Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
vamik
Reactions:
Pridružio se: 25 Sep 2014, 15:40

Re: Zdravlje

Post od vamik »

nidza napisao:Neke stvari ipak treba prepustiti ljudima koji se time bave i mnogo se bolje razumeju. Postoje teorije zavere u nekoj meri svuda, a pogotovo u farmaceutskoj industriji, ali ako čovek planira kvalitetno da živi svoj život, u njega treba apsolutno uključiti ljude iz raznih oblasti - ne može se sve sam.

Život je postao takav da čovek malo mora da se baci u menadžment, da se okruži ljudima sa kojima može kvalitetno da sarađuje po mnogim pitanjima. Lekara najboljeg što se može priuštiti, školu, vrtić, advokata, ma svaki vid usluga.
Sta znaci najbolji lekar sto se moze priustiti?
Mislis ako platis skuplji pregled da si dobio boljeg strucnjaka?
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

vamik napisao:Goblin:

Vec sam napisao da imamo pedijatra koji nam prati dvoje dece i decu od nasih najblizih (sestre, prijatelji...).
Radi se o coveku koji je bio nacelnik pedijatrije u NS, a koji sada ima svoju privatnu ordinaciju gde mozes upasti samo na preporuku i vazi za jednog od najboljih pedijatara u zemlji.

Ne zalazim u pricu o vakcinama, ali mi ovakve izjave bas bodu oci.
To sto je bio nacelnik ne znaci bas nista, o kvalitetu njegovog rada vec da je bio politicki aktivan.
I ja imam svoju ordinaciju pa opet ne znaci nista.
Cisto da ne mesamo pojmove da je njegova tvrdnja iznad tvrdnje nekog drugod doktora koji nije bio nacelnik i nema svoju ordinaciju.
Ako nije problem o kome se rad?
Nista lose nisam mislio nego to slusam svaki dan pa mi upalo u oci. :)
Naravno da to sto je bilo nacelnik i sto sada ima svoju ordinaciju nije potvrda njegovog znanja ali jesu dostignuca u profesionalnoj karijeri.
Ali kada ti takav covek ditrekno svojim angazovanjem spasi clana porodice koji je bio prakticno odpisan, i kada kroz tu borbu posmatras njegovu pozrtvovanost, pa kada nesto slicno cujes i od drugih ljudi... onda njegov rad dobija na tezini.
Plus kada znas da u svoju ordinaciju ne prima pacijente bez preporuke, jednostavno nema mogucnost prosirivanja broja pacijenata, a to itekako jeste potvrda kvalitetnog rada kada mu toliko ljudi veruje...

Poslacu ti na PP o kome se radi.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

vamik napisao:
nidza napisao:Neke stvari ipak treba prepustiti ljudima koji se time bave i mnogo se bolje razumeju. Postoje teorije zavere u nekoj meri svuda, a pogotovo u farmaceutskoj industriji, ali ako čovek planira kvalitetno da živi svoj život, u njega treba apsolutno uključiti ljude iz raznih oblasti - ne može se sve sam.

Život je postao takav da čovek malo mora da se baci u menadžment, da se okruži ljudima sa kojima može kvalitetno da sarađuje po mnogim pitanjima. Lekara najboljeg što se može priuštiti, školu, vrtić, advokata, ma svaki vid usluga.
Ne postoji "univerzalno" najbolji doktor.
Ali eto posto si i sam u toj struci, svestan si da u svakom sektoru postoje doktori koji su posebno uvazeni sa razlogom. Pritom ne mislim na nacelnike za cega si vec napisao da je politicka funkcija sa cime se delimicno slazem, vec na dokazane strucnjake u svojim specijalizacijama.

Pa kada vec dodje do toga da ti je doktor potreban, zar nije bolje kada imas mogucnost da te pregleda/prati/operise neko ko vazi za "boljeg" strucnjaka u svojoj specijalizaciji, i ko moze da ti pomogne na jos brojne nacine tokom lecenja (to valjda ne moramo da objasnjavamo i svi smo toga svesni).
vamik
Reactions:

Post od vamik »

goblin napisao:
vamik napisao:Goblin:

Vec sam napisao da imamo pedijatra koji nam prati dvoje dece i decu od nasih najblizih (sestre, prijatelji...).
Radi se o coveku koji je bio nacelnik pedijatrije u NS, a koji sada ima svoju privatnu ordinaciju gde mozes upasti samo na preporuku i vazi za jednog od najboljih pedijatara u zemlji.

