Kupovina novog automobila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Re: Kupovina novog automobila

Post od petarboj »

kontam da je s cenovnog aspketa ovaj toledo zanimljiv, ali meni deluje bas monotono unutra... cak mi je rapid bolji iako mi je i on bas bas bezveze :)

https://www.reezocar.com/en/voiture-occ ... 97097.html
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Kod C4 me muci samo 1.2T. Ne znam kakav je, koliko je trajan. Sve ostalo, prostor u kabini, gepek, izgled enterijera (sve lepo slozeno, prijatno za oko), eksterijer, sve je po mom ukusu i zadovoljava potrebe. Kao sto rekoh, ako se odlucim na kupovinu, morace taj auto kod mene jako dugo da bude.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Imam drugara, koji ima taj motor u P308, za sad je prešao 50 hiljada i NIKAKVIH problema nije imao, Pre je imao 1.6 THP i isto BP, mislim, da ne treba da se plašiš tog motora, jer je več proveren.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

pedja napisao:Nisam video da je spominjan po forumu. Rasprodaja, dok se ne penzionise.

Jeste da nije hatch, ali ima 5v i lepu opremu, pogotovo sa onih +1000€/biznis paket. Doduse, nista od drzanja cene, jer je na izdisaju. A i TopGear ga ne voli uopste - kazu da je Rapid bolji, a najjeftiniji Rapid je skuplji od ovog :kezo:

Ako ces da drzis cenu, onda Polo ili Octavia.
Ako ces da budes drugaciji i rizikujes - Nissan Note Acenta :mrgreen: Bio je ispod 13k na akciji, u jednom trenutku.
Po meni Toledo,bez dileme. Zbog posla ti odgovara hatch i velik gepek. Razmisli o doplati za biznis paket,po meni vredi 1000e. :doubleup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Za 13.900e ima Octavia 1.0tsi 115ks u Active opremi.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Zveroljub napisao: Octavia je nedostizna, mada da mogu da dobacim do nje, bilo bi tu jos zanimljivih modela. Skoda je klasican vagenov auto- teska klotara, cak se i klima doplacuje. Kad dodas sve sto drugi daju uz osnovni model, Skoda uopste nije jeftina.
Ovde nisi u pravu, za opremu, možda i najizdašnija sa opremom za iste pare, od jeftinijih automobila, pa ne prodaje se valjda najviše jer je najlošiji dil?

Inače 2010. kad je kupljena naša Fabija već nije postojala Škoda u ponudi bez klime, dakle 6-7 godina minimum nema doplate za klimu. Ne znam za teretne varijante, pričam o civilnim. Isto važi za celu gamu modela.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Zveroljub napisao:
Darko napisao: Octavia je nedostizna, mada da mogu da dobacim do nje, bilo bi tu jos zanimljivih modela. Skoda je klasican vagenov auto- teska klotara, cak se i klima doplacuje. Kad dodas sve sto drugi daju uz osnovni model, Skoda uopste nije jeftina.
Octavia 1.2TSI od 86KS u Active opremi je 12.900 na redovnoj akciji. Nemoj cene da gledaš kod ovlašćenog, oni prodaju firmama pa vole da mogu da napišu kako su dali veliki popust. Nisam siguran da li smeju linkovi, ali bar dva BGD dilera je imaju po 12.900 na akciji koja traje mesecima - više je stalna cena nego akcija. Verovatno ista (ili bolja) cena može da se postigne pregovorima i kod glavnog uvoznika.
Odakle ti ovo da nema klimu, uključena je manuelna klima kao i ESC, bočne vazdušne zavese... Iako nigde ne piše, trebalo bi da je i start-stop standard (ovo nisam 100% siguran, proveri)
Octavia ima smisla ako ti treba automobil te veličine (gepek je ogroman, dosta mesta i za putnike) ali parkiranje na nekim uzdužnim parking mestima može da bude problem. Potencijalni minus je što sledeće godine (verovatno) izlazi facelift pa će ovima pasti cena. S druge strane, skode jako dobro drže cenu kod nas, mada su dizeli tu u mnogo boljoj poziciji (ali su primetno skuplji u startu)

Bez obzira koji automobil kupuješ, imaj u vidu da je oktobar. Ako poručuješ uskoro, imaš šanse da dobiješ automobil proizveden krajem 2016-te što u postprodaji ruši cenu (džabe ti nekom pričaš da je automobil star 15 meseci, kupcu je to dve godine ako početkom 2018-te prodaješ automobil sa kraja 2016-te). Znam da planiraš duže da ga zadržiš kada je to manje bitno, ali pominjao si da ne znaš šta život nosi i da može da se desi da moraš da ga prodaš ranije.

