Alfa Romeo - generalna tema
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: Alfa Romeo - generalna tema
Al su lepe ove felne.
Moram početi istraživati modele jer na onim ylonkama 15" čisto sumnjam da ću ostati kad sam na corsi ganjao 16"
Moram početi istraživati modele jer na onim ylonkama 15" čisto sumnjam da ću ostati kad sam na corsi ganjao 16"

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ovo je bila moja alfa, kakva je to bila skupltura, dovoljno je bilo da sedis i gledas auto

Kao nova je (bila
) 

i onda ti kupiš renoja

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Ta 166-ica je imala i zanimljivu pricu, kupio ju je novu vlasnik fabrike zlatnog i srebrnog nakita u toskani.

I ove dve alfe su bile u mom posedu..

-
- Pridružio se: 04 Maj 2015, 20:16
166 je i danas kao i pre par godina, perfektna.
Mislim da je kum izbacio plin ,tj nije uradio atest.
Ako budem u prilici staviću koju fotku.
Mislim da je kum izbacio plin ,tj nije uradio atest.
Ako budem u prilici staviću koju fotku.
166 je uvek bila i ostala gadna.
156 je izmislila lepotu za 166.
156 je izmislila lepotu za 166.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Riknuka rikverc svetla na Alfi 156, jos nisam nasao vreme da zamenim sijalice a i koja je verovatnoca da su obe sijalice riknule. Moze li problem biti do prekidaca tj koliko se cesto desava da on ode na 156?
Ako mora prekidac da se menja, nadam se da ne mora da se ispusta ulje iz menjaca da bi se zamenio prekodac, kao sto je slucaj kod Megana mk2.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ako mora prekidac da se menja, nadam se da ne mora da se ispusta ulje iz menjaca da bi se zamenio prekodac, kao sto je slucaj kod Megana mk2.

Najverovatnije prekidač na menjaču, ali najlakše ti je da proveriš na sijalici prvo. Možda nisu crkle obe u isto vreme, nego tek kad je i druga crkla si primetio?
Hoće i poklopac prtljažnila da uštine gibljivo crevo sa kablovima, meni je tu bio prekid kod 156ice - to im je fičr 

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Naravno, krenucu od sijalica, al reko prvo da pitam za fičre kojih ocigledno ima. 

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon
Možeš krenuti od sijalica, ali i osigurača.
Ako je to ok, proveriš konektore(spojeve) i ležište sijalica, ako su prljavi ili korodirali -očistiš i prsneš malo wd40.
To lako možeš sam.
Električar(ili ako imaš nekoga ko ima) može unimerom da proveri da li struja uopšte stiže do kontakta sijalica.
Prekidač na menjaču proveriti iz kanala ili sa dizalice ,u njega idu 2 žice, nije komplikovano. Takođe pre zamene prekidača proveriti kakav je kontakt, možda nema potrebe za zamenom ali je neka od žica spala ili ima loš kontakt a prekidač na menjaču radi.
Ako je to ok, proveriš konektore(spojeve) i ležište sijalica, ako su prljavi ili korodirali -očistiš i prsneš malo wd40.
To lako možeš sam.
Električar(ili ako imaš nekoga ko ima) može unimerom da proveri da li struja uopšte stiže do kontakta sijalica.
Prekidač na menjaču proveriti iz kanala ili sa dizalice ,u njega idu 2 žice, nije komplikovano. Takođe pre zamene prekidača proveriti kakav je kontakt, možda nema potrebe za zamenom ali je neka od žica spala ili ima loš kontakt a prekidač na menjaču radi.

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...