Renault Megane 1.2 tce 130
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Renault Megane 1.2 tce 130
Moj bivsi superb je bio tsi. Doduse 1.4. Nije 1.2. Veoma ekonomican za auto te velicine. Potrosnja je bila jedna od glavnih prednosti tog auta i motora.
Na 120kmh mi je vise trosio 0.9 tce u dosta manjem vozilu.
Na 120kmh mi je vise trosio 0.9 tce u dosta manjem vozilu.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
U ponudi 4-5godina a ja ne videh ni jedan osim Captura i Dacie poneke. Mozda ce ih biti vise.
TSI je imao problem sa lancem i samo lancem, podloska turbine je smesno ali i to je bilo u pocetku.
To su problemi, ostalo nije poznato koliko znam i nisu kvarovi koji ostavljaju na putu
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
TSI je imao problem sa lancem i samo lancem, podloska turbine je smesno ali i to je bilo u pocetku.
To su problemi, ostalo nije poznato koliko znam i nisu kvarovi koji ostavljaju na putu
1,2 TSI troši u lokalu 1-2 L više od Punta. Na autoputu, na 130 troši osetno više od 7.
Ovaj TSI o kome pričam, ostajao je u kvaru 2 puta zbog kablova, menajna je glava motora ili ventili (ne znam sigurno). Menjan je dva puta lanac i to što ide uz.
Na kraju je prolupao na 60 hiljada kilometara.
Turbinu ne računam, popravka bila džabe.
0,9 TCE u Captur na 120 ne može da troši malo, jer taj auto ima veliku čeonu površinu, mali motor koji na 120 ima nepovoljan režim rada, fali mu 6 brzina ili duži menjač.
Ovaj TSI o kome pričam, ostajao je u kvaru 2 puta zbog kablova, menajna je glava motora ili ventili (ne znam sigurno). Menjan je dva puta lanac i to što ide uz.
Na kraju je prolupao na 60 hiljada kilometara.
Turbinu ne računam, popravka bila džabe.
0,9 TCE u Captur na 120 ne može da troši malo, jer taj auto ima veliku čeonu površinu, mali motor koji na 120 ima nepovoljan režim rada, fali mu 6 brzina ili duži menjač.
Ero poceo si bas da lupas. Imao sam Punta 1.2 pre ove Fabije. Trosio je u proseku pola litre vise od ove Fabije. Kada kazem u proseku uzorak je 35.000 km a ture su iste.
Na 120 kmh, Fabia sa fabrickim 15icama trosi oko 5.4-5.5 lit./100 km na 120 knh (Punto 6.5), na 150 kmh trosi 7.8-7.9 lit./100 km (Punto 10).
Dakle nemoj price rekla kazala, ako imas licno iskustvo pricaj, ako nemas nemoj.
Tapatalk Post
Na 120 kmh, Fabia sa fabrickim 15icama trosi oko 5.4-5.5 lit./100 km na 120 knh (Punto 6.5), na 150 kmh trosi 7.8-7.9 lit./100 km (Punto 10).
Dakle nemoj price rekla kazala, ako imas licno iskustvo pricaj, ako nemas nemoj.
Tapatalk Post
3-4L vise od punta, daj boze da je 1-2. A cuo sam da su bukvalno svaki drugi motor menjali u porseu, preko 1000 motora za 2 godine.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Eru za preCednika 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ta fabija TSI je odlična, troši manje od dizela. Kad bi tako bilo. A istina je ako se vozi 140-150, svaka druga pumpa je njena. Ona stara sa 5 brzina. Pšto je drugar išao sa njom u Francusku, a drugi sa Golfom 5 TDI i forsirao 140-150, svaka druga pumpa je bila njihova
O tome ješ pričaju štosove.
Punto teško može da pređe 6L neke normalne vožnje. Obično troši 5,6-5,8 (ono što piše) u mojoj mešovitoj vožnji. Na otvorenom, gde je ravno 5,0 - 5,2 (piše), to je stvarno oko 5,5.
ftj
Raspitaj se u Poršeu malo, kako ckavaju glave motor na 1,4 TSI.
Napravio Švabo....
Ne moguu da ulazim u diskusiju, ali jednom (na kraju) ću morati da iznesem moje iskustvo sa Fabijom 1 HTP, koju sam novu kupio pre Punta. Iskustvo, da sam je jedva "utopio". I ona je trošila više od punta najmanje 1 litar, a na autoputu možda i 2.

Punto teško može da pređe 6L neke normalne vožnje. Obično troši 5,6-5,8 (ono što piše) u mojoj mešovitoj vožnji. Na otvorenom, gde je ravno 5,0 - 5,2 (piše), to je stvarno oko 5,5.
ftj
Raspitaj se u Poršeu malo, kako ckavaju glave motor na 1,4 TSI.
Napravio Švabo....
Ne moguu da ulazim u diskusiju, ali jednom (na kraju) ću morati da iznesem moje iskustvo sa Fabijom 1 HTP, koju sam novu kupio pre Punta. Iskustvo, da sam je jedva "utopio". I ona je trošila više od punta najmanje 1 litar, a na autoputu možda i 2.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Kakve veze ima 1.2htp sa 1.2tsi osim sto su slicne zapremine?
Drugo lanac ne ide na 1.2tsi vec 4 godine tj u sve nove modele od te godine.
Drugo lanac ne ide na 1.2tsi vec 4 godine tj u sve nove modele od te godine.
Ero smorio si brate, odmori tastaturu malo.
Era je bot. Zato je i dobio Rešo ispod cene 

Nema veze, samo su problemi ostali isti. Troši ulje, troši lance i ono što ide uz, troši više nego benzinci iz konkurencije, nisu dugotrajni, i oba znaju da prezube.
Na ovom novom odlaze i ventili - glave motora.
Kažu (ali kažu) da su na ovom od 90ks "otklonili" nedostatke, ako je verovati. Ali je ne verujem.
Hoćete da otvorim temu Bela Fabija 1 1,2 HTP 63ks, klot ?? Pa da tamo podelimo iskustva o Skoda tehnologiji ?
Bot naravno da nisam. Dal su botovi oko koji tvrde da fabija TSI na 120 troši 5 ???
Na ovom novom odlaze i ventili - glave motora.
Kažu (ali kažu) da su na ovom od 90ks "otklonili" nedostatke, ako je verovati. Ali je ne verujem.
Bolje reci VW-idealistima da "siđu" sa teme Megane 130 TCE.Ero smorio si brate, odmori tastaturu malo
Hoćete da otvorim temu Bela Fabija 1 1,2 HTP 63ks, klot ?? Pa da tamo podelimo iskustva o Skoda tehnologiji ?
Bot naravno da nisam. Dal su botovi oko koji tvrde da fabija TSI na 120 troši 5 ???
Smaraš zaista
Era meri potrošnju Puntom niz Zlatibor, a Fabijom uz Zlatibor.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Citajuci ovo i oticice i ono malo starih dobrih likova sto je ostalo na forumu