Zlatibor ili slična destinacija za vikend..

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Re: Zlatibor ili slična destinacija za vikend..

Post od Era »

Kop ima malo asfaltiranih površina, nemaš mogućnost normalnog kretanja, nema trotoara. Kolica sa bebom nemaju kud. Osim onog malog kruga oko Granda. zimi da ne pričam, jer je kretanje pešacima onemogućeno praktično.
Ali pretpostavljam da nije gužva i da je zato OK.
Zlatibor je unesrećen sa zadnjih par "zahvata", posebno oni objekti uz samu Obudovicu (crnogorski "establišment" dade paru i napravi belaj :kezo: ), pa ona nesreća od tržnog centra (tu je bilo i nekih hapšenja, ali ne sumnjam da će se dalje nastaviti). Mada kad se jednog dana ( ali kada) ceo tržni centar digne na isti način, možda bude baš u fazonu starih gradova, kao Budva i sl.
Uglavnom, svaka destinacija dojadi, lepo je menjati i putovati.
ben roj
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2014, 09:24

Post od ben roj »

Era napisao:Taj rehabilitacioni centar na Zlataru je malo šuplja priča, jer srčanim bolesnicima se nikada ne preporučuje nadmorska visina preko 700m. I to je iuzrok propasti istog.

Zlatibor ima ubedljivo najzdraviji vazduh u Srbiji, jer se sučeljavaju 3 vazdušne struje. I Rehabilitacioni centar Čigota (ako si na to mislio) je jedinstvena zdravstvena ustanova za razne bolesti, posebno glavni centar za lečenje šitaste žlezde), upravo zbog jednistvenog vazduha i dokazane uspešnosti u lečenju. Takođe i mnogih drugih bolesti, malokrvnosti, bolesti metabolizma i sl.

Naveo sam da je Zlatibor najsuvlja planina u regionu, to je činjenica. A to pogoduje mnogim hroničnim bolesnicima, posebno plućnim bolestima.. .
Ero, ovde je vecina ljudi koje ne treba ubedjivati u nesto sto verovatno ti imas intetes, vec treba objektivno pisati pa ko voli neka izvoli gde voli.
Nemoj da se uvredis, ali ne mislis valjda da ti bolje znas od doktora. Oni bas preporucuju Zlatar sto je suvlja klims, nadmorska visina za oko 200 m veca od Zlatibora, ima puno vise cetinara od Zlatibora. Za Cigotu da je za stitnu zlezdu centar se slazem. A Cuto je napravio marketing za mrsavljenje i setnje dok je bio aktivan u politici.

Ja sam opisao moj boravak na Zlataru .
Ono sto je bitno, bar meni a verujem vecini ljudi koji ovaj forum posecuju, smestaj je sigurmo duplo jeftiniji nego na Zlatiboru a sigurno vanpansionska usluga 50 %. A odmor je pravi odmor. A isto mozes da istrazujes i putujes na brdama i poljanama uz Uvac i Lim. A i Pester je blizu a i Murtenica pa i sam Zlatibor.

I da nema nesporazuma, ja sam prve tri godine zivota ziveo na Zlatiboru i to bas na farmi. I puno bas puno puta letovao na Zlatiboru ali Zlatar je sada bar meni prihvatljiviji iz svega navedenog. I ne sekiraj se za Zlatibor on leti ima sigurnu klijentelu koja sigurno ne posecuje ovaj forum i kod koje cena nije problem ma koliko bila. Po mrni Zlatibor je skuplji nego sto bi trebalo da jeste kao dto je Budva na moru i neplanski je mnogo izgradjen sto vecini smeta.
Inace koliko dam cuo i crkva je ptodavala zemljiste da bi uavrsila crkvu.

Znas onu , niko nije med vrcao a da prste nije lizao. Cini mi se da je to dovelo da sadasnjeg stanja na Zlatiboru.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Zlatibor je ranije bio super,znao sam da se probudim vikendom i zapucam do Mackata na komplet lepinju,ali u poslednje 2,3 godine je bas postao vasar kao sto je neko napisao.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Era
Reactions:

Post od Era »

Prvo bi ja voleo da je manji vašar na Zlatiboru. Ali tu se ne može ništa uraditi, osim da se izbegava u periodu jul - avgust.
Drugo, cene su se preslikale iz Beograda. Najviše bi ja voleo da je jeftinije. Što je najgore, te cene i važe u Užicu i okolini. Užice je jedan od najskupljih gradova za život.

Ben Roj, Zlatibor je najsuvlja planina u celom regionu. Ko ti je to rekao za Zlatar, nije u pravu. Volim ja sve planine u okruženju, počev od Povlena, Maljena na severu
do Sopotnice, Jadovnika i Jabuke na jugu, Tare i Zvezde na zapadu, Golije i Javora na istoku. Zlatibor, Zlatar i Mučanj se nadovezuju.
Sve je lepo, u skladu sa afinitetima.
A ono što svi zaboravljaju je Pešter, prelepa i netaknuta visoravan, koju okružuju vrhovi Zlatar, Golija, Jadovnik.... Upravo, jedna velika kopija Zlatibora.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Era napisao: Za decu, porodice sa decom, penzionere, rekreativce, ljude slabijeg imuniteta i zdravlja, Zlatibor je vrh.
Samo da im neko objasni kako da ga "uživaju".
Ovo boldovano, jedino ako ćeš dete ućiti ponašanju u saobraćaju, jer kada krenem u šetnju na svakih 30 sekundi ponavljam detetu "Pazi ide auto."
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ili u centru, pazi traktor/bager/tamić :D
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Bili 3dana na ZL.i sto se mene tice ,miran sam sledece 3godine, osim ako bi se okupilo neko musko drustvo da cepamo bajkove po livadama. Ovako,da blejim oko jezera,ne hvala. Ali zeni se svidja -pogotovo u onoj apart/haus/rent varijanti gde ni ne osetis trosak.
Ali da se ne lazemo-momacki su urnisali ZL.sa zidarijom. Preterali su ga.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja ni ne svracam u posledje vreme. Idem za 5-6 dana na poziv drugara koji tamo zidaju nekakav trzni zentar u samom cetru (ko je bi verovatno zna o cemu se radi)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nažalost znamo.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja nemam pojma, sad idem da vidim. Napravili su tamo lep stambeni kompleks sa hotelom (Green Hill) gde sam uzeo stan i to je bas lepo.
Era
Reactions:

Post od Era »

Još tačno 6 dana i Zlatibor će postati mnogo lepši i prijatniji.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Gore u green hill nema bas mnogo parkinga,zar ne ? Sto se tice zidanja trznog centra i ostalog, svi domaci im jebu kevu (pranje para,crnogorci itd.) ali ja kao neutralni posmatrac imam stav da Zlatiboru jako fale razni sadrzaji i treba da se zida. To se najbolje moglo videti pre 3dana kad je pljustala kisa i covek nema kako da popuni dan. Tako da nisam protivnik zidanja,naprotiv, samo to treba malo drugacije urediti. A ne ono zidanje 6-spratnih kula.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ima dovoljno parkinga u Green Hill-u, i sve je odradjeno kako treba.

Sta se ceka za 6 dana?
pingvin
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2015, 14:24

Post od pingvin »

Za 6 dana pocinje skolska godina i smanjice se guzva na ZL. Kontam da je na to mislio :-)

Sent from my GT-S7580 using Tapatalk
Era
Reactions:

Post od Era »

Da, biće drugačije i prijatno.Ovo je stvarno neizdrživo i suludo.
Odgovori