Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Ima li u novom Merkatoru (NBGD), ili neposrednoj blizini, neka autoperionica?
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Bile su ranije cetke odmah na ulazu na parking sa desne strane. Ne znam jel su i dalje, nisam bio odavno. Imas i klasisnu u Omladinskih brigada pored Durmitora https://goo.gl/maps/sEnA1Jb4Wy32
- pedja
- član 001
Koliko sam puta prosao tuda i nisam spazio...
Hvala Rade. Ima u Merkatoru neka perionica, ali je red bio katastrofa. na kraju sam pozavrsavao nesto, te nenadano zavrsih u Stadionu. Pranje i voskiranje, regularno, ali mi se prvi put desilo da dobijem kartonske podmetace na patosnicama
U Uscu mi to nisu dali (isto Red elephant), ili nisu zaboravili da izvade 
Hvala Rade. Ima u Merkatoru neka perionica, ali je red bio katastrofa. na kraju sam pozavrsavao nesto, te nenadano zavrsih u Stadionu. Pranje i voskiranje, regularno, ali mi se prvi put desilo da dobijem kartonske podmetace na patosnicama

Valja li to pranje u stadionu, vidim da jedan auto rade po sat i vise, a uvek je guzva.
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
- pedja
- član 001
Oko 45min, sa voskiranjem.
Sta znam, cist je. Unutrasnjost je dobro usisana, cetkicom briskaju prasinu...
Ostala je tacka na soferci, to je logicno za primetiti
Ono sto mi se ne svidja, to je sto ni oni nisu spustiti prozor i prebrisali ivicu. Za 920 dinara (sa voskom), mogli su.
Drugi (treci) minus je taj sto su tecnost za stakla, koju sam ostavio pozadi na podu, podigli na zadnje sediste. Iako neotvorena, te flase umeju da procure, budu masne, lepljive i sl.
Sutra, kad malo sunce iskoci, videcu bolje, mozda. Realno, bitno da je automobil drasticno bolji od stanja u kojem sam ga ostavio
Klinac u kraju pere za 300 ili 350 dinara, cak i racune kuca uredno. Ne mogu reci da je losiji, koliko je jeftiniji. Cak nema neke zamerke. Prosli put rekoh da cu mu dati 500kinti, samo da napravi gotovinski i zavrsi dok se osisam. Oprao ga je kao retko ko...
Druga perionica pere za 400, bas se trudi, posebno kad oteram Clia. Od kada sam mu prvi put pokazao, cesto se seti pa prebrise ivice stakala. Jednom prilikom sam odvezao komsijki auto, u prolazu. Za dz je i ispolirao krilo, na koje se nesto agresivno navrzlo... Voskiranje mi smesno naplati, ako naplati, a radi ga rucno. Doduse, perionica je da ne uteras auto unutra, ako ne znas coveka
Hoce i da kompresorom iduva vodu iz retrovizora. Pre neki dan mi je produvavao brigaljke za soferku. Nije bas da sam mu odneo krpe (ustvari, jednu dobru sam mu poklonio
), niti su mu krpe zavidne, ali jbg. Cena... A i automobili nisu moji
Elem, naravno da postoji razlika u opremi i samoj perionici, kao i lokaciji, ali odnos cene i kvaliteta je na strani geta
Sta znam, cist je. Unutrasnjost je dobro usisana, cetkicom briskaju prasinu...
Ostala je tacka na soferci, to je logicno za primetiti

Ono sto mi se ne svidja, to je sto ni oni nisu spustiti prozor i prebrisali ivicu. Za 920 dinara (sa voskom), mogli su.
Drugi (treci) minus je taj sto su tecnost za stakla, koju sam ostavio pozadi na podu, podigli na zadnje sediste. Iako neotvorena, te flase umeju da procure, budu masne, lepljive i sl.
Sutra, kad malo sunce iskoci, videcu bolje, mozda. Realno, bitno da je automobil drasticno bolji od stanja u kojem sam ga ostavio

Klinac u kraju pere za 300 ili 350 dinara, cak i racune kuca uredno. Ne mogu reci da je losiji, koliko je jeftiniji. Cak nema neke zamerke. Prosli put rekoh da cu mu dati 500kinti, samo da napravi gotovinski i zavrsi dok se osisam. Oprao ga je kao retko ko...
Druga perionica pere za 400, bas se trudi, posebno kad oteram Clia. Od kada sam mu prvi put pokazao, cesto se seti pa prebrise ivice stakala. Jednom prilikom sam odvezao komsijki auto, u prolazu. Za dz je i ispolirao krilo, na koje se nesto agresivno navrzlo... Voskiranje mi smesno naplati, ako naplati, a radi ga rucno. Doduse, perionica je da ne uteras auto unutra, ako ne znas coveka

Elem, naravno da postoji razlika u opremi i samoj perionici, kao i lokaciji, ali odnos cene i kvaliteta je na strani geta

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Renault Megane 1.2 tce
Nema potrebe ni na jednoj boji ako je voda demineralizovana.Darko napisao:Posle pranja puskom u samousluznim perionicama kad je auto bele boje nema mnogo ni potrebe brisati lak krpom. Bude cist bez mrlja. Po meni mozda najbolja boja za odrzavanje.
Ostavim auto u garazi da se susi i to je to.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Sta raditi sa staklima posle pranja puskom?
@maniax farovi su veoma korektni. Ne deluju mi slabi. Kupicu ovih dana philips white vision. Da njima bi trebalo da bude za klasu jace i belje.
Ovako zut far i bela led dnevna ne idu nikako.
@maniax farovi su veoma korektni. Ne deluju mi slabi. Kupicu ovih dana philips white vision. Da njima bi trebalo da bude za klasu jace i belje.
Ovako zut far i bela led dnevna ne idu nikako.
Cek, kojim ti redosledom peres na automatu?Markoni napisao:Sa voskom se mnogo brze osusi, a i teze prlja.
Tapatalk Post
Pranje - vosak - ispiranje?
Pranje vosak ispiranje vosak ispiranje pljuga
Overkill. 
Sve u svemu vosak sa puške radi posao, za ne poverovati, ali radi.

Sve u svemu vosak sa puške radi posao, za ne poverovati, ali radi.
Ako imam vremena idem pranje - ispiranje - vosak - ispiranje osmozom, ako ne onda preskocim ispiranje obicnom vodom.
Ali moram pljugu na kraju 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
I dalje niko nema odgovor da li brise stakla posle puske?
Sta je osmoza?

Sta je osmoza?
- mrNitroSleeper
- Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34