Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Bax »

Haha, nemam pojma, nista mu nije falilo, nije nesto mnogo ni vozen...

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Letos u CG sam baš zagledao,dobar broj kola je bio na zimskim.

t
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Znam da su zimulje na kolima, malo defanzivnije vozim i to je to, nista se spec ne desava....
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Gledam sad malo gume, pošto treba uskoro da kupim i naletim na Sava Eskimo HP2. Malo podataka sam našao o ovoj gumi, ali šara deluje interesantno.

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Eskimo HP me je super sluzio na Civic-u. A danas su daleko jeftinije nego onda kada sam ih ja pazario (~18k din po komadu 225/45 R17).
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Sad baš gledam, Eskimo HP je baš dobro ocenjen od strane kupaca, tako da verujem da ova nova može samo bolja da bude.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/eskimo-hp.htm
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Koja je najbolja zimska guma kad je pitanju suv put? 195/65/15 ili 185/65/15

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Delija napisao:Eskimo HP me je super sluzio na Civic-u. A danas su daleko jeftinije nego onda kada sam ih ja pazario (~18k din po komadu 225/45 R17).
Ti si vozio auto zimi? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Miljane, nadam se da neces da istreses 70.000 din. za nove celicne felne, a i za 30.000 din. bi i mene bolela dusa. Ako te vec toliko svrbi novcanik, namontiraj nove zimske na felne koje dobijes uz auto, te sa njih prodaj kao nove, i na prolece uzmi alu 17 i set novih letnjih 17 guma. To te sve kosta isto kao da sad kupis nove celicne za 17.000 din./kom. :)

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

schonenk napisao:
Delija napisao:Eskimo HP me je super sluzio na Civic-u. A danas su daleko jeftinije nego onda kada sam ih ja pazario (~18k din po komadu 225/45 R17).
Ti si vozio auto zimi? :mrgreen:
Kad ne mogu da dobijem taxi :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Miljankg
Reactions:
Pridružio se: 02 Jul 2016, 19:30

Post od Miljankg »

Markoni napisao:Miljane, nadam se da neces da istreses 70.000 din. za nove celicne felne, a i za 30.000 din. bi i mene bolela dusa. Ako te vec toliko svrbi novcanik, namontiraj nove zimske na felne koje dobijes uz auto, te sa njih prodaj kao nove, i na prolece uzmi alu 17 i set novih letnjih 17 guma. To te sve kosta isto kao da sad kupis nove celicne za 17.000 din./kom. :)

Tapatalk Post
Hvala ti za sugestiju, bas cu tako da uradim. Nije da me svrbi novcanik, iskreno, planirao sam dam 20-25 za celicne felne maksimalno, ali kada su mi rekli cenu, mislio sam da je greska. Onda sam je delimicno prihvatio jer nisam hteo da se zezam, ali nisam ni pomislio na ovu opciju.

Ta ideja sa prodajom guma i ostalim je super, tako da cu bas da uradim, i posle 17-ice, dakle idealno :)
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Kupih GY ultra grip 9 u dimenziji 195/65 R15. :) Ali ne lezi vraže, imam drugi problem za koji mi je potreban profesionalni savet, da bih znao šta da radim. Uglavnom, imam alu felne od 7 Jota i namontirao gore pomenute pneumatike, al ivica felne štrči, po meni dosta i bode mi oči. Gume sam kupio u jednoj radnji, a montirao na felne u Coning-u (zbog Hunter-a), gde su mi rekli da je izgleda kalup od ultra grip gume uži i liči im na profil 185, ušta sam se uverio kad su mi pokazali drugi pneumatik u dimenziji 195 65 R 15 i vidi se na oko da je GY uži za oko 10 mm.

Baš sam se razočarao, :( pukao dosta novca i ne znam sad šta da radim, jeste guma balonjara i generalno nije nešto lepa na oko al ovako mi je 10x ružnija. Dal sam pogrešio što sam kupio felnu od 7J (kad sam kupovao nisam ni razmišljao o ovom problemu niti što felna ima 7 jota već mi se svidela) i namontirao 195/65 R15 na nju ili je GY Ultra grip 9 zaista nešto uža guma? Dal da zamenim pneumatike za pneumatike drugog proizvođača, možda bih onda dobio tih 10 mm i popunilo bi ovu rupu? Dal je ovo bezbedno za vožnju uopšte? Molim za pomoć...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Zašto kupuješ sranje od goodyeara :delete: . Inače mislim da ovo nije kritično šta se sigurnosti tiče, a izgled, kako kome, preživečeš :D
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Mozes voziti slobodno. Ja sam vozio 165 gumu na 6.5" i isto je izgledalo.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Koja sam ja budala, 3 godine star tigar racunao 50% cene novih, ljudi se polomili, njih 10 me zvalo za 3 sata.

Sledeci put kad bude TIgar isao u oglase, idu po ceni novih :kezo:
Odgovori