Zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Re: Zdravlje

Post od member »

Sto bi ti rekao" razumem ali ne opravdavam"!

Evo moje dete ide kod pedijatra u drzavnu ambulantu! I tamo takodje imaju odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu decu, pregledi se zakazuju,u cekaoni provedes max 10min. pre ulaska, doktorica je sama dala svoj broj za nedaj Boze u slucaju nekog problema.
U sustini, sve to isto sto ti pises postoji i u drzavnim, verovao ili ne!

Meni nije tesko da dete vodim u privatnu praksu, ali stvarno ne vidim potrebu za to.

A pazi sad pitanje; nedaj Boze neke nevolje detetu? Gde ce ga operisati!? Sigurno nece u nekoj privatnoj ordinaciji na 3.spratu stambene zgrade!
Vodice ga u Deciju Kliniku, bolnicu ili sl. koja je (gle cuda!) drzavna ustanova!! Pa ajde onda, ako tako postavimo stvari-nek taj privatnik doktor sve zavrsava i privatno, bez ulaska u drzvane ustanove!
Mrzi me da tipkam, ali znas na sta mislim.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ne daj boze, za takve slucajeve konkretno sto se tice pomenutog doktora i njegove privatne klinike, opet imas privilegije.
Naravno da on ne moze u svojoj privatnoj ordinaciji da ti zavrsi sve probleme, pogotove ne one teze, ali itekako svojim uticajem moze da ti zavrsi najkvalitetniju mogucu negu (doktora, uslove, lekove...) u drzavnim institucijama a nazalost svi znamo da upravo takve stvari prave ogromnu razliku u prilikom lecenja.

Sto se tice ostalih prednosti, ipak to nije isto.
To sto ti je doktorica dala broj, jel znaci ako ti dete lezi u krevetu da ce ona prvi slobodan termin da sedne u kola i dodje kod tebe kuci da obavi pregled i odradi sta je potrebno, ako treba i svakodnevno navrati da isprati stanje (cak i za manje ozbiljne stvari kad jednostavno ne zelis da cimas dete)?
Ako je potreban neki lek iz inostranstva, hoce li ti ga ona nabaviti u rekordnom roku da ne moras da se cimas?
Ako je detetu potreban neki pregled u drzavnoj ustanovi gde se ceka red, oce li ona zavrsiti da tvoje dete ide na pregled bukvalno istog dana?
Kada se primaju vakcine, hoce li ti ponuditi vakcine koja je drzava obezbedila ili nesto sto je trenutno najbolje na trzistu?
Kada su detetu potrebni specijalisticki redovni pregledi, hoce li te slati po drugim ustanovama da obavljas preglede i skupljas dokumentaciju ili ce ti organizovati da pomenuti specijalista dodje kod nje i ceka tebe kada ti odgovara i zakazes da ne moras da ce cimas?....

Nego, daj boze da nam nikome to ne zatreba i da se prednosti koje sam nabrojao zavrsavaju na onome sto sam vec pomenuo, a slazem se da kad je dete zdravo i normalno da nista od ovih prednosti i ne znaci mnogo, vec da su samo nijanse.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Odgovor bukvalno na sva tvoja pitanja je : DA!
I doci ce kuci, i sve ostalo sta je potrebno. (Dosad nije bilo potrebe ni za cim). Ne bih da imenujem ko je, jer je ipak drzavna amb.,a uvek neki Ogi vreba!

