Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Računari

Post od methane.master »

Moj sledeći komp će biti ovaj fazon, moguće čak i baš ovaj...

http://www.youtube.com/watch?v=UHepyzAuPj4
Širim haos!
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

Ja već dve godine koristim http://gigatronshop.com/monitori/asus_l ... l_hd-34463.
Tad sam gledao i neke Dell modele, ali mi se ovaj ipak više dopao, ima odličan dizajn i ocene.
Veoma sam zadovoljan, sad vidim i da su dosta pale cene, preporuka.
Imaš i 27 po finim cenama http://www.emmi.rs/monitor-monitor-27-a ... ctId=38852
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pošto izgleda od popravke mog starog monitora slaba vajda, gledam novi. Onaj prvi Asus bi mi odgovarao.
U vezi drugog, ponovo, mislim da je za 27" ipak zahteva veću rezoluciju od 1920x1080.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

carov2 napisao:U pitanju je u2312hm, stari model. Što se tiče uglova vidljivosti, tu je Dell bolji, i nešto je oštrija slika, naravno, manja dijagonala. Na BenQ je crna mnogo bolja, baš se vidi razlika i bez direktnog poredjenja, i samo to mi je dovoljno da odaberem VA panel pre ekvivalentnog IPS-a. Dijagonala, velika prednost, baš je 27 osetno veći od 23 i ne bih se više vraćao na manju dijagonalu, nevezano što oba imaju istu rezoluciju. Logičan sled mi je ili ista dijagonala ili veća uz veću rezoluciju, manji monitor od ovog, no, no. Slika Drug sa Dellom ima slično mišljenje, gotovo sve mu se svidja na BenQ. Slika Inače je drug geek. Slika Inače ima probijanja, ali ništa strašno, ja ga uvek koristim na min osvetljenja, i zadovoljan sam. Taj BenQ mu dodje nekako kao Škoda. Dosta nude za svoju cenu. Slika Nadam se da ćeš da budeš zadovoljan, a ti VA paneli i nisu baš česti, voleo bih da čujem i tvoje mišljenje. Slika Slika

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Zahvaljujem :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ja imam HP LP2475w (plaćen 680€, tako skup monitor - zbog obrade fotografija a on je tada bio jedini na testovima dokazano kvalitetan a ispod 1000€) i još ga neću menjati, sve dok ne izađe taj kvalitet u 32" (takođe me zanima samo odnos stanica 16:10).

U svakom slučaju da sada kupujem to bi morao biti monitor od min. 27" u pomenutih 1440pix. po visini.

Nekada mi je ovaj sajt bio referenca za izbor monitora http://www.tftcentral.co.uk ali su zadnjih godina malo opali sa aktuelnim testovima.

P.S.
:) Sad gledam, opet su se aktivirali: dosta testova zadnjih meseci. Nisam ih posećivao bar godinu dana.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nisam video ni jednu 27-icu da je 16:10, sve su 16:9. I ja sam fan veće visine, ali je nekako to manje bitno što je veći ekran. Ima doduše Dell 30" sa 16:10, ali za njega treba i para i mesta, a i mnogo je jeftinije imati 2-3 "obična" monitora sa još većom površinom.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

A vidi ovu babarogu u 16:10: NEC PA322UHD-2 :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Gde da "vidim"? :kuku:

Mi smo toliko ultra-mega-giga jadno trziste da je to strasno :ccc:
U NSu bukvalno nigde nema izlozenog nijednog TV-a veceg od 55". Isto vazi i za 27" monitore - ne daj boze da trazis 2K ili 4K :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Delija napisao:Gde da "vidim"? :kuku:
Pa ovde - na internetu tj. datom linku :kezo:

Zezam se, to je bilo nemenjeno grujicu a u vezi komentarisanja retkih monitora u odnosu stranica 16:10.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, 16:10 nema u 27", tek od 30".
Ima(o je) NEC neke 26,5 cini mi se, ali to je raritet.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@maxer
Ma razumeo sam...

Nego sam morao da izrazim revolt :)
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Znam ali bio je red da odgovorim :)
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Delija napisao:
carov2 napisao:U pitanju je u2312hm, stari model. Što se tiče uglova vidljivosti, tu je Dell bolji, i nešto je oštrija slika, naravno, manja dijagonala. Na BenQ je crna mnogo bolja, baš se vidi razlika i bez direktnog poredjenja, i samo to mi je dovoljno da odaberem VA panel pre ekvivalentnog IPS-a. Dijagonala, velika prednost, baš je 27 osetno veći od 23 i ne bih se više vraćao na manju dijagonalu, nevezano što oba imaju istu rezoluciju. Logičan sled mi je ili ista dijagonala ili veća uz veću rezoluciju, manji monitor od ovog, no, no. Slika Drug sa Dellom ima slično mišljenje, gotovo sve mu se svidja na BenQ. Slika Inače je drug geek. Slika Inače ima probijanja, ali ništa strašno, ja ga uvek koristim na min osvetljenja, i zadovoljan sam. Taj BenQ mu dodje nekako kao Škoda. Dosta nude za svoju cenu. Slika Nadam se da ćeš da budeš zadovoljan, a ti VA paneli i nisu baš česti, voleo bih da čujem i tvoje mišljenje. Slika Slika

Zahvaljujem :)
Nema na čemu. Slika Čekam utiske, vidim da si zahtevan korisnik. Slika

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja sam uzeo BenQ GL2460, 24 inca full HD, za 130 evra super monitor. Ja zadovoljan. :D

Sent from my LG-H500 using Tapatalk
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

zna li neko da mi kaze posto mogu najjeftinije da nabavim legalan win7? nasao za 20ak e
Odgovori