Dueli u klasama
Re: Opel Omega C ?
Opel nema baš neku reputaciju kvalitetnih dizela, pogotovo ne u odnosu na VW TDI koji je perfekcija, a ovakva kola se kupuju za 30+ kkm godišnje gde se uglavnom kupuju dizeli, tako da mislim da Škoda tu ima prednost.
Da imam pare svakako ne bi vozio Skodu, ali i dalje tvrdim da u slucaju superba ne postoji bolji izbor za taj novac, zato sam toliko odusevljen. Insignia je u startu skuplja a ne vidim sta toliko vise daje?Day Walker napisao:Ali mi nije jasna jedna stvar... Ako je toliko superioran, zasto ga nisu ugradjivali u svaki Audi?
Niko nije rekao da Skoda zaostaje, vec da je bacate u oblake bez potrebe.. Pogotovu Dusan..
Kako mislis nije u svaki audi?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Ranije je Opel bio nemački auto koji se kupuje kad se želi Nemac, a nema se para za bolje. Čini mi se da je danas Škoda ta koja je zauzela Opelovo mesto, a da je Opel tu negde, ali u očima mnogih ipak ispod Škode.nixa napisao:Opel nema baš neku reputaciju kvalitetnih dizela, pogotovo ne u odnosu na VW TDI koji je perfekcija, a ovakva kola se kupuju za 30+ kkm godišnje gde se uglavnom kupuju dizeli, tako da mislim da Škoda tu ima prednost.
Do pojave Insignije Opel je godinama lutao i u dizajnu i u motorizaciji. Činjenica da je gazda s one strane bare je rezultirala čudnim dizajnom i nedovoljnim ulaganjem u razvoj dizel motora.
Insignija je bila prekretnica koja je rezultirala i dobrom Corsom i Astrom. Interesantno je da je Opel najbolja vozila počeo da pravi u trenucima kad je jednom nogom bio u grobu.
Od 2004te je ista motorizacija. Barem sto se tice dizela, a manje vise i benzinaca.
Npr. mog dizela iz astre ne bih menjao ni za jedan drugi dizel, a probao sam ih, pa skoro sve (nisam tojotin D4D ili kako se vec zove)
Sto ne znaci da ne bih kupio nijedan drugi, ali ovaj ne bi dirao
I meni je ovaj novi superb ruzan, ali kontam da su to uradili da bi se pasat prodavao
Npr. mog dizela iz astre ne bih menjao ni za jedan drugi dizel, a probao sam ih, pa skoro sve (nisam tojotin D4D ili kako se vec zove)

I meni je ovaj novi superb ruzan, ali kontam da su to uradili da bi se pasat prodavao

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Uračunao sam biturbo znači znači 9 motora ukupno, što opet nije daleko mnogo više.
DI, ima veze jer manje troše a imaju bolje performanse. Što se DSG-a tiče, ima ga svaki Audi, i zove se S-Tronic, i razlike je u tome što je za Audi druga varijanta zbog longitudinalno postavljenih motora, za razliku od VW gde su mahom transverzalno postavljeni motori, pa je drugačiji raspored.
Ja isto ne dižem Superb u nebesa, ali mislim da takva ponuda ne postoji za te pare.
DI, ima veze jer manje troše a imaju bolje performanse. Što se DSG-a tiče, ima ga svaki Audi, i zove se S-Tronic, i razlike je u tome što je za Audi druga varijanta zbog longitudinalno postavljenih motora, za razliku od VW gde su mahom transverzalno postavljeni motori, pa je drugačiji raspored.
Ja isto ne dižem Superb u nebesa, ali mislim da takva ponuda ne postoji za te pare.
da,samo sto je motor u tvojoj astri 1.9 mjetnikaragva napisao:Od 2004te je ista motorizacija. Barem sto se tice dizela, a manje vise i benzinaca.

