Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od nenad.fil »

Koliko para toliko muzike. To su DECA mogu kamenje da jedu jbt , šta je pojedincima?

By the way moj sin ide u državni vrtić i ima sličnu hranu. Eno ga hvala Bogu zdrav i prav!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Ne znam šta da ti kažem to, nadam se da ne primenjuješ taj princip da je nebitno šta deca jedu stvarno. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Evo iz jednog privatnog za ovu nedelju, sami spremaju hranu.

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

A gde je tu grozdje?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ne vole deca seme, a ono specijalno bez semena se teško nalazi :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pa naravno kad su ga svo pokupili oni iz Milosg-ovog posta :)

https://c5.staticflickr.com/9/8074/2983 ... b884_h.jpg

Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:

Post od milosg »

Laki021 napisao:Pa naravno kad su ga svo pokupili oni iz Milosg-ovog posta :)

Haha, pa to, u ovom vrtiću ne štede na grožđu :mrgreen:
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

milosg napisao:Ne znam šta da ti kažem to, nadam se da ne primenjuješ taj princip da je nebitno šta deca jedu stvarno. :)
Jbg Miloše nisam moderan kao većina ostalih roditelja pa da mu zaboga smeta što moje dete jede npr.margarin ili slatkiše. Neće mu ništa biti, deca sve to potroše za trećinu dana, a ne za ceo. Ja sam npr. voleo da jedem margarin, pa mi danas ništa ne fali sve normalno.

Voća bi moglo biti više ali je ono skupo bato, a vrtići tj. predškolske ustanove imaju godišnji budžet koji je mali, pa ti napravi sa njim šta hoćeš. A sumnjam da za te pare može da se ubaci jastog ili orada.

Postala je prosto moda da se brani deci
da se ponašaju kao DECA. Sve neki fini, ne daju deci margarin, pa ne daju masno, pa nemoj ovo, nemoj ono, pa beba sme da se kupa samo "sebamed" kozmetikom, pa samo bambusove pelene, majce... sve ukupno, sviranje ku*cu.

Imam oba roditelja lekare spec. koji su nas uspešno odgajili i isterali na put. Kada sam u nedoumici, pitam njih a što se tiče "loše" hrane u vrtićima stvarno nemam komentar. Hrana je jako dobra kao i vrtići u datim uslovima i još jadnijoj državi.

Edit: pa jbt mi plastične čaše i vlažne maramice donosimo svaki mesec o čemu Vi pričate?

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

+ 1
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Zarkofinska
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2016, 01:04

Post od Zarkofinska »

Ovo kada cujem sta je meni falilo jeo sam ovo ili ono. Jeste ali tada nije bilo GMO pesticida i razno raznih drugih otrova, posto su ti roditelji lekari valjda bi trebao da znas da hrana koju smo mi jeli nije ista kao ova sada. A svako daje svojoj deci ono sto ima i sto moze.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Moj klinac je imao slicne menije u drzavnom vrticu (isao je od 2 godine do skole u vrtic), na poslednjem sistematskom pregledu u 3. osnovne krvna slika i svi ostali parametri su, da kucnem u drvo, bas onakvi kakvi treba da budu za zdrav razvoj deteta. Mada posto smo poznavali dosta vaspitaca, videli smo kako izgleda hrana i stvarno to sto je spremano je bar na oko delovalo odlicno spremljeno. Tako da mislim da ta ishrana u vrticu je, ipak, pravilno koncipirana. I u vrticu kad su radjeni sistematski i kad su vadili krv uvek je sve bilo taman kako treba, a svi znamo da se losa ishrana VEOMA odrazi na krvnu sliku.

Inace, kuci jede slabo slatko (u odnosu na drugu decu iz okruzenja), ali mu ne branimo.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
nenad.fil
Reactions:

Post od nenad.fil »

Vladapetr napisao:+ 1
Druze, dete mi svaki dan jede kuvano, raznovrsno plus voće.

Ali ja ne mogu i neću da mu zabranim npr. da pije svako veče malo čokoladno mleko jer mu je to ritual- kupanje, pidžama, patrolne šape u čokoladno mleko.

Drugi sin pije samo mleko-majčino.
Zarkofinska napisao:Ovo kada cujem sta je meni falilo jeo sam ovo ili ono. Jeste ali tada nije bilo GMO pesticida i razno raznih drugih otrova, posto su ti roditelji lekari valjda bi trebao da znas da hrana koju smo mi jeli nije ista kao ova sada. A svako daje svojoj deci ono sto ima i sto moze.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:

Post od milosg »

Mislim da niko od nas nije ni pričao o ekstremnim restrikcijama slatkiša ili tako nečega. :) Ja prvi to ne radim svojoj klinki, ali ne treba da budem stručnjak pa da znam da ima bolje hrane od ribe iz konzerve ili od medenog srca, a za slične pare (ako je to argument - nedostatak sredstava).

Meni je ovde samo suština da jeste bitno šta deca jedu i da sigurno može bolje od onoga što trenutno dobijaju u vrtićima. Ok, možda auto forum nije pravo mesto za takve teme, ali mi svakako nije ispravan stav "ni meni ništa nije falilo", a da istovremeno na forumu imamo teme gde svi raspravljamo i ulazimo u sitna crevca da li je za motor i turbinu štetnije 3000 obrtaja, od 3500, i da li kupiti leona ili megana jer se manje nažulja dupe u renoovom sedištu.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Uvek nešto može bolje, kvalitetnije, zdravije itd... Poenta je da reagovati treba ako je (konkretno ishrana, jer o njoj sada pričamo) ispod nekog potrebnog nivoa kvaliteta i raznovrsnosti. Potrebe za dizanjem frke i drame oko toga ovde zaista nema.

Druga strana medalje je ono sa čime se već godinama srećem u neposrednom kontaktu sa 100+ dece svake godine. Bukvalno SVAKI roditelj koji diže frku i tenziju oko tih da kažem "spoljašnjih" faktora u životu (hrane i sadržaja ekskurzije, kvaliteta stolica, parketa u sali, klima uredjaja, wc-a itd... da ne nabrajam šta im to sve drastično smeta i "nije po zakonu") je najstrašnije zapustio svoje dete sa te ljudske strane. Manjak osnovne kulture, empatije, odgovornosti, ja pa ja, kalimero itd... Zastrašujuće šta prave od te dece, dodje i pravi frku zašto na busu kojim se ide na ekskurziju ne rade vrata od jednog boxa za prtljag (bus je inače mladji od 5 god, nije krš) ali to što tatinom zlatu ne možemo da nadjemo cimera jer niko NEĆE sa njim u sobu (ili zato što maltretira sve oko sebe, pa se deca žale) to ga ne tangira ili se smatra opankavanjem od strane ljubomoraca.
Ovde ne prozivam nikog konkretno, samo bih da skrenem pažnju da ne trošite vreme i energiju na manje bitne stvari.

Dakle pusti brojanje kalorija, izvedi dete napolje i daj mu ljubavi i nauči ga kako da bude čovek. Za sve ostalo ima vremena ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Odgovori