Obrazovanje i školstvo
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Obrazovanje i školstvo
Obratite paznju na temu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa obrazovanje i jeste najvaznije u javnom sektoru. O tome je valjda i tema
U drzavnoj NL firmi kada su videli da imam fakultet (Srpski) nisu ni hteli da pricaju sa mnom nego su me samo primili i pazili uz to da im ne pobegnem. Cnjak je da su najvise ljudi sa fakultetima bas iz istocne Evrope - Bugarin, Madjar.... a uz to su i super ljudi... stara garda.

Dobro kažeš ljubo. Stara garda. Klasičan školski sistem.
Sve će to "bolonja" da razvodni i obesmisli.
Sve će to "bolonja" da razvodni i obesmisli.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ćale mi radi u Vinči, doktor fizičke hemije, i slika naprosto nije tačna. Plata je dobrano iznad proseka, a može i u komercijalnom sektoru da se zaradi fino(sve na belo, bez muljanja), plus da gostuješ kao profesor preko(što ćale radi), plus da pises radove u relevantnim svetskim naučnim časopisima pa da napreduješ u zvanju što ti direktno utiče na zaradu. Pa članstva u nekim odborima koja se ne plaćaju odmah ali utiču u krajnjem skoringu pa opet posredno imaju efekat na platu...member napisao:Fotku koju sam okacio sam dobio od drugara,a on je dobio od svog prijatelja novinara koji trenutno radi neko istrazivanje bas na tu temu veoma niskih zarada za VSS (300eur) kao i za magistre(po starom nast.programu),a takodje i za doktore nauka. Skolska sprema-odgovornost radnog mesta-iskustvo-plata-persprektiva. Sve to u javnom sluzbama. Trazice se odgovori na pitanje sta je glavni krivac sto u poslednjih 3-4godine ogroman odliv VSS radne snage(hiljade ljudi) kojoj se vise isplati da vozi kamion u Kanadi, nego da "zivi" ko biljka u rodjenoj drzavi.
Baš mi je drago, tako i treba da bude.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
@ Uros
Ne znam. Samo sam preneo onako kako mi je rečeno.
Ja prvi bih voleo da je nezaposlenost manja od 3%,a da je prosečna plata 1000e, i minimalac 700e.
Ne znam. Samo sam preneo onako kako mi je rečeno.
Ja prvi bih voleo da je nezaposlenost manja od 3%,a da je prosečna plata 1000e, i minimalac 700e.
Ajde sad lepo na sto ime tog novinara koji pokušava da ruši premijera.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I ja znam neke koji rade u Vinci, a da nisu clanovi foruma. Ne znam kolike su im plate, ali daleko od toga da se nesto zale.
Pa to je isto kada bi se zalio da profesor na ETFu ima platu ispod 1000eur-a mesecno a prosecno zaradjuje 4x vise na projektima u okviru (i van) katedre.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moj cale na medicinskom kao redovni profesor prima oko 80k, na drugim poslovima uzme jos 3x vise para. Od plate se bas i ne moze ziveti, svi znamo kakve su plate i ko ima mogucnosti zasto da ne zaradi sa strane. Meni je ona slika iz Vince bila vise smesna nego tuzna jer otprilike i znam kolike su zarade u akademskim krugovima i ako neko sebi dozvoli da vredi isto kao i salterski radnik vise je njegova sramota nego tudja.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Po vašim komentarima ispada da i nisu tako loša primanja za VSS 

Nije sramota raditi i zaraditi bilo koliko sve dok je posteno, i dok ne dodje bolja prilika.
Sramota je sedeti kuci i kukati kako bas nista nema za tu struku i stepen obrazovanja.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Sramota je sedeti kuci i kukati kako bas nista nema za tu struku i stepen obrazovanja.
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Bas tako, tuzno je jedino sto neke vss nemaju bas neke mogucnosti za dodatni (legalni) prihod, dok se neke razbijaju, ali takav je zivot
. Na kraju krajeva svi koji se pokrenu i jure poslove ne zive lose.. cak ni u Srbiji... drugo pitanje je sta se desi kada se razbolis ili nesto slicno...

- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Tako je. Čitam neke postove i shvatio sam da neki omalažavaju neke poslove kojima se ljudi bave. Kao da deca pisala, a ne odrasliikac2000 napisao:Nije sramota raditi i zaraditi bilo koliko sve dok je posteno, i dok ne dodje bolja prilika.

Inače, neki od profesora na fakultetima nepošteno zaradjuju. Na mom su bili par njih koje ne vidiš i sve preuzme asistent, a profesor prima platu tog fakulteta, a tipa par meseci godišnje je van zemlje ili neki od njih van Evrope.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Prati se forum. 

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Sent from my SM-G900F using Tapatalk