Ne zalazim u pricu o vakcinama, ali mi ovakve izjave bas bodu oci.
To sto je bio nacelnik ne znaci bas nista, o kvalitetu njegovog rada vec da je bio politicki aktivan.
I ja imam svoju ordinaciju pa opet ne znaci nista.
Cisto da ne mesamo pojmove da je njegova tvrdnja iznad tvrdnje nekog drugod doktora koji nije bio nacelnik i nema svoju ordinaciju.
Ako nije problem o kome se rad?
Nista lose nisam mislio nego to slusam svaki dan pa mi upalo u oci. :)
Naravno da to sto je bilo nacelnik i sto sada ima svoju ordinaciju nije potvrda njegovog znanja ali jesu dostignuca u profesionalnoj karijeri.
Ali kada ti takav covek ditrekno svojim angazovanjem spasi clana porodice koji je bio prakticno odpisan, i kada kroz tu borbu posmatras njegovu pozrtvovanost, pa kada nesto slicno cujes i od drugih ljudi... onda njegov rad dobija na tezini.
Plus kada znas da u svoju ordinaciju ne prima pacijente bez preporuke, jednostavno nema mogucnost prosirivanja broja pacijenata, a to itekako jeste potvrda kvalitetnog rada kada mu toliko ljudi veruje...

Poslacu ti na PP o kome se radi.
Ne znam koja su mu dostignuca u karijeri?
Zaista ne znam o kakvoj se situaciji radilo i koliko je bilo ozbiljno pa je prosto neumesno da komentarisem bez ikakvih cinjenica.Pozrtvovanost postoji i kod oderedjenih lekara na klinikama, nacelnici nekih odeljenja uvece iako nisu u dezurstvu, svako vece prosetaju oko 20 sati da obidju pacijente.
Ko god ima bilo kakav privatan biznis pa i ordinaciju o kojoj pricamo uvek ali uvek ima mogucnost primanja novih pacijenata, prvi je moralni i eticki kodeks a drugi naravno finansije zbog kojih svi zivimo i radimo.

Da me ne shvatis pogresno, stalno sam u okruzenju i slusam price kako je neko od njih predobar i prezauzet a drugi nisu a u praksi, pogotovo kada si sa njima svaki dan nije to ni blizu tako...Pa sam samo zbog toga prokomentarisao.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Evo ja iz cuga mogu da da gadjam da je to dr.Nikolic :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

:doubleup:

I stojim iza toga da ne prima nove pacijente bez preporuke.
Licno sam morao da urgiram za 2 dece da ih primi posto su na prijemu bukvalno odbijeni i otvoreno im je receno da ordinacija ne prima nove pacijente do daljnjeg.
Naravno, nije se radilo o nikakvim hitnim slucajevima vec su roditelji zeleli da svoje dete upisu u tu ordinaciju radi pracenja kompletnog razvitka nakon porodjenja pa nadalje...

Inace sada smo vec i privatno jako dobri prijatelji, pored toga sto mu zaiste neograniceno verujem i imam ogromno poverenje sto se tice pedijatrije.
vamik
Reactions:

Post od vamik »

goblin napisao:
vamik napisao:

Ne postoji "univerzalno" najbolji doktor.
Ali eto posto si i sam u toj struci, svestan si da u svakom sektoru postoje doktori koji su posebno uvazeni sa razlogom. Pritom ne mislim na nacelnike za cega si vec napisao da je politicka funkcija sa cime se delimicno slazem, vec na dokazane strucnjake u svojim specijalizacijama.

Pa kada vec dodje do toga da ti je doktor potreban, zar nije bolje kada imas mogucnost da te pregleda/prati/operise neko ko vazi za "boljeg" strucnjaka u svojoj specijalizaciji, i ko moze da ti pomogne na jos brojne nacine tokom lecenja (to valjda ne moramo da objasnjavamo i svi smo toga svesni).
Slazem se, ali kako ti kao pacijent znas ko je od njih najbolji?Zato sto radi privatno?Zato sto ima najjacu reklamu u gradu?
Evo direktan primer na klinici za Abdominalnu hirurgiju imas poprilican broj hirurga, solidan broj profesora od njih, u sistemu klinickog centra imas tacan broj operacija svakog hirurga, i naravno koja je operacija u pitanju.Imas profesora da ga ne imenujem, koji na godisnjem nivou nema ni 100 operacija i od toga 80 posto su Kile, koje realno rade specijalizanti...
I opet direktan primer imas dr Djermanova koji je necujan, prof. Cvijanovica koji je nazalost otisao pre 2 nedelje u penziju koji ima duplo veci broj i to KAKVIH operacija.
vamik
Reactions:

