Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od passenger »

Opel u AT zvanicno 4k popust racuna vec u konfogiratoru
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
mikiv065
Reactions:
Pridružio se: 21 Avg 2016, 12:05

Post od mikiv065 »

Delija napisao:
Heinz napisao:Valjda više ne postoje menjači bez sinhrona.
Nisu skroz bez sinhrona, ali je sinhron za 2>1 ocigledno osetno slabiji - inace bi bez problema morao da "upadne" u prvu i sa 20-30 km/h, a to nije ni blizu tako.

Nisam kamiondzija :), a i jako retko uopste ima potrebe za tim pa mi nije palo na pamet da probam "double clutching" kao da nema uopste sinhrona - da prvo izbacim iz brzine uz jedno pritiskanje/otpustanje kvacila, pa da onda ubacim uz novo pritiskanje/otpustanje kvacila. Po iskustvima ljudi na forumima, na nekim automobilima mora tako cak i pri <10 km/h.
A zasto jednostavno izbaciti iz druge, dati malo gasa i ubaciti u prvu, glatko i bez problema nije bitno koje je vozilo, uvjek prilikom saltanja u nizi stepen dodam malo gasa, moze i bez kvacila al treba dobro ppznavati auto i imati dobar osjecaj u desnom stopalu inace
Krrrrrrrrr :)

Послато са ZTE Blade A460 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Nisam ovo razumeo, savet da salta brzine na novom golfu bez pritiskanja kvacila? :-|
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Cao svima da dam konkretan update.

Iako sam rekao da cu sacekati, otvorila se prilika pa sam probao Mazdu 3 i Seata Leon-a.

Mazda 3, auto boli glava, 2.0 benzinac dobar, nije da puca kad mu das gas, ali ide sasvim dobro. Motor se u kabini ne cuje, dok najveca buka dolazi od puta. Nije preterano, ali nije ni ususkano kao Golf. Najveci problem je sto je cena ovog auta 18200 i nisam uspeo da dobijem nikakav popust.

Onda sam resio da probam Seat-a Leon-a. Style, 110ks, 1.2 TSI. Utisak o enterijeru je osrednji, nije kvalitetan kao kod Golfa, ali je ipak dobar. Dakle daleko je od odvratne plastike i slicnog, naprotiv, sasvim je ok, ima dosta i kvalitetnog materijala. Sve ostalo je slicno kao na Golfu. U toku test voznje, nista nije skripalo ni cvicalo, sve je bilo kako treba. Oprema odlicna, tempomat, bluetooth, dvozonska automatska klima i slicno.

Provozao sam auto, uz bubanj potok, 70% smo izlasli 6-tom, 100 na sat, posle u petoj je vec ubrzavao. 4 osobe + klima. Vrlo vrlo dobar motor, tj. dobre performanse. Dobro reaguje na gas, jako sam zadovoljan. Buka 0 db do 120, preko se cuje vetar, ali jako blago. Vozio sam do 140, za vise nije bilo uslova.

Cena je 13990.

Jedini problem koji imam je kvalitet kod Seat-a. Na netu sam nalazio oprecne informacije, neki kazu da je leon dosta pouzdan, neki da nije uopste. Ko ima iskustva sa ovim novim modelom sto se konrektnih kvarova tice, tj. da li cu morati u servis svakih mesec dana, 1000 km da mi sredjuju nesto?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kupujes nov auto, ne verujem da ces ni sa jednim ici cesto u servis.
I ako se desi, desice se jednom - dva puta da rikne nesto u toku garancije.
Opusti se :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ja sam probao Revolution sa Toyo 18" i voznja je bila izutetno tiha. Posto kazes da je cena 18xxx evra, vozio si Challenge paket koji ima Michelin Energy Saver tako da mislim da je to razlog.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Loša izolacija od guma se baš tako i ispoljava. I da stavi bolje, kad se potroše, doći će buka.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

