Škoda Octavia RS
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Škoda Octavia RS
Towards the end, Chris Chilton ran the vRS. ‘Love the space, can tolerate the iffy ride, and even forgive the rubbish winter-weather traction,’ he noted. ‘But if it wasn’t going back I’d be investing several hundred quid on Dynamat soundproofing to banish the horrific road noise. Now we know where Skoda makes its savings.’
Zvuči kao pravi opis. Šta je ovde odlično? To je i dalje ona Octavia sa super sedištima i boljim motorom...
Zvuči kao pravi opis. Šta je ovde odlično? To je i dalje ona Octavia sa super sedištima i boljim motorom...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Zavisi iz kog ugla gledaš i sa čim porediš. Slabo šta u segmentu može da se meri sa njom čak i u elementima gde je najslabija.
Na stranu što auto smešno košta u odnosu na ono šta se dobija.
Tapatalk
Na stranu što auto smešno košta u odnosu na ono šta se dobija.
Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Danas sam video Alfu 159 limo NL table sa koferom na krovu i setih te se i ove teme 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
https://www.youtube.com/watch?v=iLTAHaLCKBo
Što mi niko nije rekao da je Stage 1 ovog auta od 300 do 320KS ?
Što mi niko nije rekao da je Stage 1 ovog auta od 300 do 320KS ?
Ja sam pomenuo vise puta, ali ne pratis. 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pre direktnih poredjenja sa automobilima iz iste grupe, ne treba cenu gubiti iz vida. Ako se posmatra iz ugla kupca koji je sposoban za kupovinu kola od 50k evra ili vise, razlika u ceni izmedju RS-a i npr. GTI-ja nije velika i lako se mogu Skodi lupati minusi, ali za nekog ciji budzet za kupovinu porodicnih kola srednje klase je standardnih 15-20k evra, RS je primamljiv i dostizan uz malo finansijske gimnastike. Ali ne i GTI. Za mene je RS i dalje jedna od boljih pojava na trzistu, kada se sve uzme u obzir. Kada sam je ozbiljno zeleo, gubio sam iz vida ekonomicnost, moje realne potrebe i druge okolnosti, kao i to da kola ne biram sam i da je bitno koliko su kola primerena i drugoj strani. Da je sve drugacije, a novcanik isti, RS bi bio prvi izbor.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Svaki put zastanem da razgledam taj auto.
Šta se dešava sa garancijom? Napolju ozbiljni tuneri rasture ECU i zamene mapu bez da trigeruju kod koji beleži modifikacije. Neki čak su u priznati od Škode.Markoni napisao:Ja sam pomenuo vise puta, ali ne pratis.
Tapatalk Post
Auto od 300 KS krcat opremom i tehnologijom, za 23, odnosno 24.5 kg eura zvuči nerealno. Nov?!?! 265e doplata za 5g garancije.
Prosto deluje suludo kupiti bilo šta drugo.
Koliki je klirens sportskog vešanja na RS? Ne deluje mi naročito niska, to bi trebalo spustiti još. Možda čak razmotriti varijabilne dampere, ako ne bi narušilo garanciju. Kakav bi to auto kad bi tvrdoća mogla da se kontroliše iz kabine.
Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa ako ti rikne nesto, sigurno je da ce smarati oko garancije. Nisu ni oni mutavi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Niko ne rastura nista sve se radi preko obda a teoretski moze da se vidi da je nesto upisivano sve i da vratis staru mapu pred servis. U praksi ne detektuju na malom servisu al pitanje je dal bi detektovali da ima neki problem pa malo istrazuju. rs230 se sigurno bolje tjunira od 220.
Ono što sam gledao kod poznatih tjunera, Stage 1 je potpuno isti. Izgleda je motor potpuno isti, samo mapa mrvu različita.
Štos je da ako idu neke doplate na običan RS, više se isplati uzeti odmah RS 230 koji to sve već ima. Nije samo 10ks razlika, ima LSD i štošta u opremi dodato što vredi barem tu razliku u ceni.
Tapatalk
Štos je da ako idu neke doplate na običan RS, više se isplati uzeti odmah RS 230 koji to sve već ima. Nije samo 10ks razlika, ima LSD i štošta u opremi dodato što vredi barem tu razliku u ceni.
Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Šta fali i da voziš 230ks par godina, a čipneš kad istekne garancija. Kao da si dobio nov auto u tom trenutku. Bar bi meni i ta početna snaga bila veliki korak napred, a taman kad se naviknem ide sledeći nivo.
Da, lsd kao kod gtia performance pack. Dal se dobijaju i bolje kocnice ne znam mrzi me da guglam al bilo bi lepo.