A evo ti primjer tome-dan/dva pre nego smo ja i ti sjedili u Astoriji je cerka dobila temperaturu i neke fleke po tijelu. Zena odmah slikala i slala dr. na viber i dr. joj kaze da to nije nista opasno i da iskuliramo,i da se javimo sutra ujutro sa stanjem. I zena zaboravila,i dr. njoj salje por.ujutro da pita kakvo je stanje? Stanje se popravilo i to je bilo to!
Ako je bilo potrebno, mogli smo krenuti u PG u neku ordinaciju gde radi neki dr.(zaboravio sam ime) koji je inace neki vazan tip na decijem odelenju u PG u drzavnoj. (Ni ne znam gde je bolnica u PG).
Ja sam hteo da je vodimo za svaki slucaj kod Cizmovica(to sam se rapsitao odmah prvo vece-radi blizu tvog stana,verovatno i znas ko je on). Dr. kaze da nema potrebe u tom momentu da je igde vodimo i da ce sve biti OK.Tako je i bilo.
Meni je vazno da zena ima sigurnost i veruje doktoru,a ja sam tu dosta tvrdji. Zato ide u drzavne insititucije-a nije zbog para.
Dete treba u lokvu,blato,na travu,da smrca i balavi :) sta ce da mu fali :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

E ako je tako onda skidam kapu za takvu doktoricu, svaka joj cast! :klanjamse:
Ali slozices se da to ipak nije primer ceste prakse sto se tice lecenja u drzavnim ustanovama. Zamislim kada bi svaki pedijatar davao svoj privatni mobilni svim pacijentima, i da svi imaju slobodu da ga pozovu kada god pozele u po noci, da razmenjuju Viber slike i savete, da im dolazi na adresu u toku radnog vremena ako je potrebno....
member napisao: Dete treba u lokvu,blato,na travu,da smrca i balavi :) sta ce da mu fali :)
Apsolutno se slazem!
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa daju ko traži, tj. mi smo dobili od izabranog lekara bez neke specijalne pažnje i koječega. Normalan odnos, mi fini, ona blago nadrkana i ok odnos imamo, jedno dete prešlo u drugu kategoriju već pa promenilo lekara. Kad bude tako neki osipcic, žena pošalje na Viber ili MMSom i dobijemo odgovor jako brzo. Ali to je već i do roditelja, ja je ne bih cimao za 9 od 10 onoga što žena pošalje ali majke su majke :)
Kad preteramo, napuši nas, kad ona pretera mi je fino podsetimo da ne mora tako đonom i eto, gradiš odnos kao sa svakim s kim imaš čest uslužni kontakt.
Realno, preopterećeni su u većini slučajeva zbog manjka lekara a pogotovo u ovo vreme pa sve do proleća.
Vakcine dajemo po njenoj preporuci, konkretno MMR su dobili svaki u drugo vreme, prvi (najveći) dobio sa godinu i kusur, drugi s 16 a treći sa 18 meseci.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ma daj ne zajebavajte, gde Nikolic ne prima.
Bio dva tri puta kod njega, bez preporuke. Nazvao i dosao.
Covek ima dobru pricu i to dobro prodaje.
Ima dosta programera i investitora trenutno u NS, koji imaju decu, a njemu ekstra :)
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pre koliko te primio samo na osnovu poziva a da dete nije bilo u njegovom sistemu?
U novoj ordinaciji?

Mi smo privatno bas dobri drugari godinama i onda znam neke detalje i kakav pritisak ima da prima vise pacijenata... i licno sam urgirao 2 puta posto su roditelji odbijeni telefonski.
vamik
Reactions:
Pridružio se: 25 Sep 2014, 15:40

Post od vamik »

