Dueli u klasama
Re: Opel Omega C ?
mislis na ovo ? (2:25)
http://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAHrLs
http://www.youtube.com/watch?v=yVG_PEAHrLs
Ja imam u glavi neki drugi klip sa vise kola, ali poenta je ista. Naravno, u civilizovanim zemljama, ne u nasem Srbistanu, gde limuzinu pravi samo Mercedes 

perfiko napisao:Hm, na osnovu ovih slika rekao bih da,iako Superb nudi više prostora za noge, je mnogo udobnija vožnja na zadnjim sedištima 508-ice i Mondea nego Superba.moimoi napisao:508 i Superb
Mondeo i Superb
Ali kakve to veze ima sa Omegom C?
perfiko napisao:Što se tiče dužine sedalnog dela zadnje klupe, Superb je tu među najizdašnijima u klasi (čak više od A6 i E). Duži sedalni deo imaju samo italijani. Zato njihova vozila i deluju najskučenijim u klasi.

Koliko vidim,bas nije udobno putovati u Superbu pozadi duzi period... Premali ugao sedenja i prekratka sedista...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Od cele teme samo prva strana ima veze sa naslovom. 
Ajde još malo razglabajte, pa selim veći deo teme u neku drugu sekciju. Miriši mi na: Da li su Nemci precenjeni ? Vol. 2

Ajde još malo razglabajte, pa selim veći deo teme u neku drugu sekciju. Miriši mi na: Da li su Nemci precenjeni ? Vol. 2

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Samo da dodam:
"It became a majority-stake subsidiary of the General Motors Corporation in 1929 and has been a wholly owned subsidiary since 1931."
"It became a majority-stake subsidiary of the General Motors Corporation in 1929 and has been a wholly owned subsidiary since 1931."
Samo još da utvrdimo ko je Nemac u celoj priči.
Da li Opel kojim gazduju Ameri od 1931 ili Škoda koja je u 100% nemačkom vlasništvu.
Po meni Škoda. U suprotnom bi i Fiat 500L bio srpski auto.
I po meni je svakako Skoda vise nemacki automobil...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Da li se ja dobro sećam da je Corsa nastala na osnovi Punta evo? Ili bar u kooperaciji sa Fiatom?Day Walker napisao: I dalje ne vidim da je preuzela mesto Opela pogotovu u Nemackoj gde je Corsa od prosle godine najprodavaniji auto u segmentu
http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Fiat_Small_platformThe Small platform has a wheelbase of 2,511 mm (98.9 in) in the standard version, which is used on the Fiat Punto (199), Opel Corsa D, Alfa Romeo MiTo ...
I Opel Adam ima dodirne tačke sa Fiatom.
http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_AdamThe Adam is based on a shortened next generation Corsa E platform - Gamma II global subcompact platform
Čak ima i City servo

Mogli bi da predložite neki pametan naslov za novu temu

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Superb vs ostatak sveta 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
GM je dao platformu u zamenu za 1.3 cdti motor.. Bar mislim da sam tako procitao...
Brzine idu u H-a !!!

- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Off topic
Наслов нове теме: Да ли се за неки ауто данас може рећи да је 100% производ једне земље
Или оно што је Скудериа предложио 
Наслов нове теме: Да ли се за неки ауто данас може рећи да је 100% производ једне земље

Pozdrav
Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama
Vid stvarno superb vs ostatak sveta 

Ipak su je zajedno razvili, ali je razvojni centar bio u Torinu.Day Walker napisao:GM je dao platformu u zamenu za 1.3 cdti motor.. Bar mislim da sam tako procitao...
Sve u svemu apropo činjenice da je Corsa najprodavaniji model u klasi u Nemačkoj zaključak je sledeći;
Adam Opel se, ne okreće, nego vrti kao karusel u grobu gledajući kako Amerikanci Nemcima prodaju Fiata pod njegovim brendom, a Nemci budale kupuju ko blesavi.

Re: Superb vs ostatak sveta - globalizam - dueli u klasama
Sto se tice Superb VS ostali u klasi, ne bih rekao da je njegov problem kratak sedalni deo. Juce sam se vozio opet u onom SUperbu V6, i sedeo sam pozadi. Nisam stekao utisak da je kratko sediste... Meni je tokom duze voznje bitnije da mogu da pomeram noge i da ne sedim nabijenih kolena u prednje sediste. Svakako neces sedeti kao kip nekoliko sati, pa da ti je bitnije da sedalni deo ide do potkolenice, a da ne mozes da pomeris noge, ili ce biti kraci par cm, a za noge imas mesta vise nego napred kad sedis...
Mozda je moj problem sto vise volim da sedim zavaljenije, ispruzenih nogu...
Ono sto bih mu stavio kao zamerku je malo uspravniji naslon nego sto bi se ocekivalo od tolikog auta, ali to bih mogao da komentarisem tek posle duze voznje. Po meni je steta sto nema podesavanje ugla naslona.
I ono sto sam hteo da kazem - Superb nije dobio prostor za kolena skracivanjem sedalnog dela zadnjeg sedista. Prostor je jednostavno - tu.
Mozda je moj problem sto vise volim da sedim zavaljenije, ispruzenih nogu...
Ono sto bih mu stavio kao zamerku je malo uspravniji naslon nego sto bi se ocekivalo od tolikog auta, ali to bih mogao da komentarisem tek posle duze voznje. Po meni je steta sto nema podesavanje ugla naslona.
I ono sto sam hteo da kazem - Superb nije dobio prostor za kolena skracivanjem sedalnog dela zadnjeg sedista. Prostor je jednostavno - tu.