Nešto ti ne ide s tim pojmovima...te "patkometrija", te "pridike" gde im mesto nije. Hteo bi nešto, a ne ide ti.zuzazu napisao:Nista ja nisam promasio.starac vujadin napisao:Bon ton nema veze s patkometrijom.zuzazu napisao:Sto volim ovakve diskusije.
Dvojca su na "ti".
Onda onaj jedan izleti sa "prijatelju", "druze", ili slicno.
Onda mu ga drugi spusti sa visine "od kada smo mi prijatelji/drugovi, nemoj ti sa mnom tako.....bla,bla", i nastavi sa istim na "ti".
Kakve ofucane fore za patkometriju.
Iz njegove priče je očigledno da sam dosta stariji od njega. Pošto sam dugo na forumu svi koji hoće znaju koliko imam godina.
U bon tonu nivo obraćanja određuje starost, pol i titula. Stariji određuje nivo bliskosti komunikacije mlađeg sagovornika, isto kao i ženska osoba, kao i osoba više zvanične titule. Tako da ja njemu mogu da govorim ti, on meni može ako mu ja to dopustim. To je onako zvanično kako bi trebalo. Pošto forumska komunikacija ne podrazumeva oficijelni bon ton, naravno da ne insistiram na njemu što se iz mojih dosadašnjih postova sa svima ostalim i vidi i što se iz mog obraćanja njemu i vidi (ali se ti praviš da ga ne vidiš pa komentarišeš), ali ga na to upozoravam (nema tu visine kao bi ti hteo da komentarišeš) jer mu nisam drugar.
Tako da si pormašio potpuno priču i komentar i sve...
Oblepio si decka na trulu foru.
Rekao bih da sam i ja stariji od tebe pa bonton sada ne vazi jer mi se obracas na "ti"?
Inace, braca Hrvati bi rekli ne mozes ti njemu "tikati", a on tebi "vikati".
Ovde smo svi forumasi, retko ko se poznaje i zna godine ili titulu ili obrazivanje drugoga, pa mani te tvoje pridike o promasenoj prici i komentaru.
Momak se sam namestio, tako da ga niko nije hvatao na "trulu foru". Sve se vidi šta je napisano, a nemam ja jedini to kometarisao. NIsma mu ja kriv što je uzastopno grešio u pravopisu.
Tvoj komentar o "ti" i "vi" je besmislen samim tim što sam ja o tome pisao u prethodnom postu u vezi komunikacije na forumu, ali ti mi i dalje učitavaš da ja tražim nekome da mi se obraća sa vi iponavljaš isto što sam ja napisao. Očigledno da nemaš šta da kvalitetno diskutuješ nego imaš neki problem na ličnom nivou što sam baš ja to pisao. Tu ti ne mogu pomoći.