Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Da, otkud ti to?
A i za stanove...
A i za stanove...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pobedio.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Verovatno je covek otisao u finsku dok je to jos funkcionisalo u sfrj.
Mislim da se nismo razumeli. Topli obrok itekako postoji, a stanovi se dele u nešto izmenjenoj formi i probranijim kadrovima...
Topli obrok je nekad bio neoporeziv kao danas markica pa je onda imao neku svrhu. Danas i dalje formalno postoji i obavezan je da se iskaze al nicemu ne sluzi.
U pravu si, ali i dalje postoji kao stavka na platnoj listi. Kao i naknada za prevoz , regres za godišnji odmor itd.
@ftj Pa nije baš tako, o tome se radi.
editovao sam šta nije
editovao sam šta nije

Poslednja izmena od Heinz u 05 Sep 2016, 10:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Sta nije 

Možda nije na BU, siroti mali hrčki...
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Topli obrok i stanovi su uzeti kao primer zasto profesor moze da bude nadrkan, znam da je to nekada postojalo pa sam zato i naveo. Vecina privatnih fakulteta i skola u srbij funkcionisu odlicno i odlicno prenose znanje, hteli vi to da priznate ili ne, naravno da ima i nekih koji stancuju diplome samo ali ne mozemo sve generalizovati zbog toga. I da mene je covek obarao na drzavnom faksu, ne zato sto nisam znao, nego sto je negov stav da kod njega niko ne moze da polozi iz prvog puta toliko o vezi koju sam imao na fasku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ne, stanje je upravo obrnuto: procenat privatnih fakulteta na kojima nešto možeš naučiti je jednocifren.
Kad vidim kako se izražavaš, dobijem želju da odem kod tog profesora koji te obarao, pružim mu ruku a onda ga čvrsto zagrlim. Toliko o tome da te obarao na pravdi boga
Kad vidim kako se izražavaš, dobijem želju da odem kod tog profesora koji te obarao, pružim mu ruku a onda ga čvrsto zagrlim. Toliko o tome da te obarao na pravdi boga

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Nijedan profesor koji tezgari na privatnim fakultetima svojom voljom ne bi napustio drzavni. To je kao kada bi rekli da ususkani drzavni sluzbenik sa redovnom platom i drugim benefitima ode u Rodu da radi na kasi, recimo. Posto si u stadijumu toplog obroka i bodova za stan, mislim da bi se sokirao kada bi cuo cifre. Sudije i lekari zajedno nemaju toliko, veruj. I nije sve u plati, ima tu i raznih projekata, autorskih honorara, procenta od tiraza i.t.d. Pa onda "nenastavne aktivnosti" - upravni odbori, konsalting i drugi privatni poslovi + gostovanja koja pominjes. Nije svugde ista lova, normalno. Sto je nauka bliza privredi i cifre su vece. Ti napisa da je nadrkan kao da nema leba da jede. Gresis tu, cak i ako si to figurativno rekao, izmedju ostalog.
Profesori državnih fakulteta su trenutno najbahatiji esnaf javnog sektora, a razlog je njihova zastupljenost u partijama i parlamentu.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Veza sa politikom se podrazumeva, ali nije presudna za ovu pricu. Ima je i u privatnom sektoru jer da nije tako, vecina privatnih fakulteta ne bi ni postojala.
-
- Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04
Obrazovanje i školstvo
Ja se izrazavam kako mi je laske i ne vidim razloga zasto bih pisao kako je prwvilno, ako zelis mogu da pisem na rumunskom ili arapskom ili pak finskom mada ne verujem da bi me bilo sta razumeo, ja razumem tvoju frustraciju posto pricam o profesorima koji su mnogo vise placeni od tebe. Sve vise verujem da iz ove price si sigurno jedan od onih ucitelja, koji kada su neraspolozeni maltretiraju djake.Razlozi mogu da budu brojni, zivi sa roditeljima, plus zena zvoca itd.. posto ne verujem mozes da predajes na fasku, ali opet se slazemo da na privatnom da mozes da naucis, i to mi je mnogo drago.
Poslednja izmena od Zarkofinska u 05 Sep 2016, 11:52, izmenjeno 1 put ukupno.