Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Re: Biciklizam

Post od mića »

Ispade na kraju odlican bajk
lep je bianchi ali ne znam, meni licno je cannondale prirastao za srce, starije serije hand made in usa, prepoznatljive po starom logotipu. Od italijana mi je ipak pinanrelo klasa iznad bianchia.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Bianchi ima istoriju od 1885 boja dizajn

Pinarallo od 1952 :doubleup: Colnago 1952 :doubleup:

Negeralno preferiram italijanske bicikle (road)

Look od 1951 skidam kapu

Ne zivi se od stare slave ali je lepo videti od kada postoje

Sto se tice amera Trek 1976 i Specialized 1974

Specialized ima najaresivniji marketing ali nema dileme to su sve vrhusnke firme sa vrhunskim prozivodima, sta god da se odabere vazno je da se vozi :)

Ali znam da je moj sledece Olter XR4
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Miyate iz 1890godine

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

speedy stikis napisao: ali nema dileme to su sve vrhusnke firme sa vrhunskim prozivodima, sta god da se odabere vazno je da se vozi :)
Apsolutno, na kraju krajeva sve je u nogama Slika

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
speedy stikis
Reactions:
Pridružio se: 01 Jul 2016, 12:27

Post od speedy stikis »

Ili u glavi :D

"Boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka"
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ovog leta i ja sam poceo da se rekreativno bavim mountain bike onako rekreativne ture kada imam malo vise vremena (u prevod kada se organizujem). Ipak glavni junak mog posta nisam ja vec bracni par iz Francuske koji sam ga upoznao proslog leta.
Bracni par iz Paris na uzrast oko 60 godina krenuo je na avanturu duga vise hiljada km biciklom. Iskreno kao prvo bio sam iznenadjen kako su imali hrabrost da na te godine krenu u jedan takav podvig. Mlad covek ne bi se usudio na to. Posto sam video da se malo muce oko "navigacije" (nisu koristili nikakav GPS uredjaj vec old school -stare dobre karte) prisao sam da im pomognem. Sigurno bi se i bez mene snasli al ipak... Kad sam saznao da voze iz Francuske i da svaki dan prolaze po 100-150km nisam mogao da verujem. Ruta im bila da jos prodju Makedoniju,zatim Bugarska i Rumunija i u Bukurest da uhvate voz i natrag za Franciju. Rekao im da im se divim na hrabrost koju su pokazali u avanturu "Tour the Europe" koristeci karte,vozeci biciklom kros puteve gde mogu i da nastradati i sl. Njihov komenar je bio osmeh. Pomogao sam im da nadju smestaj kako bi se mogli odmoriti za sledeci dan. Dao sam im par saveta kako da produze putovanje i kako bi izbegli rizicna mesta gde mogu da imaju problem sa motorna vozila. Nisam video kakvi bicikli voze a i nije bitno u ovoj prici. Bitni su oni.

Tada sam naucio jednu lekciju u zivot,da covek nikada nije star za nisto i da sve se moze ukoliko se istinski hoce to. Sve drugo je samo izgovor. Ko zna mozda nekad i ja pokusam neki slicni poduhvat. Sve u svoje vreme...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ja znam coveka koji je isao do Pekinga bajsom, doduse imali su pratnju ali su dugo putovali. Vracali se sa takmicarima nasim (Cavic, Djokovic).

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Vracali se sa takmicarima nasim (Cavic, Djokovic).
Kako to nije bilo na televiziji? Ili spomenuto negde. Nemoguce da je Djoka vozio od Pekigna biciklo, a da to niko nije prijavio.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Vratili se avionom nazad :D (zaboravih da dodam). Cica je Zoran Zivlak iz Futoga, ima ga na reklamnim slikama Capriolo bicikala.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Post od Superb III »

Ako je taj covek koji znas stvarno stigao do Peking biciklom svaka cast. Ipak pretopstavljam da taj covek je mlad a ne penzioner kao ovaj bracni par o kome sam pisao. U svakom slucaju treba odati respect bilo kome ko se usudi da krene na takav put,mlad-star nije bitno. Jer pored izvanredne fizicke i psihicke spremnosti za takav put treba imati i srece, da se ne desi neka povreda pa da avantura bude prekinuta.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Moj ćale ima 70 godina do duše ne ide na duge ture ali vozi svaki dan po 50-60km. Vozio neku kantu od mtb-a pa mu ja dao mog trekinga Polar Forester sa shimano XT kočnicama, nabacio mu cateye velo 7 brzinometar i sad je glavni baja u kraju :D

Ja danas ubijam vreme po šumi, deca u školi ja na godišnjem, lepo vreme idealno za bajs :)
SlikaSlika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ladno si stavio blatobrane :D

Narusio si sve bajkerske zapovesti :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Jel si u Bojcinskoj sumi Sharance?
Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

aa blatobrani su default od oktobra do marta :D nisam lud da teram po kaljugi bez blatobrana ionako se sav use**m i sa njima :D
BAJKER napisao:Jel si u Bojcinskoj sumi Sharance?
Ova slika nije, to je u šumi između mosta kod TENT-a i Progara, išao sam i do Bojčina
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

>>> Beograđanka biciklom obilazi svet <<<

Snežana Radojičić već neko vreme obilazi svet na svom biciklu, a njene avanture sa svih meridijana možete pratiti kroz tekstove koje objavljuje na B92 Blogu.

Kotrljam se negde, okrećem točkove mog bicikla u velikoj životnoj avanturi, s nadom da ću obrnuti makar jedan krug oko sveta.

Ostalo? Imam diplomu faksa s kojim uglavnom nisam znala šta ću tokom svih onih 'veselih' godina koje su nam se dešavale ničim izazvane i u sećanju pohranjene hiljade pročitanih knjiga kao najvredniju tekovinu mladosti koja je u njima ostala.

I sama sam objavila nekoliko knjiga:

„Dok su duše lutale“ (pripovest), Matica srpska 1995.
„LP“ (priče), Narodna knjiga 2005.
„Zakotrljaj me oko sveta“ (roman) autorsko izdanje i reizdanje Lagune, 2014.
„Priručnik za kampovanje“ (priručnik), Nova poetika 2015.
„Vodič za putovanja biciklom“ (priručnik), Nova poetika 2015.
„Preko Himalaja i Gobija“ (dva putopisa), Laguna 2015.
"Nomad (I)", autorsko izdanje 2016.

A u kom kutku sveta se sada nalazim i šta mi se tamo dešava, najbolje je proveriti na mom sajtu:

http://www.snezanaradojicic.com.
Odgovori