@milospinkfloyd
Planiram da ponekad, vrlo retko odigram neku igru (uglavnom FPS) i kad je odigram da to izgleda bas onako kako treba da izgleda - zato i dajem 300 evra za graficku kartu - prvo sam mislio duplo manje za GTX 950, ali nece raditi posao
Nekada davno sam gubio gomilu vremena igrajuci se, ali omatorilo se

Za igre mi i treba veci monitor, inace mi je i ovih 22" i 1680 x 1050 rezolucija sasvim ok. Za vecu rezoluciju treba i jaca graficka...
@maxer
Bem li ga - licno imam bas odlicno iskustvo sa GA plocama u poslednjih bukvalno 20 godina. Imamo ih i trenutno gomilu (vise od par stotina) i u firmi i bas su retki problemi.
Isto tako dobro iskustvo imam i sa ASUS, Abit (nekada), SIS (nekada), MSI, dok su mi obe EPOX ploce riknule, a toliko su bile hvaljene u to vreme. I trenutna MSI je matora kao biblija i radi savrseno. Pored EPOX-a, jos jedna ploca sa kojom sam imao problema je bila UMC za 486
BTW, naravno da mi treba PCI, a ne PCI-E inace ne bih to napominjao

Stara dobra Terratec Cinergy TV kartica i PCI PATA kontroler, a moze da zatreba i za zvucnu kartu - trenutno imam ASUS Xonar Essence STX koja je PCI-E, ali ko zna...
@grujicd
Imam skoro 15 Tb u diskovima i backup skoro svega (backup bitnih stvari cak i nije u NSu, vec u VSu

), tako da mi ne treba jos diskova ni pod razno.
Razmislicu jos malo oko monitora... Kao sto rekoh - za vecu rezoluciju (igara) treba i jaca graficka.
1920 x 1200 mi je manje-vise idealna rezolucija, ali ima samo par 24" modela i to je to.
http://itsvet.com/cenovnik-pda1-31.i?i344=1490&option=
Ovi sa vecom rezolucijom koji valjaju su dobrano preko 500 evra...
Za programiranje mi ne treba - to vise ne radim od kuce, a da radim - koristio bih obavezno 2 monitora kao na poslu - tamo koristim i treci kad zatreba - laptop

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...