Škoda Octavia 2013/2017 A7FL

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Škoda Octavia 2013

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Došli smo do toga da 159 ima volan bez fidbeka, i to od ljudi koji voze elektroservo. :D :D :D Forumi su čudo.
Kakve veze ima sta neko vozi sa opisom nekog automobila?
Kakve veze ima kakav je servo, hoces da kazes da tvoj auto ima bolji fidbek od M4 ili Carrere, posto oni koriste elektroservo?
Da, forumi zaista jesu cudo.

Floyde, nece Megane moci ni da prismrdi Focusu, barem ne u RL, na stazi mozda.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

ftj napisao:
ivica122 napisao:Ja ne mogu da verujem da si spreman da sa 159 pređeš na Octaviu.
Ok, malo jači motor, al mislim da je ipak korak nazad. Ovo je moje iskreno mišljenje, nemam nikakvih zadnjih namera.
Nije bas dobro poredjenje, on hoce da predje sa 159ke koja je presla 300 iljade kilometara na novu oktaviju rs i samim tim se neke druge stvari ubacuju u racunicu i poredjenje.
Ako tako gledaš onda potpuno razuman izbor.
Meni se Octavia vrlo sviđa, nemam ništa protiv nje, samo mi nekako fali ono nešto, a 159 to ima i dan danas, i ovako matora.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa eto bas u odnosu na moj golf koji ima elektro servo, ima mnogo slabiji feedback i utisak je da je volan bas lagan. To sto taj auto dobro lezi ne znaci da mu je dobar feedback.

A tek kad se uporedi sa e90 i e60 tek bude smesan.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Floyde, nece Megane moci ni da prismrdi Focusu, barem ne u RL, na stazi mozda.
Imaće duplo kvačilo menjač i pitomiji izgled. Meni je to dovoljno :)

Video sam prene neki dan Focus RS u gradu. Lep zvuk ima. Bolji od Carrere S.
Poslednja izmena od Floyd u 17 Sep 2016, 15:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kakav manuelni menjač imaju Focus i Megane? I to je paramtar. Škoda bi trebala da ima fenomenalan manuelac u benzincu.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Ivan napisao:
Drugar koji je drzao fiat alfa servis se presaltao na bmw jer je bolja lova, kvare se redje, ali su daleko ozbiljniji I skulji kvarovi, svake, svake druge nedelje odradi generalku ili osvezavanje 20d, jbga alu blok, ali imao je 156 2.4jtd I 159 1.9 16v pre obog 320d koji je I daleko brzi od proslih alfi.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Da drugar malo ne preteruje, po ovom napisanom ispade da je "produvao motor" najčešći kvar na BMW?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa malo malo crkne lanac, slome se klapne na usisu, hidroudar i malo malo generalna :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

nidza napisao:Kakav manuelni menjač imaju Focus i Megane? I to je paramtar. Škoda bi trebala da ima fenomenalan manuelac u benzincu.
Megane RS tradicionalno ima najbolji manuelni menjac, trebao bi da probas.
Focus vec ne znam, vidim da se ne bune na testovima.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

ftj napisao:Pa malo malo crkne lanac, slome se klapne na usisu, hidroudar i malo malo generalna :)
Pa kako se onda Fiat i Alfa više kvare, kada oni ne proizvedu toliko automobila koliko drugar uradi generalnih? :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Što misliš da je Focus RS bolji auto? Evo gledam vremena i RS je sa 75KS više vozio 6s sporije vreme od RS 230 na Nordschleife. Megane RS je bio još sporiji.

Ne kapiram što se potcenjuje Škoda? Ono malo što sam provozao RS, deluje baš sposobno automobil.

edit:
nalateo na nemačkom forumu, prve FL kreću izgleda od 6 nedelje 2017, L&K od 17, a RS245 tek od 22 nedelje 2017 godine. Izgleda da ću se načekati ili uzeti nešto drugo...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nidzo, stvarno si u poslednje vreme nesto pogubljen, kao da ne mozes da se fokusiras i skontas o cemu se prica :)

Rekao sam da je novi Focus RS, ne taj 7 godina star FWD RS koji se ne proizvodi vec godinama i koji ti iz nekog razloga spominjes, bolji od Megane RS-a koji treba da izadje, to jest da ce da bude bolji, a opet ne od tog 7 godina starog, od kog vec imaju 2 novije verzije, neracunajuci one Trophy ogranicene serije.
I da, siguran sam da je Focus RS bolji auto od Octavie RS 230, kada vec o tome pricamo :)

Niko ne potcenjuje Skodu, a ta 230 verzija kosta samo 2k manje od Cupre sa 290ks.

A dodatno, odakle ti podatak za Nordschleife i da je brza Octavia RS 230, pa makar i od najslabijeg Megane RS-a od 260ks? Opet, to je 6 godina noviji auto i kosta isto kao taj Megane, cak i vise mozda.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

8:20 stoji na fastestlaps valjda ili gde sam gledao. 8:30 je bila obična RS.

Kako god, RS230 verovatno ne može da se poruči, čekaće se RS245 da vidimo našta liči. Više mi se sviđa Škoda nego Focus ili Megane, čak me mrzi ova dva da idem da provozam, toliko mi je legla Škoda.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Skoda je svakako druga klasa, moze se cak reci i klasa za sebe, pa ako neko nju pozeli, tesko da ce mu odgovarati neki hatch.

Nema nigde zvanicnog vremena, zato sam te i pitao gde si nasao.

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Moguće da sam ovde video, komentar na dnu stranice:
http://fastestlaps.com/models/skoda-octavia-rs-230

Takođe i ovde.:
The 2.0 TSI engine gets an extra 10bhp (hence the 230 badging) thanks to a higher boost pressure and a freer-flowing sports exhaust. Crucially, though, it’s got the e-diff, and when combined these upgrades make it 10 seconds a lap quicker around the Nürburgring than a regular vRS
http://www.autocar.co.uk/car-review/sko ... ia-vrs-230

Ne znam jesu li je provozali ili pretpostavljaju.

U svakom slučaju jeste brža od obične RS. Ja bih to još malo spustio, ako je kompatibilno sa podesivim amortizerima. Verovatno jeste.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Eto Nidžo, kupi Leon Cupru 290. Čisto da promeniš malo Škodu :)
Odgovori