Cenkanje prilikom kupovine

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Cenkanje prilikom kupivine

Post od Ji 4Tze »

goblin napisao: Daj uozbilji se da temu ne pretvaramo u baljezganje u samom startu...
Mislim da nisi blesav da ne kapiras na cega se misli.
Ček, pa ti si prvi počeo neozbiljno.

Kad ti neko kaže cenu, je l ga pitaš koja mu je zadnja?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ja kad odem u WinWin samo pokažem najbolju cenu za taj artikal na itsvet-u i dobijam po toj ceni. :)
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

@Ji
Ja ne pitam, al nije zabranjeno ni pitati.
I ja sam dozivljavao takva pitanja i mnogo vece nebuloze od toga ali sve je to trgovina, svako ima neke svoje nacine kako trguje, kako se cenka...
Ne postoje pravila, to je poenta.

Neko ce reci ako se auto ceni 20.000eur i kupac ponudi 10.000eur da je to bezobrazluk, ali nije. Prodavac to jednostavno moze da odbije i to je samo jedna od ponuda koje je dobio, a interesantno da takve "bezobrazne" ponude nekada i prolaze. ;)

Isto je i sa pitanjem "koja je zadnja cena". Itekako ima prodavaca koji ce ako procene da je kupac ozbiljan sami spustiti cenu i vise nego sto bi kupac trazio, to se itekako desava u trgovini...

Isto kao sto kupac ima pravo da ponudi u kompenzaciji nesto sto tebi apsolutno nije potrebno niti znas sta bi sa time radio ali boze moj, kupac ima pravo da ponudi, tako se nekada i nadju obostrani interesi...
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

jašta, ali meni je jednako retardirano i "koja ti je zadnja cena" i "da l idu i žena i koze uz to"
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Darko napisao:Ja sam na primer jedan auto platio vise nego sto je kupac trazio u pocetku. Ne verujem da je to jos neko uradio na kugli zemaljskoj :kezo:
:kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Mr.Rotor napisao:Ja kad odem u WinWin samo pokažem najbolju cenu za taj artikal na itsvet-u i dobijam po toj ceni. :)
Meni rekoše da su ukinuli tu praksu.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ji 4Tze napisao:Ne postoji cenkanje u Srbiji, staviš cenu koja nije fiksna a onda te zovu i pitaju koja je zadnja cena... Mislim da ne postoji retardiranije pitanje u trgovini... Pa da sam hteo zadnju cenu stavio bih je odmah i rekao "fiksno"
Zasto? Ja uvek kazem najnizu cenu (otprilike 10% niza od oglasene) kad me pitaju. Ako krenu pawn stars fazone da prosipaju hvala na paznji i dovidjenja.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Moje je da pitam, nista ne kosta, a njeno je da kaze "ne".

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

passenger napisao:Od supruge majka kupovala neki lap top pre dva-tri meseca i kao posledni primerak bio, izložen model i iscenjkala se tipa sa 400 eura na 250 eura. U jednoj od najvećih lanaca takve robe. Nisam mogao da verujem da je moguće.
Kazu da npr. ko hoce da izboksuje popust na kupovinu auta ode krajem meseca, kvartala, godine jer je tada frka da se ispuni kvota (nije odradio koliko treba, izgubio potencijalne musterije ili postojece, pegla koleginu losu prodaju), stize nov kontigent robe pa se zalihe prazne... Akcije i sajmovi su najzahvalniji za takve stvari. Opet ima onih koji tresnu lovu da ne trepnu. Ima svakakvih i prodavaca i kupaca.

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Mr.Rotor napisao:Ja kad odem u WinWin samo pokažem najbolju cenu za taj artikal na itsvet-u i dobijam po toj ceni. :)
Potvrđujem da hoće da spuste na najbolju cenu. Ja sam im više puta slao linkove koje sam nalazio na sajtu e-ponuda i uvek su uvažili i čak dali besplatnu dostavu i neku sitnicu kao poklon.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Sto se tice ispune kvote to vazi samo za manje popularne automobile, kao i luksuznije i skuplje, osim toga je generalno dobar kraj godine za kupovinu sa lagera i naravno pocetkom godine kupovina starog lagera :)

@dusan bas kao sto kazes pawn shop fore kada krenu sa pricom kesh je kesh :kezo:
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Imali smo mi jednog prodavca u Opelu, cale je nekoliko puta s njim poslovao i svaki sledeci put je davao vise prostora za korigovanje cene. Pored nasa dva, cale je jos par puta posredovao u kupovini. Normalno da ne treba biti bezobrazan u sklapanju posla ali se neka granica zna. Identicnu situaciju drugar ima u Kiji (kupili 4 komada do sad i cesto nabacuje musterije), al on stvarno ima slifa da ubedi ljude. Luksuzna roba i specificna je uvek imala svoj krug kupaca, tu nema nekih velikih oscilacija u prodaji. Moja iskustva su vise vezana za KP, ne za automobile, mada je u planu prosirenje voznog parka i veliki je problem sto se MVM zatvorio i nemamo 'licnog' prodavca trenutno.

Poslednja izmena od shandu90 u 10 Okt 2016, 18:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Dare4x4 napisao:
Potvrđujem da hoće da spuste na najbolju cenu. Ja sam im više puta slao linkove koje sam nalazio na sajtu e-ponuda i uvek su uvažili i čak dali besplatnu dostavu i neku sitnicu kao poklon.

To radi uvek mailom ili mozes i da pozoves neki br?
Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Radilo je preko maila prijatelj@winwin.rs , a jednom sam ih zvao i na Skype.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

passenger napisao:Od supruge majka kupovala neki lap top pre dva-tri meseca i kao posledni primerak bio, izložen model i iscenjkala se tipa sa 400 eura na 250 eura. U jednoj od najvećih lanaca takve robe. Nisam mogao da verujem da je moguće.
Prosle godine sam kupovao bratu laptop, nadjem u nekoj prodavnici u NS. Cena na sajtu jedna, ja posaljem upit preko mejla, kazu ostala su im 2 na stanju i nude mi sa popustom od preko 100 evra. Naravno uzeo sam laptop odmah.

Kad sam bio u Americi u Kaliforniji, tamo sam veliki broj puta naletao u njihovim prodavnicama tehnike (BestBuy, Frys itd) da nesto im bude poslednji komad na stanju, i odmah ponude po nekoj smesnoj ceni... Izgleda da im je cilj da rasciste lager kako znaju i umeju.
Odgovori