Sloba napisao:Ja sam probao Revolution sa Toyo 18" i voznja je bila izutetno tiha. Posto kazes da je cena 18xxx evra, vozio si Challenge paket koji ima Michelin Energy Saver tako da mislim da je to razlog.
Nije problem buka, problem je cena. Auto svakako nije tih, ali to nadoknadjuje svim ostalim, sto daje bas utisak kompletnog vozila, dobro se vozi, dobro izgleda i dobro je napravljen. Moj pik broj 1, da je cena manja (tj da ja imam vise para :D).
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Cena je bila niza do pre par dana (akcijska) i jos niza kada udjes u ozbiljniji razgovor. Ja sam za 17.500 dobio G120 Challenge sa metalik bojom, parking senzorima, gumenim patosnicama i prostirkom gepeka. Ovog momenta isti kosta 1.100 evra vise.

Koja je zapravo gornja granica sto se cene tice? Vidim da svasta razmatras pa mi nije najjasnije.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

gornju granicu sam stavio na 16 000.

Za taj novac mogao sam da uzmem:

Hyundai / Kia => Nije mi se svidelo
Golf 7 => Tanak motor, ali solidan
Octavia => U paketu opreme za ovu cenu nije mi se svideo izgled, a i 1.2 tsi je slabo za toliki auto. Bucnija.
Megane => Nije mi se dopao enterijer.
Seat Leon => Dopalo mi se sve, osim manjeg kvaliteta enterijera. Takodje, na akciji je 14 000, sto mi daje dosta prostora za dodatne troskove, poput kaska, dodatnog seta felni i zimskih guma i slicno. 5 godina garancije i pomoc na putu.

Mazdu sam probao, da bih video da li se vredi ispruziti na 18 ako je auto izuzetan. Ona je dosta dobra, ali je 18 i kusur (uz metalik boju) bilo jaka cena za mene. Auto je generalno odlican i vidi se kvalitet. Popust nisam uspeo da dobijem, ali i da sam dobio, bio bih solidno van budzeta. Kada se na to doda i kasko, registracija za 2.0 i slicno, izadje me dosta.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Znači Seat, za sada...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Seat je bas dosta povoljniji od Golfa, ugrubo, bar 2000 evra (jaci motor plus nesto bolja oprema).
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ništa tema da se preimenuje :D

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Miljankg
Reactions:

Post od Miljankg »

:D Kada sam probao seat-a bas sam bio zadovoljan.

Brinuo me je kvalitet, ali obzirom da je auto nov, ne ocekujem previse problema. Dodatno me je ubedila i garancija od 5 godina. Za 14 soma, najbolja ponuda.

Motor je takodje bio odlican. 6 brzina, uz bubanj potok, majku svih testova, 4 osobe + klima, lagano 6-tom do pola, od pola 5-ta, uz ubrzanje i to sa lakom nogom na gasu.

Oprema mu je super, a u golfu, ako dodam tempomat i sl. on je 15800, ali tempomat moraju kod dilera da mi ugrade. Uz sve to, motor je 86ks.

Porche Mobility pomoc na putu takodje ide uz auto (skoda to nije imala kada sam pitao dilera u kg-u).

Da Golf ima ovaj motor sto ima Seat, bio bi krcacina kupovina ali nema. Tako da ga je seat dosta usio. E sad, kvalitetnije, jedino japanac ali:

Mazda -> Skuplja
Honda -> 1.4 je 15 i nesto, dobar auto, ali je motor duplo gori od ovog 1.2 tsi, po performansama. Klasican atmo (nije mana :) ) ali premali za ovaj auto. Sledeca varijanta honde je u Elegance opremi, 1.8 motor, skoro 20 000.
Toyota -> Mogu da priustim jedino 1.6 benz, sa 128 nm obrtnog momenta i to ej cena oko 16 i kusur. Aj recimo da bi za popust bila 15 i kusur. Poredjenja radi, 1.2 TSI 110ks ima 175 nm obrtnog.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mislim da treba da odes ponovo da pogledas Megane-a.
Odgovori