Registracija vozila
Re: Registracija vozila
Ih kad bi upristojili malo cene za ove sa 4.0 pa da jurim neki V8.
Izvesno - nema šanse. Treba tu pomiriti lični interes, punjenje budžeta, socijalni mir sa slabim kapacitetima državnih službi da iznesu ovakve projekte. Nije lako pomiriti sve ove faktore u neku optimalnu računicu.
Ja ocekujem da loskupi svima do 1400 kubika, ne bi me zacudilo.
Inace ima drzava gde se isto placa lo kubikazi. Moj zet u Atini je morao da uzme kola sa motorom od 1400 benzinac (u Atini nema dizela osim kod registrovanih poljoprivrednika i onih sa euro 5,6). Vec sa 1600 je drasticno skuplje a 2000 neisplativo.
Nasi su teske kurve i smanjice malom broju ali naci ce nacin da zakolju ostale
Inace ima drzava gde se isto placa lo kubikazi. Moj zet u Atini je morao da uzme kola sa motorom od 1400 benzinac (u Atini nema dizela osim kod registrovanih poljoprivrednika i onih sa euro 5,6). Vec sa 1600 je drasticno skuplje a 2000 neisplativo.
Kao što je već neko rekao, onima sa motorima preko 2000 će malo da pojeftini ali će zato da dosta poskupi 1600 - 2000 kubika.
Smanjiće ovima starim preko 10 godina (a preko 3000 kubika) i ovima od 2000 do 2500 kubika, a ostalima će povećati.
Ne vidim šta drugo mogu da odrade.
Ostaće sve isto.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Moraju da oderu vece kubikaze I skuplje automobile makar stotinjak eura da bi narod lakse progutao sto ce im dici za crvenu dve 
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Ma naravno. Mi samo diskutujemo šta bi bilo, kad bi bilo.havijer napisao:Ostaće sve isto.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ko je kriv vagenu što nema dobar V6? Budi Veljo čovek, raduj se malo zvog drugihVelja napisao: A da, poneki Alfista će najzad da si priušti V6, a mi treba da smo srećni zbog toga:)

Mr.Rotor napisao:Smanjiće ovima starim preko 10 godina (a preko 3000 kubika) i ovima od 2000 do 2500 kubika, a ostalima će povećati.
Mogu da linearizuju, kao sto je bio sistem u Nemackoj. Na svakih 100ccm se placao porez po formuli 6DEM pa koliko puta se sadrzi 100ccm u ukupnoj zapremini motora.
Tako 2200 kubika je 22x6 DEM a 1400 kubika 14x6DEM.
Ovde uvedu vise pod opsega tj kategorija.
Onda 2001+ kategorija vise nece biti 5x skuplja od 1999 kubika kategorija vec samo 10% skuplja.
Ili ce donja kategorija porasti 40% a gornja kategorija ostati ista.
Ili donja poskupi 20% a gornja pojeftini 20% pa je opet razlika 10%.
A najverovatno ce poskupeti vecini jer cilj je popuniti veliku vrecu budzeta. Onih oko 5% ce verovatno imati pojeftinjenje.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Nikad nisam shvatio zasto u grckoj skoro niko ne vozi dizele?miroslavm napisao:Ja ocekujem da loskupi svima do 1400 kubika, ne bi me zacudilo.
Bilo zabranjeno za privatnu upotrebu godinama. Mozda su nesto popustili da mogu i obicni gradjani, ne pratim redovno...
nije u celoj Grckoj. Atina je megapolis u kotlini sa par miliona vozila plus centar turizma usled cega jos dolaze svojim vozilima. Do pre dvadesetak godina zagadjenja su bila enormna a uticala su i na neprocenjive spomenike kulture, sto mislim da je podjednako vazno. Mislim da sad dopustaju najnoviju generaciju sa malim postotkom cadji.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Ovo sa smanjenjem cena registracije bi za političare,ne za državu i budžet,bilo kao kad bi čoveku bez noge uzeo obe štake.
Izvinjavam se na poređenju,ali baš stvari tako stoje.
Sony Xperia Z3
Izvinjavam se na poređenju,ali baš stvari tako stoje.
Sony Xperia Z3
Tako i ja gledam.Floyd napisao:Kao što je već neko rekao, onima sa motorima preko 2000 će malo da pojeftini ali će zato da dosta poskupi 1600 - 2000 kubika.
Ako je sad za A6 2.0 ispod 30k registracija, a za E 2.2 je preko 70, naci ce oba na 40-50...
U globalu ce uzimati mnogo vise para u svakom slucaju.
Jedino se nadam da ce drasticno da pojeftini 3.0 dizel koji nov vredi par hiljada vise od 2.2, pa da razmislim o nekom V6 napokon.