Grčka
Re: Grčka
Naravno da ne treba porediti Grcku turisticku ponudu sa CG ponudom, i naravno da je Grcka u svakom smislu daleko ispred.
Medjutim, porediti neke lokalitete koji su cak najcesce poseceni od strane nasih turista (a koji su daleko od top ponude koju Grcka nudi) sa nekim lokalitetima u CG, itekako ima ismisla i tu CG itekako ima svojih prednosti.
Sta sad NLu vredi sto bi se mozda na Mikonosu vrhunski proveo kada mu je na Lefkadi bilo bezveze i skroz normalno da mu je negde u CG bilo prijatnije za njegove potrebe...
Medjutim, porediti neke lokalitete koji su cak najcesce poseceni od strane nasih turista (a koji su daleko od top ponude koju Grcka nudi) sa nekim lokalitetima u CG, itekako ima ismisla i tu CG itekako ima svojih prednosti.
Sta sad NLu vredi sto bi se mozda na Mikonosu vrhunski proveo kada mu je na Lefkadi bilo bezveze i skroz normalno da mu je negde u CG bilo prijatnije za njegove potrebe...
lefkada je bolja ponuda od bilo čega u cg i to 100 svetlosnih godina ispred...a pritom mi se lefkada nešto ne sviđa
mikonos se ne poredi sa cg već sa san tropeom, kanarima i bahamima, ali siguran sam da bi isti komentar bio i da je bio na mikonosu
mikonos se ne poredi sa cg već sa san tropeom, kanarima i bahamima, ali siguran sam da bi isti komentar bio i da je bio na mikonosu
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Shvatite da su afiniteti individualna stvar.
Evo NL je nezadovoljan sa Lefkadom dok je nekome super i to je sasvim normalno.
Jos nije izmisljena turisticka destinacija koja je svima vrh.
Evo primer, moju majku (koja je propitovala ceo svet) povedi na Mikonos i ona ce ti reci kako joj je lepse na Zlatiboru i bice apsolutno iskrena i realna. Zasto takve zakljucke odmah docekati "na noz" kada su za nekoga skroz realni.
Isto tako je apsolutno normalno da ce nekome neki lokaliteti u CG vise zadovoljiti individualne potrebe nego Lefkada, skroz normalna stvar.
Evo primer, moju majku (koja je propitovala ceo svet) povedi na Mikonos i ona ce ti reci kako joj je lepse na Zlatiboru i bice apsolutno iskrena i realna. Zasto takve zakljucke odmah docekati "na noz" kada su za nekoga skroz realni.
Isto tako je apsolutno normalno da ce nekome neki lokaliteti u CG vise zadovoljiti individualne potrebe nego Lefkada, skroz normalna stvar.
naravno, to si u pravu, ali samo sa te tačke gledištagoblin napisao:Shvatite da su afiniteti individualna stvar.
jedne godine mi je u kumboru bilo bolje nego što sam 5x bio u grčkoj
ili mnogima se sviđa tasos i budva a meni je tamo seljana, šabanija neopevana, ali ne gleda se to nego realni turistički parametri, jer svako doživljava neko mesto na lični način.
a turistički parametri su uređenost infrastrukture, prirodne lepote, istorija, gostoljubivost, ponuda smeštaja, zabava i šoping, biznis turizam
infrastruktura u cg...pa dovoljno je reći da je to jedina zemlja evrope koja nema km autoputa, nije sređen vodovod, divlja gradnja cveta
u prirodnim lepotama cg ne oskudeva (planine, jezera, more) ali šta to vredi kad bahati đetić to ne zna da iskoristi, a uz put je malo zagadio more i pravi deponije pored puta. o plažama koje ne postoje ne vredi pričati.
istorija... kotor, lovćen i ostrog...malo, premalo
u cg gostoljubivost N-E P-O-S-T-O-J-I...ni kao reč ni kao praksa
ponuda smeštaja je jadna, bedna i preskupa
zabave ima za srpsko-bosanske šabane i plastične sponzoruše pačijih usta, ali šopinga ni u tragovima
biznis turizma nema osim za krimose i raznorazni ološ od vladivostoka do lisabona
mislim, šteta što je tako jer cg ima potencijala...
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Vecim delom se slazem, mada bi ja to malo drugacije preformulisalo jel da je bas bukvalno ako onda niko ne bi ni dolazio a ima itekako zahtevne klijentele...
Naravno da se slazem da ne treba porediti GR i CG turisticku ponudu.
