Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Milos »

Continental WinterContact TS 850 P ? Ima li ko iskustva ( ne sa interneta ) ? Da li su stvarno bolje drasticno od Michelin Alpin .

Gledam sta uzeti ovu sezonu i uzeo bih novi WinterContact 860 , ali ne prave ih u dimenziji koja meni treba ( 18 ) , ove jeseni pustaju samo 15-17.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Imam ih na dva auta, meni su odlicne, dobre i na snegu (isprobano na skijanju) , a dobre su i po vlaznom. Sto se tice buke, ja to iskreno ne primecujem nesto specijalno. Mislim da neces pogresiti sa tim modelom.

TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja se lomim izmedju Conti i Dunlop. Imam jedan set 5D, odlicne su bile... Al me vec dve zime vuce Conti :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Ja imam 3D iz 2013,kojima je DOT 2011,pa nesto mislim da je vreme da ih zamenim ove zime.
Mene je 3D opasno razocarao nakon svih hvalospeva procitanih na domacem internetu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Zbog?

Posto sam imao 3D, 4D i sad 5D, sve na zadnjoj vuci i velikim kilometrazama u svim uslovima.
4D mi je imao najlosiji utisak, bio je najmekaniji, imao sam i neku reklamaciju jer su dve tresle, ali je grip bio dobar.

Doduse, ti imas mnogo jaci auto i dosta drugaciju dimenziju, moze da bude velika razlika..
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Ajde neka neko prelomi I iskesira conti, ja ga prizeljkujem vec godinama ali uvek je dunlop bio solidno jeftiniji u mojim dimenzijama, a tu su negde makar po testovima :)

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Uzecu ih ove zime ja svakako pa cemo videti :)

A Dunlop je bio jako dobar prvu zimu (2013) , dok (2014) je ozbiljno bio losiji , sticajem okolnosti sam vozio PA4 po Nemackoj i on mi je bio bolji od mog Dunlopa.Prosle godine sam hteo da menjam gume,al em nije bilo snega,em sam potrosio pare za gume na LED rasvetu celog stana , pa sam onih 10 dana ( kraj januara ) kad je bilo snega auto drzao u garazi :D

Inace sto se tice buke,to mi i nije toliki problem,svestan sam ja da je svaka zimska bucnija od letnje.

Nego gledam one testove , Conti svuda izdominirao,pa se nadam da nisu subjektivni.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nisam provozao svoje TS 830 P SSR po snegu ili "ozbiljnijem" vremenu, tako da nisam jos uvek od pomoci.
Nisam primetio da su bucnije od letnjih, ali su i jedne i druge glupi run-flat, pa su bucne po definiciji :uf:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
kami
Reactions:
Pridružio se: 28 Avg 2012, 16:25

Post od kami »

Vozim ja na e90 830p ssr ali R16... Bas dobra guma, hoce da seta samo kad preteras sa gasom... I po suvom drze dobro.

Sent from my SAMSUNG-SM-N900A using Tapatalk
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Treba da kupim zimske gume, 4 komada, u dimenziji 185/60/15. Maksimum koji bih izdvojio za gume je do 5500 po gumi. Auto će se voziti pretežno po gradu, tj. asfaltu ali imaće i izleta u planinske predele (Rudnik i Tara).
Ja se nesto dvoumim između Barum Polaris 3, Sava Eskimo S3+ i standardno Wintere.
Šta bi vi odabrali ili mi predložili nešto drugo?

Poslato preko mTalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Milos napisao:Continental WinterContact TS 850 P ? Ima li ko iskustva ( ne sa interneta ) ? Da li su stvarno bolje drasticno od Michelin Alpin .

Gledam sta uzeti ovu sezonu i uzeo bih novi WinterContact 860 , ali ne prave ih u dimenziji koja meni treba ( 18 ) , ove jeseni pustaju samo 15-17.
Bruka guma. Nema dalje.

Tapatalk
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Ja vozim treću zimu TS 850 195/65 R15. Veoma sam zadovoljan.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Hvala svima na odgovorima,porucicu za ovu zimu onda 850P :)
Korisnikov avatar
Gruja1595
Reactions:
Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
Garaža: BMW F30 320eD
Kontakt:

Post od Gruja1595 »

Sava Eskimo S3, zadnja vuca, dve godine ih vozim zimi 195/65-15, Kopaonik par puta zimi, plus lokal...prezadovoljan..jos ovu planiram da ih vozim pa za sledecu nove da se uzme..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Letnje gume

Post od trojanac »

Skipper napisao:Treba da kupim zimske gume, 4 komada, u dimenziji 185/60/15. Maksimum koji bih izdvojio za gume je do 5500 po gumi. Auto će se voziti pretežno po gradu, tj. asfaltu ali imaće i izleta u planinske predele (Rudnik i Tara).
Ja se nesto dvoumim između Barum Polaris 3, Sava Eskimo S3+ i standardno Wintere.
Šta bi vi odabrali ili mi predložili nešto drugo?
Evo upravo post iznad, preporuka za Savu. Svakako bolji izbor od Winter1. Ni Barum nije loš, vidi šta nađeš povoljnije.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori