se ne secam da je neko razlupao neku daciju, opela, nebitno zbog problema, tako da nije za poredjenje ni sa te strane sa ocekivanja/tolerancije vlasnika, a ne fanbojeva.
Setim se neko je pre par dana spominjao kako se njegovom drugu novi q5 zgadio jer je crkla multimedia pa isao da mu ugrade drugu, dok bi neko to potpisao kao bug i hvalio odnos prema kupcima, servisnu podrsku itd.
Nego sto se tice bmwa, to za xdrive je poznat problem, ali srecom pa je vecina bmwa RWD
p.s. naravno da bmw kao i druge popularne marke imaju gomilu nerealnih fanbojeva, ali ipak ima i promil onih ljudi koji ce auto razlupati u znak protesta ili staviti neke poruke na njega (iako i za to fanbojevi uvek nadju opravdanje), nesto se ne secam da je neko razlupao neku daciju, opela, nebitno zbog problema, tako da nije za poredjenje ni sa te strane sa ocekivanja/tolerancije vlasnika, a ne fanbojeva.
Setim se neko je pre par dana spominjao kako se njegovom drugu novi q5 zgadio jer je crkla multimedia pa isao da mu ugrade drugu, dok bi neko to potpisao kao bug i hvalio odnos prema kupcima, servisnu podrsku itd.