vamik napisao:
Slazem se, ali kako ti kao pacijent znas ko je od njih najbolji?Zato sto radi privatno?Zato sto ima najjacu reklamu u gradu?
Evo direktan primer na klinici za Abdominalnu hirurgiju imas poprilican broj hirurga, solidan broj profesora od njih, u sistemu klinickog centra imas tacan broj operacija svakog hirurga, i naravno koja je operacija u pitanju.Imas profesora da ga ne imenujem, koji na godisnjem nivou nema ni 100 operacija i od toga 80 posto su Kile, koje realno rade specijalizanti...
I opet direktan primer imas dr Djermanova koji je necujan, prof. Cvijanovica koji je nazalost otisao pre 2 nedelje u penziju koji ima duplo veci broj i to KAKVIH operacija.
Pa naravno da se za sve mozes raspitati, tu je statistika totalno nebitna.
Ako zivis u nekom grad ili cak drzavi, vrlo lako i brzo mozes da dodjes do zeljenih i pravih informacija.
Eto ti znas da je taj Cvijanovic bio vrhunski, mislis li da si to znao samo ti ili je u doktorskim krugovima vec bio prepoznat kao vrhunski strucnjak. A ako je vec prepoznat kao vrhunski strucnjak, ako ti je potreban onda se potrudis da do njega i dodjes, i tako redom zavisno od potreba, a najbolje cak i mnogo pre nego sto ti uopste i zatrebaju.
Ako nije tajna, sta konkretno radis u medicini?
vamik napisao:
Pretpostavio sam da je on,i ja sam cuo sve najbolje za njega ali o kolegama sa decije zaista nemam nikakve informacije sa njima nemam nikakvog kontakta.
Sa mnom na kruzenju je kolega iz decije bolnice bas cu sutra malo popricati na tu temu.
Nije od poodavno u bolnici, iako i dalje tamo ima jak uticaj.
Mada ce znati sigurno kada ga spomenes, bas me interesuje utisak posto gde god sam spomenuo tog coveka, apsolutno nigde jos nisam cuo nijedan negativan komentar, i svi mu daju veliko postovanje sto se tice pedijatrije.
Cak i on sam kaze da mu je trenutni posao daleko laksi od onoga sto je radio u bolnici, i da mu malo fali taj "adrenalin" i borba koju je tamo imao. A velika je steta drzava dozvljava da im se takvi kadrovi osipaju i odlaze u privatnike ili inostranstvo...