Jedino pravo đubre koje lično imam (imam 7 HD-a), je Seagate od 1.5TB ... ali na sreću još uvek radi (jedva).
Raspad od diska:

Milos napisao: Crni ( hard disk,ne vegan )
Ja sam upravo 8 godina (a do pre neki dan) koristio jedan WD RE3 od 500 GB, imao je 55000 sati rada i apsolutno savršene SMART atribute (znači ni jedna jedina greška, realoclirani sektor, ništa). I šta se desilo pre neki dan - samo se zaledio kompjuter u sred rada, resetujem ga, disk se ne vidi. Crkla elektronika. Eto, to što je reč o RE koji je bio osetno skuplji od black-a jeste možda pomoglo da medijum i ostala mehanika budu super, ali šta vredi kada je crkla ploča. A ona je ista i na blue i na black i na RE. Postoje dva čipa: Marvell-ov SOC (kod RE sa dva jezgra) i SMOOTH servo-kontroler na kome je logo italijanskemaxer napisao:Zeleni lično imam već 8 god. i radi kao sat, hladan kao špricer. A pre godinu-dve sam kupio još jedan od 2TB i o njemu isto - sve najbolje.
Cekaj, kupio si Raid Edition disk i koristio ga kao single, a u sustini je isti kao Black, samo sa dodatnim Raid poboljsanjima i optimizacijom za Raid i zbog toga je bio jedno 30% skuplji?snork napisao:Ja sam upravo 8 godina (a do pre neki dan) koristio jedan WD RE3 od 500 GB, imao je 55000 sati rada i apsolutno savršene SMART atribute (znači ni jedna jedina greška, realoclirani sektor, ništa). I šta se desilo pre neki dan - samo se zaledio kompjuter u sred rada, resetujem ga, disk se ne vidi. Crkla elektronika. Eto, to što je reč o RE koji je bio osetno skuplji od black-a jeste možda pomoglo da medijum i ostala mehanika budu super, ali šta vredi kada je crkla ploča. A ona je ista i na blue i na black i na RE. Postoje dva čipa: Marvell-ov SOC (kod RE sa dva jezgra) i SMOOTH servo-kontroler na kome je logo italijanskemaxer napisao:Zeleni lično imam već 8 god. i radi kao sat, hladan kao špricer. A pre godinu-dve sam kupio još jedan od 2TB i o njemu isto - sve najbolje.firme ST Microelectronics. Zbog određenih specifičnosti današnjih WD diskova, skoro je nikakva šansa da bi proradio sa ispravnom pločom od istog takvog.
Sve u svemu, kupio novi disk (običan Seagate), vratio podatke sa bekapa i teraj dalje.
Mislim da ti stariji Seagate-i nemaju mnogo veze sa ovim najnovijim. Kao što napisah, prošli put sam kupio najskuplji SATA 7.2k disk koji je imao kod nas - nisam mislio da će raditi doživotno, ali sam očekivao bar neko upozorenje ili grešku pre otkaza. Sad kad je otkazao sam čitao po internetu - crkavanje čipova je mana svih WD-ova. Ovaj moj je bio u nepomičnom big tower kućištu, montiran na dnu, dobro hlađen. 8 godina, 55000 sati i 950 uključenja.Heinz napisao:Seagate, uf...
Da, koristio kao single.Xepoj87 napisao:Cekaj, kupio si Raid Edition disk i koristio ga kao single, a u sustini je isti kao Black, samo sa dodatnim Raid poboljsanjima i optimizacijom za Raid i zbog toga je bio jedno 30% skuplji?