Servis - Razno
Re: Servis - Razno
Dobro je onda, jedna stavka sa spiska precrtana. Zapoceo sam proces sa oprugama ali sve ide malo usporeno zbog guzve kod majstora. Inace cesto prolazim tu i nikad ne bude toliko mnogo ljudi osim kad ja krenem nesto da menjam.
Zasto bi bila potrebna kada ti elementi ne ucestvuju u geometriji trapa.A170T napisao:Jel je potrebna reglaza zadnjeg trapa nakon zamene zadnjih opruga ili amortizera?
Citao sam na nekim sajtovima da je reglaza potrebna pri zameni opruga i amortizera, pa nisam znao jel je potrebno i na zadnjem trapu.
Na većini kola nije predviđena reglaža zadnjeg trapa 

-
- Banned
- Pridružio se: 01 Okt 2012, 12:38
- Garaža: Suzuki S-Cross 4x4 1.6TD Sergio Celano
ko je na glasu kao najbolji serviser za trap u gradu? astra H karavan 10 godina stara, vreme je za temeljan pregled zajedno sa narednom zamenom guma za zimske. trese i generalno treba da se vidi sta je za promenu u trapu. hvala!
Sreca kratko trajala
Naleteo bas tom desnom stranom na neko cudo od rupe u Despotovcu. Brzina ispod 40kmh, priblizavam se semaforu na kome je crveno, kad ono buf, tras, naleteh na neko cudo. Stanem, sacekam malo, pregledam gume, na oko sve deluje ok. Krenem dalje, dobrim delom je put dobar, nekih par km, medjutim na losijem putu ima nekih zvukova koji dolaze sa trapa, a nije ih bilo. Sutra moram kod majstora, valja neu morati ponovo da menjam viljusku koja je zamenjena pre 3-4 dana.

- Mladen7
- Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Bilo bi dobro da nije zvuk metal o metal-ako jeste jbg, ako je skripanje guma o gumu ima leka za to.
Probaj da gornje viljuške podmažeš, odličan za to je Motipov sprej ptfe sprej/teflonski sprej, ako nemožeš njega da nabaviš silikonski sprej.
Gumice balans štangle takođe nije loše podmazati, kao i stabilizatore.
Kugla na gornjoj viljusci ima malo lufta, cak se i manzetna na njoj pokidala od udarca, ostalo ok. NIje strasno necu da je diram jos neko vreme, za sucaj da se desi ista stvar.
Nemam problem sa skripanjem viljuski od kako sam ih zamenio, a proslo je dosta vremena, nekoliko godina. Motipov PTFE sprej imam, koristim ga za razne stvari, granicnike, podizace i slicno. Skoro sam menjao zabice na tapacirima, nadje se po neka da je propala, pa sam podmazao i podizace, granicnike i sarke, kad mi je sprej vec bio pri ruci
Pozadi sam promenio oba stabilizatora ove godine, napred nisam promenio ni jedan od kad sam kupio auto, dobri su jos uvek.
Nemam problem sa skripanjem viljuski od kako sam ih zamenio, a proslo je dosta vremena, nekoliko godina. Motipov PTFE sprej imam, koristim ga za razne stvari, granicnike, podizace i slicno. Skoro sam menjao zabice na tapacirima, nadje se po neka da je propala, pa sam podmazao i podizace, granicnike i sarke, kad mi je sprej vec bio pri ruci

Pozadi sam promenio oba stabilizatora ove godine, napred nisam promenio ni jedan od kad sam kupio auto, dobri su jos uvek.
Konacno smo narucili Bilstein 2900 kom, kayaba koja se prodaje po 2400 din je kineska a org japanska je 3300. Nije bio protiv da uzmemo i te kineske ali za 500 din vise sam isao na Bilstajna.
Ubacena je samo jedna nova KYB opruga, majstor je tako odlucio posto stara deluje dobro i da nema potrebe da placam obe s obzirom na vrlo malu kilometrazu koju prelazim. Znam za price o zacaranim krugovima u vezi opruga ali to im je sto im je. 

uh, meni to nikako ne ide da se menja samo jedna a ne u paru
I bio je plan da idu obe, ali on kad je podigao automobil video je da je stara dobra i da ne moram da placam obe. Sve ravno stoji, jos uvek ne mogu da sve detaljnije testiram jer nismo mogli da nadjemo odgovarajucu manzetnu pa smo to pomerili za jos neki dan.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Stanje opruga i poredjenje elasticnost se ne moze videti ocima, niti utvrditi gledanjem majstora.
U startu je pogresan pristup primenjen.
Opruge su veoma vazne za bezbednost voznje, obavezno moraju biti uparene. Zato se i menjaju u paru, uostalom kao i kocione plocice koje se menjaju uvek kao ceo set od 4 komada bez obzira da li je neka stara plocica jos naizgled dobra.
To je pravilo struke, ostalo je budzevina.
U startu je pogresan pristup primenjen.
Opruge su veoma vazne za bezbednost voznje, obavezno moraju biti uparene. Zato se i menjaju u paru, uostalom kao i kocione plocice koje se menjaju uvek kao ceo set od 4 komada bez obzira da li je neka stara plocica jos naizgled dobra.
To je pravilo struke, ostalo je budzevina.
U potpunosti se slazem sto se tice opruga. Zbog losih opruga sam jednom poleteo
Na jednoj dzombi, pa jos na nizbrdici, se sabile tako da amortizeri dodju do kraja, i onda je usledio let 

Koja je otprlike cena creva koja idu od/do turbine ? Izgleda da mi je neko naprslo, primetih sad da mi se cuje cudno zvizdanje oko 2000 obrtaja, bilo da dajem gas bilo da otpuštam, pre ga nije bilo. Jače se čuje dok je auto hladan, kad dostigne radnu temperaturu jedva je primetno.
Mislim da nije turbina jer se prekjuče nije čulo, ona valjda postepeno krene da zviždi
Mislim da nije turbina jer se prekjuče nije čulo, ona valjda postepeno krene da zviždi