Post od vamik »

goblin napisao::doubleup:

I stojim iza toga da ne prima nove pacijente bez preporuke.
Licno sam morao da urgiram za 2 dece da ih primi posto su na prijemu bukvalno odbijeni i otvoreno im je receno da ordinacija ne prima nove pacijente do daljnjeg.
Naravno, nije se radilo o nikakvim hitnim slucajevima vec su roditelji zeleli da svoje dete upisu u tu ordinaciju radi pracenja kompletnog razvitka nakon porodjenja pa nadalje...

Inace sada smo vec i privatno jako dobri prijatelji, pored toga sto mu zaiste neograniceno verujem i imam ogromno poverenje sto se tice pedijatrije.
Pretpostavio sam da je on,i ja sam cuo sve najbolje za njega ali o kolegama sa decije zaista nemam nikakve informacije sa njima nemam nikakvog kontakta.
Sa mnom na kruzenju je kolega iz decije bolnice bas cu sutra malo popricati na tu temu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

vamik napisao: Slazem se, ali kako ti kao pacijent znas ko je od njih najbolji?Zato sto radi privatno?Zato sto ima najjacu reklamu u gradu?
Evo direktan primer na klinici za Abdominalnu hirurgiju imas poprilican broj hirurga, solidan broj profesora od njih, u sistemu klinickog centra imas tacan broj operacija svakog hirurga, i naravno koja je operacija u pitanju.Imas profesora da ga ne imenujem, koji na godisnjem nivou nema ni 100 operacija i od toga 80 posto su Kile, koje realno rade specijalizanti...
I opet direktan primer imas dr Djermanova koji je necujan, prof. Cvijanovica koji je nazalost otisao pre 2 nedelje u penziju koji ima duplo veci broj i to KAKVIH operacija.
Pa naravno da se za sve mozes raspitati, tu je statistika totalno nebitna.
Ako zivis u nekom grad ili cak drzavi, vrlo lako i brzo mozes da dodjes do zeljenih i pravih informacija.

Eto ti znas da je taj Cvijanovic bio vrhunski, mislis li da si to znao samo ti ili je u doktorskim krugovima vec bio prepoznat kao vrhunski strucnjak. A ako je vec prepoznat kao vrhunski strucnjak, ako ti je potreban onda se potrudis da do njega i dodjes, i tako redom zavisno od potreba, a najbolje cak i mnogo pre nego sto ti uopste i zatrebaju. ;)

Ako nije tajna, sta konkretno radis u medicini?
vamik napisao: Pretpostavio sam da je on,i ja sam cuo sve najbolje za njega ali o kolegama sa decije zaista nemam nikakve informacije sa njima nemam nikakvog kontakta.
Sa mnom na kruzenju je kolega iz decije bolnice bas cu sutra malo popricati na tu temu.
Nije od poodavno u bolnici, iako i dalje tamo ima jak uticaj.
Mada ce znati sigurno kada ga spomenes, bas me interesuje utisak posto gde god sam spomenuo tog coveka, apsolutno nigde jos nisam cuo nijedan negativan komentar, i svi mu daju veliko postovanje sto se tice pedijatrije.
Cak i on sam kaze da mu je trenutni posao daleko laksi od onoga sto je radio u bolnici, i da mu malo fali taj "adrenalin" i borba koju je tamo imao. A velika je steta drzava dozvljava da im se takvi kadrovi osipaju i odlaze u privatnike ili inostranstvo...
Poslednja izmena od goblin u 27 Sep 2016, 16:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dobro je dok još ima hirurga.
Drug iz škole bio vrhunski dečiji kardiohirurg u Tiršovoj, eno ga sad u UK. Ali ne na usavršavanju, odselio se.
vamik
Reactions:

Post od vamik »

Nije tajna zasto bih bila.
Ja sam stomatologiju zavrsio pa sam na spec iz oralne hirurgije ali imam u okviru spec godinu dana kruzenja po klinikama pa sam proveo vremena u salama najvise, a i na klici sa njima i tu stekao lepa poznanstva i video kako sve to funkcionise.

