Renault Megane 1.2 tce 130

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Re: Renault Megane 1.2 tce 130

Post od Darko »

Ova dva detalja bih dodao na megane, verovatno mogu da se poruce u servisu.

Hrom lajsne na prednjoj masci (prvi red ima, fale donja 3 reda)

Slika

Donji crni deo branika, ili da se poruci novi deo sa rupom predvidjenom za kraj izduva ili da neki plasticar napravi rupu u postojecem pa da se stavi hrom nastavak. Posto dolazi sve zatvoreno bez rupe za izduv.

Slika
moimoi
Reactions:
Pridružio se: 26 Apr 2012, 14:14

Post od moimoi »

Era napisao:
moimoi napisao:
Era napisao:To im je najzreliji motor, koji ide u Mercedes. Zaista je za svaku preporuku.
Izađe u 6 brzini na Zlatibor. I to od 75km/h na usponu ubrzava u 6 brzini kao neka benzinjara od 100ks u 2-3 brzini
U realnom svetu ubrzava u 6 brzini kao benzinjara od 100ks u 2+3 brzini, a ne u 2-3 brzini.
Slika
Pri ovoj izjavi, nisam mislio na novog Megana turbo benzinca TCE, nego na neku stariju atmo benzinjaru, tipa kao fijat 1,4 95 ks, ili slično.
Po ovom postavljenom članku, vidi se da je dosta elastičniji DCI 110 od TCE 100

maniaxxx koji motor je u Hondi?
Promašio si i za atmo benzince. I zastareli 1.4 95ks u novom Fijat Tipu će bolje ubrzavati u 4. brzini od Megana dci 110 u 6.oj brzini. Tj. ubrzavaće skoro kao Megane dci u 5. brzini (međuubrzanje 80-120km/h).
Slika
havijer napisao: Ima li isto ovo za tce 130?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Nije bilo ovde.
Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

Na osnovu čega to tvrdiš? Ovo što si postavio je Logan benzinac 0,9 TCE, koji je klasa ispod 110 DCI (računajući i težinu megana, pored težine logana)
Tipo 1,4 95ks, je jedno neprihvatljivo mrtvilo. Ja mislim da je gori ili sličan od Punta 60ks
I ne znam ko je dao poređenje koje si postavio, ali Logan 90TCE će da pojede Tipa 1,4 95 ks. Svako može svašta da poredi ali ovo nema veze.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Darko, definitivno si trebao kupiti jacu opremu. Ti detalji koje pominjes kostaju boga oca kod svakog pa i kod Renoa. Plus multimedija... Plasticar, izduvi... Bolje nemoj, ako vec nije predvidjeno da se nastavak samo nakaci. Danas i Kia ima hrom izduve, nije vise tolika fora.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Slobo, opusti se, to su samo mali detalji. :kezo:

Predna maska vec ima predvidjena udubljena da se zalepe hrom lajsne, to su plasticne lajsne slicne onima sto kupujes kod nas na metar, naravno dosta lepse i kvalitetnje.. verovatno ce se i na internetu pojaviti za par evra pa cu i ih uzeti. Pitacu cenu i u servisu za svaki slucaj.

Izduv naravno vec postoji iza samo mu fali taj nastavak i da se napravi mali polukrug kako bi se on video. Nista strasno, vec imam drugara koji ce to da uradi za par minuta.

Nije mi bilo tesko da na dusteru poskidam branike, retrovizore, pragove i rucke (zbog rucki su skidani i svi unutrasnji tapaciruzni sa vrata) zbog farbanja, pa nece mi onda biti tesko da zavrnem nastavak izduva ili zalepim 3 lajsnice :D :kezo:

Ne bih ni bio na ovom forumu da nesto ne volim da cackam na kolima i da me to ne zanima, sve i da sam porucio megana u najvisem paketu opreme, sigurno bih nasao neku sitnicu da mu promenim :cool!:
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Renault Megane 1.2 tce 130

Post od Sloba »

Pa i ja volim da cackam, ali mi ipak zao Renoa. Nego, sto se tice secenja branika... video sam puno kola gde je to uradjeno i ne svidja mi se. Fabricki ulegnuce u braniku ima tri dimenzije, a kada se isece izgleda kao ulaz u Dzerijevu kucu. A, za lajsne proveri pa javi cenu. Ja tipujem na mnogo-mnogo.

Sent from my Samsung Galaxy Tab 3
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Provericu kad budem isao ponovo u salon pa javljam cenu za lajsne..

Evo ova slika je fabrika, ne vidim da ovde to ulegnuce ima tri dimenzije. Cak i nastavak samo zavrnut na obicnu cev.

Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Koliko je bolji Talisman od Megana? Bas nesto uporedjujem megane karavan GT line sa svom mogucom opremom koji ispada da je 15% jeftiniji od Talismana u srednjoj opremi... Mnogo je dobro odradio posao sa dizajnerske strane renault sa ovom generacijom automobila. A i sa cenom je dobro pogodio. Inace sedeo sam i u jednom i u drugom. Razlika u klasi se oseti, ali opet vecina stvari izadje na videlo tek posle malo duze upotrebe... Prednost megana (meni bitno) je sto je laksi u istog klasi motora...
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Pa ja nemam ličnih iskustava ali po onome što je moglo da se nađe i pročita o oba modela prilikom upoznavanja i testiranja svakog od njih, Talisman bi, osim u smislu toga što je sam po sebi auto više klase, kvalitativno trebao da bude znatno bolji od Megana. Ova generacija Megana jeste znatno unapređena u odnosu na prethodnu ali koliko sam ja do sada našao Talismanu su posvetili baš, baš dodatnu pažnju u smislu kvaliteta, navodno on bi trebao da izgradi (ili povrati) jako poverenje kupaca u brend. Bilo je nekih reči kako su pozivali da li inženjere ili one iz kontrole kvalitera Mercedesa da ga testiraju. Takođe, Talisman se proizvodi u nekoj novoj najsavremenijoj fabrici u Francuskoj izgrađenoj posebno za proizvodnju Renaultovih perjanica poput Talismana i čini mi se novog Grand Senica. Dok se Megan proizvodi u Španiji u istoj fabrici gde i Kadjar. E sada ja ne znam da li to čini neku razliku ali mnogi novinari su eto jedino to mesto sklapanja Megana posebno isticali i smislu da Španci baš i nisu pojam radne etike, discipline i preciznosti (mada ja ne vidim šta su tu Francuzi bolji).
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Odlican je korak napred Renault napravio sa ovom generacijom, ovde ce najvise nagrabusiti Volvo jer ce im preoteti mnogo potencijalnih kupaca.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Sigurno, decenijama su Volvo i Renault ratovali oko kupaca.

:kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Hahahah bas :D

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

"Germanofili" oduševljeni s novom linijom Renaulta....znači da tu nešto nije u redu ;)
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Samo ne znam šta Volvo prodaje u klasi Megana, da bi mu Megan oteo kupce. U toj klasi Volvo nema šta da ponudi.

Što se tiče Talismana, prodaja im jako slabo ide.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

V40
Odgovori