Meni je insignia mnogo lepsa,bas sam zagledao pre neki dan jednu belu u fullu 4x4 bi turbo... perverzija

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Reci mi koji je to Opelov dizel los?nixa napisao:Opel nema baš neku reputaciju kvalitetnih dizela, pogotovo ne u odnosu na VW TDI koji je perfekcija, a ovakva kola se kupuju za 30+ kkm godišnje gde se uglavnom kupuju dizeli, tako da mislim da Škoda tu ima prednost.
Ljudi Opel dok je pravio Senatora i Omegu A, Skoda je pravila 105L i spominjete mi reputaciju limuzina..
Skoda je postala dobar auto onog trenutka kada ga je preuzeo VW..
I dalje ne vidim da je preuzela mesto Opela pogotovu u Nemackoj gde je Corsa od prosle godine najprodavaniji auto u segmentu.. Cini mi se i u Spaniji, citao sam tekst pre 2 dana, pa nisam tacno siguran, kopiracu kad budem mogao..
DSG ce se osetiti u zustrijoj voznji, ali za svakodnevne potrebe dobari su i ostali..
Brzine idu u H-a !!!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Bolje ne gledaj ADAC-ove liste za sve Omege od 1992-3 ne znam tačno do 2005. to je tuga, isto važi i za prethodnike, Rekorda, Senatora, kad smo kod reputacije.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Daj da vidimo te testove i da pogledamo koji je mogao po kvalitetu da se poredi sa meckom i bmwom.. Retko ko..
A isto tako za te pare retko ko je nudio neki kvalitetan auto...
A kad vec gledamo ADAC onda treba spomenuti da je Opel trenutno u vrhu tabele, a Insignia na 1. mestu... (ne znam da li je nesto menjano, ali je dobila nagradu prosle god)
A isto tako za te pare retko ko je nudio neki kvalitetan auto...
A kad vec gledamo ADAC onda treba spomenuti da je Opel trenutno u vrhu tabele, a Insignia na 1. mestu... (ne znam da li je nesto menjano, ali je dobila nagradu prosle god)
Brzine idu u H-a !!!

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Сигурно је Опел веће име, са доста дужом традицијом. Шкода је данас убедљиви бест бај... Гледано историјски Шкода нема шта да тражи поред Опела, иако су нови модели одлични.
Позз
Позз
Pozdrav
SVAKI, posto ni jedan nije Opelov nego su kupovali od drugih, sa kojima cak nisu bili ni u "porodici"Day Walker napisao: Reci mi koji je to Opelov dizel los?

budi realan, Opel ume da napravi benzinca, al od dizela su operisani

Skoda osnovana 1895., a Opel 20ak godina ranije, tako da ne vidim neku bitnu razliku?7footer napisao:Сигурно је Опел веће име, са доста дужом традицијом. Шкода је данас убедљиви бест бај... Гледано историјски Шкода нема шта да тражи поред Опела, иако су нови модели одлични.
Позз
Koliko znam GM finansira Opel, tako da ne vidim cemu prebacivanje Skodi za to sto je kupio VW...
Hitler je oberucke preuzeo cesku auto-industriju u II sv. ratu, kako bi napravio naprednije tenkove od postojecih. Cesi su bili jaki u tom segmentu i nisu za potcenjivanje sto se tice istorijata. Ali to nije bitno u ovoj prici. Ako tako gledate, sta da kaze jedan Hyundai recimo. A pogledajte gde je on danas, a gde su neki "velikani"... 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Od stare slave se ne živi7footer napisao: Гледано историјски Шкода нема шта да тражи поред Опела, иако су нови модели одлични.

Mnogi velikani su propali
Never Say Never Again
Sto bi uopste gledali istoriju? Poredimo superba iz 2008 godine i makar na njemu pisalo 'zastava' znamo ko ga je napravio i kome opel u ovom slucaju treba da konkurise.
Ne znam gde je taj link, tj gde da ga iskopam. Bio je neki test kad je izasao Superb, postavili su ispred poslovnog centra brdo tih korporativnih limuzina, ali su prekrili sve oznake. SUperb je prosao
, a kad su rekli ljudima da je to Skoda, svi su bili :trljamoci: