Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Masa
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2016, 08:44

Re: Golf VII 1.2 TSI 86

Post od Masa »

Da, u pravu ste, razmišljanjem sam i ja došao do istog zaključka, tj.to je sve izgleda ok, tj. nema nikakvog razloga za brigu, :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Miljane, tvoja ocekivanja i lova nisu usaglaseni. Po meni sacekaj jos malo i kupi nesto sto ce ti pasovati 100%. Nije to jos 15 na tvojih 15 hiljada, vec mozda 1.5-2 da budes srecan i zadovoljan covek.
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Slobo, nema Golfa u ponudi sa 110ks. Sledeci je 19500, 1.4 tsi.

Jedino mi se jos svidela Mazda, a ona je 3 hiljade preko 15000. Nije bas ni to svejedno, kad uracunam kasko i sve ostalo sto treba da se plati. To je jedino.

Jedina alternativa je cekati do iduce godine pa videti sta ce da bude. Ali iduce godine mi vec trebaju kola za put a dolaze i druge brige.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Jel 16k bese granica za kola ili za kola sa kaskom i prvom registracijom?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Meni je golf odlican.

Medjutim mene najvise odbija nesigurnost i troskovi.

Golf je dugo bio poznat kao najkradeniji auto kod nas. Verovatno zbog svoje popularnosti. Cuo sam za dosta ljudi kojima su ukrali golf, boru, passat.
Zbog toga je kasko skuplji nego za druge proizvodjace.
Zeder i alarm su neophodne stvari. Znam da je preko mobilitija prva godina kaska bila cak 800e pre 2 godine. Verovatno je jeftinije ko kupuje u keshu auto.
I ono sto je najbitnije odsustvo mirnog sna.
Bar je tako bilo pre par godina kad sam gledao i probao golfa.

ps. Istina je da su i starije generacije renoa (uglavnom lagune) bile cesto na meti lopova zbog onih svojih kljuc kartica. Cuo sam da je to poboljsano u poslednje vreme.

Druga stvar je nepostojanje nikakvih povlastica. Onaj mobility je cisto dranje. A ni lizing nije povoljan. Za po neki besplatni servis ili 5 god garancije nisu ni culi.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Mozda je nekom bitno ali leon ima mnogo više mesta unutra nego megane. Šta se izolacije tiče, na ravni je golfa, imao je brat golfa VII, sad ima leona i kaže da nema razlike.

Problem kod seata koji ja vidim je TSI motor, kome jednostavno ne verujem, ali ako imaš 5 godina garancije nemaš šta da razmišljaš.

Iako je megane noviji model, nisu to takve razlike da bi bile baš bitne. Danes su razlike između novih i starih modela sve manje i manje.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Meni je Golf super auto, ali jednostavno, 17.5k za 1.2tsi sa 86ks i 20k za 1.6tdi sa 90 ks (+300e metalik boja) je previse. Jos celicne petnaestice... Mnogo, koliko god bio korektan.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Golf daje više mesta u kabini i veći gepek od Mazde, i ubedljivo je #1 u C segmentu. To ne treba zaboraviti.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

16l razlike u odnosu na M3 hatch, ne i sedan...

U kabini mi je merilo da li, kada podesim vozacevo sediste po sebi, mogu da sednem iza i lepo se namestim. Ostalo je marginalno. Same kabine su svesno potpuno drugacije dizajnirane. Da li nazad staju tri decijs sedista i slicno me ne zanima. Mazda fura BMW fazon, sportski i orjentisano ka vozacu, VW standardno svoje, za od 7 do 77.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Sedan ima skoro pa neupotrebljiv gepek zbog uskog otvora. I ne zaboravimo displej zaboden na tablu.
Masa
Reactions:

Post od Masa »

Ne znam, odnosno nisam siguran da li je još uvek akcija kod dilera, ali u vreme trajanja nje( negde od početka novembra pa sve do maja/juna), golf 7 1.2 TSI 86 ks, trendline je koštao 14990 €, za "keš", a 1.6 TDI 90 ks 16990 €. Metalik boja je doplata 311 €, a u vreme prošlog sajma su kupcima, koji se odluče za njihov leasing kao model finansiranja i otplate auta davali metalik boju "gratis", Moguće je bilo i po zvaničnom cenovniku uzeti i nešto od dodatne opreme...
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

15000 je bez tempomata, bluetooth-a i mf volana.
Masa
Reactions:

Post od Masa »

Da, znači još uvek je ta cena( mf volan + bord kompjuter "plus" doplata 248 €, tempomat izgleda da ne može da se doplati u ovlašćenim centrima pri naručivanju, a bluetooth je deo sistema ""composition media", koji može da se doplati - tričavih 367 €).
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Heinz napisao:Sedan ima skoro pa neupotrebljiv gepek zbog uskog otvora. I ne zaboravimo displej zaboden na tablu.
Nije slucajno zasto je tu gde jeste i nisu jedini sa takvim resenjem (MB, Audi, BMW). Stari je podatak koliko su ceste nesrece za vreme cackanja radija... A, sad to vise nije radio, nego je sve i svasta (gps). Otuda ekran tu gde jeste, otuda i head-up. Za gepek se donekle slazem, iako je to stvar potreba. Ako mi za 20 godina vozackog staza nije zatrebao gepek u koji moze da stane povelik komad necega, nece mi trebati ni narednih deset. Nekom treba, ne sporim.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Displej je tamo jer nisu imali na koje drugo mesto da ga stave.
Odgovori