Chip-tuning
Re: Chip-tuning
Poceo sam malo da pratim Revo Chip na FB i izgledaju mi prilicno ozbiljno. Pre svega zbog Dyno testa pre i posle chipa.
Evo i 1.6TDI odradjen po drugi put
Polo dignut sa 75 na 131ks.

Kazu da je potpuno identican i da je samo softwerski bio ogranicen i da je manji IC. Ostalo sve preslikano. Nisam ja doduse proverio, ali cuo sam od ljudi koji poznaju taj motor. Neki cak kazu da nema razlike ni u ic-u, nego da su potpuno preslikani. Mada u tom slucaju me cudi kako je ovaj od 105 otisao na 140, a ovaj od 75 na 130.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ogromne su to razlike u snazi, a samim tim i u termickom opterecenju, ne znam bas da li se toliko razbacuju, ali hajde necu da tvrdim, mada mi je malo cudno. Nije razlika 30 ili 40% vec dosta vise.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
@Dragvorl, ako mozes nekako proveri. Razumes se vise od mene na tu temu, tako da su ti i neki bolji izvori verovatno dostupniji nego meni. 

Poslednja izmena od Scuderia u 26 Jul 2012, 17:14, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Proverio sam, i stvarno pise da su identicni, doduse za ove motore malo manje max snage. Mada mi ne ide to bas u korak sa vremenom da furaju iste (preizdrzljive) delove i za slabije verzije.

Eto vidis. Znam da je ranije bila prica kako su svi 2.0TDI motori isti, ali je samo razlika u softweru, medjutim ispostavilo se da nemaju veze jedan s drugim pa sam se i ja zacudio kad sam cuo ovo za Pola.
E, ono sto mi se svidelo (mada ne znam nista o tome), ovi su cipovali neki A6 2.5 TDI automatik, i navodno su "cipovali", tj menjali softver automatika, kako bi bio brzi odziv menjaca, brza promena brzine itd... Jel moguce to?
Moguce je, rade to svi ja mislim. To jest svaka ozbiljnija kuca.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Naravno, moguce je. Sami proizvodjaci konstantno menjaju softver na vozilima tokom vremena kako bi ispeglali cak i neke eventualne greske u hardveru (koliko je to vec moguce fizicki), menjaju se brzine punjenja kvacila recimo. Vreme za testiranje je sve krace i krece se u proizvodnju sa ne potpuno podesenim sklopovima. Kasnije se to softverski doteruje. Cak i na sportskim vozilima sa sekvencijalnim menjacima je razlika u ponasanju menjaca na pocetku i sredini/kraju veka modela nebo i zemlja.

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Off topic izmešten u novu temu... viewtopic.php?f=25&t=1149
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Danas smo nesto pricali u firmi i dosli do zakljucka da Octavia sije Golfa (105vs90 kS).
VWklan to ne moze da podnese, pa bi da cipuju Golfa
Dakle, da li postoji neka preporuka. Tj, da li je Revo najbolje resenje? ili SM?
Radili bi osnovni chip, tj remap, da ga naguramo na tih 120ks.
VWklan to ne moze da podnese, pa bi da cipuju Golfa

Dakle, da li postoji neka preporuka. Tj, da li je Revo najbolje resenje? ili SM?
Radili bi osnovni chip, tj remap, da ga naguramo na tih 120ks.
ja bih isao u revochip, jer dobijas i dyno merenje pre i posle. i deluju kao ozbiljni momci-sto i jesu.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nije da mi se bas ide tamo, ali Krem Krem je usput
Salu na stranu, ima li ko kakvih iskustava sa cipovanjem, ali pravih, 'nako na svojoj kozi, ili kozi bliznjih?
Covek se na svojim greskama uci, ali je ipak lakse na tudjim

Salu na stranu, ima li ko kakvih iskustava sa cipovanjem, ali pravih, 'nako na svojoj kozi, ili kozi bliznjih?
Covek se na svojim greskama uci, ali je ipak lakse na tudjim

Audi A3 1.9 TDI 105ks bio kod Arene na potezanju sporiji od mene za polovinu kola,posle chipa u Smart tuningu u Rakovici,sije me za haubu...
Tu se ubrza do recimo 100 km/h...
Tako da je taj Audi dosao sa 11.5s do 100,do 10s recimo,posto moj ide 10.4s...
Dosta smanjena potrosnja po gradu normalnom voznjom...
Jos par drugara je chipovalo tu auto i svi su zadovoljni...
Ja bih licno cipovao u Revo Chipu iz nekog licnog tripa i zbog Dyno merenja,a nije ni to daleko,160km od centra Beograda...
Ali eto,Smart kod nas u BG-u je proveren 100%...
Takodje rade novim Skodama chip u Auto Cacku,ako kupac to zeli, prodajni salon sam nudi,cipovali preko 300 automobila...
Tu se ubrza do recimo 100 km/h...
Tako da je taj Audi dosao sa 11.5s do 100,do 10s recimo,posto moj ide 10.4s...
Dosta smanjena potrosnja po gradu normalnom voznjom...
Jos par drugara je chipovalo tu auto i svi su zadovoljni...
Ja bih licno cipovao u Revo Chipu iz nekog licnog tripa i zbog Dyno merenja,a nije ni to daleko,160km od centra Beograda...
Ali eto,Smart kod nas u BG-u je proveren 100%...
Takodje rade novim Skodama chip u Auto Cacku,ako kupac to zeli, prodajni salon sam nudi,cipovali preko 300 automobila...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.