nikaragva napisao:Ma daj ne zajebavajte, gde Nikolic ne prima.
Bio dva tri puta kod njega, bez preporuke. Nazvao i dosao.
Covek ima dobru pricu i to dobro prodaje.
Ima dosta programera i investitora trenutno u NS, koji imaju decu, a njemu ekstra :)
I ja ovako mislim.I to je normalno, zato se trudio i borio sa bude na dobrom glasu, jednostavno privatan posao...Koji on covek obavlja krajnje profesionalno.
Pa da cujes koje pare uzimaju par profesora sa abdominalne, skoro otvorili svoju bolnici, cifre po operaciji neverovatne i jos nisam cuo da su nekog odbili.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ne odbija on zato sto se "uobrazio", vec vise nema fizicki mogucnosti da prima nove pacijente.
Probao je da primi kolege u svoju ordinaciju, cak je imao plan da skroz izadje iz posla (smao da vodi ordinaciju ali da se ne bavi pregledima), ali dzabe kad roditelji traze iskljucivo njega.
Znam kako coveku izgleda dan na odmoru (letujemo zajedno vec duzi niz godina) i mogu reci da je to horor a ne odmor, mogu tek misliti kakav je radni dan kad su mu takvi odmori. Ali svaka mu cast kako ispostuje pacijente, neverovatan profesionalac.

Zato sam i pitao @nikaragvu kada ga je primio samo na telefonski poziv posto znam situaciju bas dobro, i licno sam urgirao za da primi neku decu.
Druga je stvar ako je vec ranije vodio dete u staroj ordinaciji ili je starije dete vodio pa sad nastavlja sa mladjim, onda ga ima u svom sistemu i nece ga odbiti.
Ali da neko evo sada zove novu ordinaciju (slobodno pokusajte) i pokusa na blef da zakaze pregled za potpuno novo dete koje nikada nije bilo njegov pacijent i roditelji koji nikada nisu decu vodili kod njega i sada hoce prvi put, garantujem da cete dobiti odgovor da je prebukiran ili ce vam ponuditi pregled u njihovoj ordinaciji ali kod drugog doktora.

Nego nebitno je to, poeta je da je covek izgradio ime radeci u bolnici gde se dokazao kao vrhunski strucnjak. Kada za nekoga cujes iskljucivo samo hvala i od kolega i od roditelja, kad ima rezultate, kad napreduje... pa se i u privatnoj praksi pokaze kao profesionalac, odgovoran... onda je logicno da tako radi, i teba. Meni je drago sto je tako uspeo samo zahvaljujuci svojoj sposobnosti i radu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Moja deca su Nikolicevi pacijenti. Bogu hvala, u poslednje dve godine nismo imali potrebu da idemo kod njega, ali smo u staru ordinaciju u M. Dimitrijevica isli relativno cesto. Tada je bilo jasno da se mora nesto promeniti jer nije bilo normalno da covek radi po 12 sati, plus telefonski pozivi koje je primao i u pola noci. Mi smo ga, na njegovo insistiranje, jednom prilikom zvali u ponoc. Sada je napravio ozbiljnu pricu, takoreci mini bolnicu, i ocekivano je da je resio da se rastereti, sacuva svoje zdravlje i posveti vise vremena privatnom zivotu. Inace, sve najlepse mislim za njega. Izuzetan je strucnjak sa velikim iskustvom, veoma obazriv kod postavljanja dijagnoza, azuriran po pitanju struke... Vidi se da van ordinacije puno radi na usavrsavanju svog znanja. Pomogao nam je puno, narocito u periodima kada su deca bila jako mala. Dobar je i pedagog i psiholog, ako tako mogu da kazem. Uvek je bio spreman za razgovor, da sve obrazlozi i posavetuje. Pitao sam se odakle mu tolika energija... Mozda zvucim kao bot koji pise o premijeru, ali zaista mislim da je Nikolic velika faca u svakom smislu.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sloba napisao: Mozda zvucim kao bot koji pise o predsedniku, ali zaista mislim da je Nikolic velika faca u svakom smislu.
Eto :mrgreen:

Salu na stranu, izgubih dobar glas. A uskoro necu moci ni da gutam. Odoh da pojedem nesto dok hrana jos prolazi....i dok ne odem po Tantum.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Pazi kad sam stvarno bacio pogled na svoj post da vidim da li sam napisao premijeru ili predsedniku. :D
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Da li neko ima iskustva sa vakcinama za sezonske polenske alergije?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Vidim da ti nisi gledao dokumentarac...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03