Ali isto tako ne treba biti u zabludi da je sam odlazak u GR po automatizmu kvalitetniji od odlaska u CG, posto to zavisi od vise faktora kako ko osmisli svoj odmor i sta ocekuje.
Naravno da se slazem da ne treba porediti GR i CG turisticku ponudu.
Ali isto tako ne treba biti u zabludi da je sam odlazak u GR po automatizmu kvalitetniji od odlaska u CG, posto to zavisi od vise faktora kako ko osmisli svoj odmor i sta ocekuje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Opljačkani, prestrašeni, poniženi: Ispovesti srpskih turista koji su u Grčkoj PREŽIVELI PAKAO
Osim lepog vrenema i plaža, pojedini srpski turisti su tokom ovog leta u Grčkoj osetili i drugu stranu omiljene turističke destinacije - krađe po apartmanima i obijanje automobila.
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/opljac ... li/8eb0q6h
Osim lepog vrenema i plaža, pojedini srpski turisti su tokom ovog leta u Grčkoj osetili i drugu stranu omiljene turističke destinacije - krađe po apartmanima i obijanje automobila.
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/opljac ... li/8eb0q6h
Posetite www.garaza.rs !
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Jos kada bih poverovao ovom tekstu... nije nemoguce ali... letujem godinama i znam milion ljudi koji letuju i nikada nisam cuo da se bilo kome desilo pa ni ona varijanta od mog ortaka jetrve sestra od tetke.
Ma ima toga svuda.
Evo ja sam u CG i nikada nista mi nije falilo, niti bilo kome u mom okruzenju ali naravno da je itekao bilo tih slucajeva.
Ista stvar je i sa Grckom i sa bilo kojom drugom destinacijom. Jednostavno u svim turistickim centrima ima dzaparosa i lopova i to je nemoguce ograniciti samo na pojedine destinacije. Treba biti oprezan i gotovo.
Evo ja sam u CG i nikada nista mi nije falilo, niti bilo kome u mom okruzenju ali naravno da je itekao bilo tih slucajeva.
Ista stvar je i sa Grckom i sa bilo kojom drugom destinacijom. Jednostavno u svim turistickim centrima ima dzaparosa i lopova i to je nemoguce ograniciti samo na pojedine destinacije. Treba biti oprezan i gotovo.
U Polihronu mojoj svaji i sogoru su upali u apartman dok su spavali.Posto su oni tek dosli(2dan) a meni je bio 8dan letovanja na Lefkadi, ja kad sam krenuo kuci ,skrenuo i ostavio im novac da imaju.
Ukrali im sav novac i tehniku, usli na balkonska vrata , svaja se probudila i nije mogla da drekne od straha, probudila sogora ali lopov vec izasao napolje i pobegao kroz dvoriste.
Sent from mTalk
Ukrali im sav novac i tehniku, usli na balkonska vrata , svaja se probudila i nije mogla da drekne od straha, probudila sogora ali lopov vec izasao napolje i pobegao kroz dvoriste.
Sent from mTalk
I u CG ima dosta slucajeva. Drugar iz policije kaze i da ih hvataju svakodnevno, nalaze im stekove sa robom... al dzabe kad su im kazne nikakve i ima ih jako puno.
Jednostavno dolaze u turisticka mesta da operisu, to im je bukvalno posao kao bilo koji drugi sezonci. Iznajme sobu na 3-4 meseca i samo operisu po ceo dan.
Jedini lek koji bi trebao da daje koliko toliko rezultata jeste da su od prosle godine poceli i za najmanje prekrsaje da lupaju zabranu ulaska u drzavu a tim sitnim lopovima se ne isplati da zbog takvih dela rizikuju lazna dokumenta, svercovanje preko grane....
Generalno je jako tesko resiti taj problem u bilo kojem turistickom centru. Medjutim ako se ispostuju odredjena pravila i povede racuna, gost moze da se zastiti i rizik svede na minimum.
Jednostavno dolaze u turisticka mesta da operisu, to im je bukvalno posao kao bilo koji drugi sezonci. Iznajme sobu na 3-4 meseca i samo operisu po ceo dan.
Jedini lek koji bi trebao da daje koliko toliko rezultata jeste da su od prosle godine poceli i za najmanje prekrsaje da lupaju zabranu ulaska u drzavu a tim sitnim lopovima se ne isplati da zbog takvih dela rizikuju lazna dokumenta, svercovanje preko grane....
Generalno je jako tesko resiti taj problem u bilo kojem turistickom centru. Medjutim ako se ispostuju odredjena pravila i povede racuna, gost moze da se zastiti i rizik svede na minimum.