Era napisao:Taj rehabilitacioni centar na Zlataru je malo šuplja priča, jer srčanim bolesnicima se nikada ne preporučuje nadmorska visina preko 700m. I to je iuzrok propasti istog.
Zlatibor ima ubedljivo najzdraviji vazduh u Srbiji, jer se sučeljavaju 3 vazdušne struje. I Rehabilitacioni centar Čigota (ako si na to mislio) je jedinstvena zdravstvena ustanova za razne bolesti, posebno glavni centar za lečenje šitaste žlezde), upravo zbog jednistvenog vazduha i dokazane uspešnosti u lečenju. Takođe i mnogih drugih bolesti, malokrvnosti, bolesti metabolizma i sl.
Naveo sam da je Zlatibor najsuvlja planina u regionu, to je činjenica. A to pogoduje mnogim hroničnim bolesnicima, posebno plućnim bolestima.. .
Ero, ovde je vecina ljudi koje ne treba ubedjivati u nesto sto verovatno ti imas intetes, vec treba objektivno pisati pa ko voli neka izvoli gde voli.
Nemoj da se uvredis, ali ne mislis valjda da ti bolje znas od doktora. Oni bas preporucuju Zlatar sto je suvlja klims, nadmorska visina za oko 200 m veca od Zlatibora, ima puno vise cetinara od Zlatibora. Za Cigotu da je za stitnu zlezdu centar se slazem. A Cuto je napravio marketing za mrsavljenje i setnje dok je bio aktivan u politici.
Ja sam opisao moj boravak na Zlataru .
Ono sto je bitno, bar meni a verujem vecini ljudi koji ovaj forum posecuju, smestaj je sigurmo duplo jeftiniji nego na Zlatiboru a sigurno vanpansionska usluga 50 %. A odmor je pravi odmor. A isto mozes da istrazujes i putujes na brdama i poljanama uz Uvac i Lim. A i Pester je blizu a i Murtenica pa i sam Zlatibor.
I da nema nesporazuma, ja sam prve tri godine zivota ziveo na Zlatiboru i to bas na farmi. I puno bas puno puta letovao na Zlatiboru ali Zlatar je sada bar meni prihvatljiviji iz svega navedenog. I ne sekiraj se za Zlatibor on leti ima sigurnu klijentelu koja sigurno ne posecuje ovaj forum i kod koje cena nije problem ma koliko bila. Po mrni Zlatibor je skuplji nego sto bi trebalo da jeste kao dto je Budva na moru i neplanski je mnogo izgradjen sto vecini smeta.
Inace koliko dam cuo i crkva je ptodavala zemljiste da bi uavrsila crkvu.
Znas onu , niko nije med vrcao a da prste nije lizao. Cini mi se da je to dovelo da sadasnjeg stanja na Zlatiboru.