Taj dan su bila dva vezana protesta organizovana od strane dva razlicita udruzenja (srpska posla) - jedni traze dzaba prevoz, drugi traze skoro pa dzaba prevoz. Klasicni primeri naseg poimanja drzave i javnog dobra: sve sto nije moje licno treba da bude besplatno, a *ebe mi se ko ce to da plati...
Normalnom čoveku kome se ne sviđa ovaj sistem samo je ova i ovakva ekipa bila potrebna pa da sve izgudi smisao.
Nisam zagovornik teorija zavere ali sad počinjem da sumnjam da ih druga strana protiv koje se protestvuje plaća da rade to što rade i podnose neke zahteve koji nemaju veze sa zdravim razumom.
A mi obični i dalje platimo unapred prevoz a da ne znamo tačan red vožnje, da ne znamo da li su vozila ispravna, da li su vozila bar malo čista, možda klimatizovana, da nas vozi mali broj vozila i da neretko jedva uđemo u isti, i obavezno ulaz na prednja vrata jer je tako u Ljubljani, NY, Cirihu itd.
ps
ne znam razlog zašto ne vidim mljackove slike?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Centar potrošača Srbije, ne znam koliko su oni relevantni, je objavio Uputstvo za one koji bojkotuju Bus Plus a svodi se na ono o čemu se ovde pisalo.
Pa pogledajte koliko smo dobro bili informisani.
- da podatke iz ličnih dokumenata putnika da na uvid kontroloru
- da privodi u stanicu bilo kojeg putnika kome je moguće ustanoviti identitet
- Komunalna policija ima pravo prema zakonuda izvrši proveru identiteta putnika a na dva načina: uvidom u ličnu ispravu ili na osnovu izjave lica čiji se identitet proverava
- da na osnovu podataka o identitetu putnika, koji je dobila od putnika, podnese prijavu sudiji za prekršaje
- da pretrese građanina ukoliko postoji “opravdan” povod, pretres mora vršiti lice istog pola
- da pozove “pravu” policiju, da im pomogne ukoliko to nađu za shodnoVise informacija možete naći na ovo linku:
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money