Opisana situacija je jedan od razloga zašto dileri daju popuste za vozile sa lagera na prelasku godine. Drugi razlog je što neki pokušavaju da nabiju ključne pokazatelje prodaje (KPI), podignu statistiku, zarade bonuse... Tako da razmisli o varijanti da sačekaš decembar, vidiš šta ima sa lagera po dobroj ceni (onda ne biraš opremu, ali vidim da nisi previše zahtevan za osnovne stvari) pa ako ne bude baš ništa, poručiš automobili tako da stigne 2017-te. Opet, ovo zavisi da li si u prilici da čekaš ili moraš da završavaš sada.

U svakom slučaju, srećno sa kupovinom
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Ali kupiti oktaviju od 86ks... Stvarno treba mrzeti sebe...

Tapatalked from LG V10
Zveroljub
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 20:33
Garaža: Astra j

Post od Zveroljub »

Uroš S. napisao:
Zveroljub napisao: Octavia je nedostizna, mada da mogu da dobacim do nje, bilo bi tu jos zanimljivih modela. Skoda je klasican vagenov auto- teska klotara, cak se i klima doplacuje. Kad dodas sve sto drugi daju uz osnovni model, Skoda uopste nije jeftina.
Ovde nisi u pravu, za opremu, možda i najizdašnija sa opremom za iste pare, od jeftinijih automobila, pa ne prodaje se valjda najviše jer je najlošiji dil?

Inače 2010. kad je kupljena naša Fabija već nije postojala Škoda u ponudi bez klime, dakle 6-7 godina minimum nema doplate za klimu. Ne znam za teretne varijante, pričam o civilnim. Isto važi za celu gamu modela.
Veruj mi, klima se doplacuje kao i mnoge druge stvari koje drugi daju u osnovnom paketu. Fabia mi je zaista na zadnjem mestu.
Day Walker napisao:Za 13.900e ima Octavia 1.0tsi 115ks u Active opremi.
Budzet je 12, natezanje do 13. Ovo daleko premasuje budzet, a za ove novce mislim da moze i bolje. Od Skode iskljucivo fabia karavan i to kao poslednja opcija.
Geza napisao:Slika
Ovo C4 u nazivu je marketinski trik, auto je radjen na bazi C3. Razlika je sto je unutra manji od C3, ali ima nesto veci gepek. O enterijeru ne bih, ne mogu da zamislim da gledam ono svaki dan.

Moram da pogledam onaj Toledo, mogao bi biti zanimljiv.
Prikačeni fajlovi
fabia.png
Poslednja izmena od Zveroljub u 02 Okt 2016, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Onaj 1.0 TSI kida.
Iz svega navedenog se vidi da treba da se pazar C4 i dalje ne treba tražiti.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

petarboj napisao:Ali kupiti oktaviju od 86ks... Stvarno treba mrzeti sebe...
Pa ovde na forumu je čovek probavao baš taj motor i bio zadovoljan. Znam ljude koji je voze i takođe su zadovoljni. Bilo je pozitivnih pisanja i za golf sa tim motorom. Sve zavisi kome šta treba. Na kraju, može to na čip do 130+ KS
Zveroljub, klima se doplaćuje u fabiji, kod oktavije je uključena u cenu.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Kako ti se ovo cini za 12.900e, motor je stari provereni 1.6 atmo sa 6 brzina, posto kazes da ti je dugovecnost na prvom mestu. Uz auto ide 5 god garancije i pomoc na putu u evropi.

http://www.gumam.com/nova-vozila/vozila ... 115-ks/699
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

ili isti motor u zen paketu, 500e vise (a mozda i ne ako se jos malo popusta iskamci :D ). dobije se:
Svetla za maglu napred
Čelični naplatci 16" sa Flexwheel ukrasnim poklopcima Complea
Centralna konzola sa naslonom za ruke
Sedišta presvučena tamnim štofom (kontrastni štepovi)
Električno pomeranje zadnjih stakala impulsno sa zaštitom protiv priklještenja
Prednja sedišta podesiva po dužini i nagibu, sa džepom na zadnjoj strani; vozačevo sedište dodatno po visini i u leđnom delu
12V utičnica u drugom redu (u zadnjem delu prednje centralne konzole) i dodatni USB ulaz na centralnoj konzoli
Volan presvučen crnom kožom
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Covek je napisao da je 13 gornja granica. Da nikako ne dolazi u obzir veca cifra. Inace bi seat leon tsi bio pun pogotak za 14. :thumbup:

Ovaj auto se lepo uklapa u 13, ima solidnu opremu, proveren dugotrajni stari motor 1.6 bez turbine, zamajca, moze nekad i plin da ubaci, itd u novom modernom pakovanju (aktuelni model koga jos nema na ulicama)
Odgovori