Ogroman broj PRAVIH hirurga je otisao ili odlazi, kada je dosao novi nacelnik hirurskog odeljenja pre mesec dana, cak su doneli i predlog ( ne znam da li je usvojen) da im zabranjuju da uzimaju godinu dana neplacenog nego moraju da potpisu ostavku, ne bi li barem malo smanjili odlazak..
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Malo je sve to prenaduvano. Ne vidim potrebu za tolikom frkom i ganjanjem najboljih doktora za obicno pracenje detetovog razvoja. Pa ne rade u drzavnim ustanovama vulkanizeri umesto pedijatara!? Dajte malo ozbiljnosti.
Nedaj Boze da nesto krene naopako sa zdravljem! E tek u tom slucaju opravdavam povlacenje veza,telefona,koverti!

edit; @vamik; kakvo misljenje(strucno) imas o Telarovu? Meni je komsija na vikendici,i vidim da zivi vise nego odlicno. Verovatno to nije tek tako palo s neba?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Heinz napisao:Dobro je dok još ima hirurga.
Drug iz škole bio vrhunski dečiji kardiohirurg u Tiršovoj, eno ga sad u UK. Ali ne na usavršavanju, odselio se.
Nazalost to je realnost.
Dipl doktori medicine, ako nemaju ledja (roditelje i blizu rodbinu na jacim pozicijama u zdravstvu i sa razradjenim privatnim ordinacijama, ili jace politicke pozicije) ovde nemaju neke perspektive.
Ili su osudjeni na volontiranje, ili da rade po manjim mestima za 50.000din., ili neke poslove koji se izbegavaju, ili da budu "trgovacki putnici" farmaceutskih kompanija... o specijalizaciji i napredovanju da mastaju...
Dok uz jos malo odricanja (jezik, nostrifikacija diplome) u inostranstvu odmah dobijaju vrhunske uslove i dosta su trazeni.
vamik
Reactions:

Post od vamik »

Stara gadra Oralnih hirurga, krenuo covek od nule i zaista napravio to sto ima.
E sad nemam kontakt sa njim, medju starijim kolegama nije na nekom glasu ne po pitanju struke vec kao covek da citiram uglavnom izjave PRETEZAK COVEK :)
Desava se tu sada svasta bilo je cak i u blicu pisanja oko nekih Italijana koji su izgubili licence pa ovde svasta operisali sa tezim komplikacijama :)
A cuo sam da su sad podeljene 2 ordinacije zbog privatnih razloga :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

member napisao:Malo je sve to prenaduvano. Ne vidim potrebu za tolikom frkom i ganjanjem najboljih doktora za obicno pracenje detetovog razvoja. Pa ne rade u drzavnim ustanovama vulkanizeri umesto pedijatara!? Dajte malo ozbiljnosti.
Nedaj Boze da nesto krene naopako sa zdravljem! E tek u tom slucaju opravdavam povlacenje veza,telefona,koverti!
Znas kako, evo mi smo kod Nikolica vezani jos odavno kada smo imali tu tesku situaciju u porodici da smo se borili za zivot sesrinom sinu gde nam je direktno on bukvalno spasio dete. Od tada smo u kontaktu i igrom prilika postali i prijatelji privatno, pa kad sam ja dobio svoju decu naravno da sam ih odveo kod njega u privatnu kliniku da im on prati razvitak od radjanja pa na dalje (nikada nismo ni bili u domu zdravlja sa decom).

Hvala bogu pa nikada nismo imali nikakvih ozbiljnijih problema sa decom, ali isto mi prija sto ih on vodi kada krene da mi prica kakvih sve slucajeva/gresaka ima i za najbezazlenije stvari.
A druge prednosti su sto ne cekas nikakve redove, ne dovodis dete u prostorije sa "zarazenom" decom... jednostavno pregledi se zakazuju, organizovane odvojene prostorije da nema mesanja sa drugom decom kada su sezone virusa, sve se obavi u prijatnoj atmosferi uz caskanje sa drugarom... a ne daj boze neceg ozbiljnijeg opet on tu koji ce na jedan poziv da alarmira sve sto je potrebno a to mnogo znaci.
Isto mi mnogo znaci sto mogu da ga zovem u po noci ako nam treba neki savet, misljenje... sto ce ako je potrebno da dodje kod nas kuci u roku od 15min da pogleda dete koje lezi...

Isto tako i za nas odrasle. Poznajem dosta doktora i iskreno trudim se da sirim taj krug poznanstava, da tim ljudim cinim sto vise mogu... i daj boze da nikada ne budem u situaciji da oni meni trebaju da uzvrate bilo kakvu uslugu, al opet kad zatreba dobro poznavati neke od najbolji...
Odgovori