Sport

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Sport

Post od Delija »

AcaKayak napisao:Ne bih bas da ulazim u detaljnu pricu oko ovoga sto se prica sve ovde, posto bih da cuvam zivce :D

Ali, odakle to da se vaterpolo izbacuje sa OI, naravno ne pitam ovo nekim cudnim tonom ili ne znam ni ja kako, vec pitam jer ne znam a interesuje me :D

Jel to negde objavljeno ili je pretpostavka ili nesto trece?
Ma nema trika da izbace vaterpolo. Kako su krenuli jedino od sportova fali pljuvanje u dalj... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Vaterpolo je jedan od najugroženijih sportova trenutno!
FINA već nekoliko godina razmišlja kako da reši problem vatepola koji nema nikakvu tendenciju rasta i popularizacije!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
RINGE
Reactions:
Pridružio se: 06 Jun 2012, 08:52
Garaža: Suzuki SX4 GS

Post od RINGE »

To mi je potpuno neverovatno, meni je vaterpolo jedan od najzanimljivijih kolektivnih sportova.

Doduse i mali fudbal mi je prezanimljiv pa nije popularan :kezo:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Evo jedne vesti od pre par dana

И Младост одустаје од Лиге шампиона
24 јул, 2012 Европска пливачка и ватерполо федерација (ЛЕН) покренула је нову Лигу шампиона како би ватерполо добио квалитетније, узбудљивије такмичење, али пројекат се полако урушава.

Првак Европе Про Реко и Приморје, вицешампион Старог континента, су већ одустали од ЛШ, пошто је заједнички газда Габријеле Волпи престао да улаже у ватерполо.

О учешћу у европском такмичењу размишљају и у загребачкој Младости, освајачу трећег места у најјачем клупском такмичењу прошле сезоне. Разлог су велики дугови. Загрепчани су у минусу од око 1.400.000 евра, што према бившим и садашњим играчима, што према компанији од које су узимали кредите.

У Младости још увек нису донели коначну одлуку да ли ће изаћи у Европу, а ако одустану у ЛШ следеће сезоне ће играти само један учесник фајнал-фора одржаног у Орадеи у мају, четвртопласирани Вашаш.

Првак Црне Горе Јадран из Херцег Новог је још раније најавио да се неће пријавити за Лигу шампиона, већ за Куп Европе.

Da citiram Filipa Filipovića

Smetaju li vam, generalno gledano, opaske kritičara da je to sport koji se igra samo na Mediteranu?

- Iskreno rečeno, te priče da se vaterpolo igra u nekoliko zemalja je za ljude koje nisu imali kontakt s vaterpolom. To su priče za obmanjivanje javnosti, koja u nedostatku vremena prihvata tu informaciju kao konačnu i tačnu.
Već nekoliko puta su ljudi iz vaterpola izlazili sa egzaktnim podacima da je vaterpolo u svetu mnogo rasprostranjeniji nego mnogo zvučniji sportovi. Problem je što ovaj sport ide pogrešnim putem, ljudi koji ga vode imaju druge planove od onih konstruktivnih, pravih, koji bi doprineli popularizaciji i opštem boljitku našeg sporta.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

methane.master napisao:Aco, izvinjavam ti se unapred ako opalim glupost.... ali zar ti nisi u Londonu? :think:
Nisi nista lupio :)

Nisam u Londonu, u Madjarskoj sam. Tu obavljam konacne pripreme za trku, sutra se vracam u Srbiju a u petak idem u London. Razlog za ovo je sto su na Olimpijskoj stazi trenutno trke veslanja (ja treniram kajak) i zbog toga ne mogu da treniram u Londonu, tako da ja (i svi ostali kajakasi sveta) dolazimo zbog toga kasnije.

Iskreno, meni to i odgovara, jer je pritisak i ovako dosta velik, ne bih bas da u poslednjih 10 dana priprema svaki dan gledam kako neko uzima ili gubi medalju, nije to bas dobro za sportistu ;)

Evo napravio sam pre par dana stranicu na fejsu pa mozete pratiti tu ako zelite:

http://www.facebook.com/AAKajak

:D

P.S. kada vidite sliku camaca i procitate u opisu ko nam je proizvodjac camaca i sponzor (Nelo), znacete i zasto mi je prethodni nik bio taj ;)
Poslednja izmena od AcaKayak u 30 Jul 2012, 14:26, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aco kad su ti termini u Londonu?
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Imam sedmog kvalifikacije i polufinale, a devetog finale.

Kvalifikacije je prakticno bespotrebno pratiti, polufinale je sedmog oko 10:45, a finale ne znam jos uvek kada je tacno devetog avgusta ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pratićemo i navijati.
Pazi šta radiš da te Ogi ne uzme na zub. :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

AcaKayak napisao: Nisam u Londonu, u Madjarskoj sam. Tu obavljam konacne pripreme za trku, sutra se vracam u Srbiju a u petak idem u London. Razlog za ovo je sto su na Olimpijskoj stazi trenutno trke veslanja (ja treniram kajak) i zbog toga ne mogu da treniram u Londonu, tako da ja (i svi ostali kajakasi sveta) dolazimo zbog toga kasnije.
Ajd polako, pa da navijamo. :doubleup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Ako ti treba neki savet oko kajaka, uvek mozes Ogiju da se obratis :rofl:
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

I pazi da se ne obrukas pa da budes cetvrti. ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Aco jedno tehničko pitanje.
Vidim da ste u Mađarskoj vozili kajak koji ćete koristiti i u Londonu. Kako on putuje? Ozbiljno te pitam, meni bi bilo frka da li će stići na vreme ako ide kopnom kao što predpostavljam.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

paja napisao:Pazi šta radiš da te Ogi ne uzme na zub.
paja napisao:Ako ti treba neki savet oko kajaka, uvek mozes Ogiju da se obratis
paja napisao:I pazi da se ne obrukas pa da budes cetvrti.
:rofl: :rofl: :rofl:
Veoma duhovito, zaista. :loool:

Medjutim, da vidimo. Odbojkasice ce uspeti da vide uzivo Trafalgar skver i Big ben, to je pozitivno. Posle sramotne izjave naseg selektora DA SU DOSLI NESPREMNI mislim da ce to biti jedino pozitivno. Mislim da slicna subina ceka i musku odbojku.

Ona bucka Arunovic... kako ona lupeta, pa to je strasno, kaze "zadovoljna sam jer mi je cilj bio finale" :srbin: U finalu ona kaze da joj je cilj bio finale. :o Pa sto ga nisi otkazala onda? Moje misljenje je da je cilj sporta POBEDA i makar bio najgori na svetu jedini cilj mora da bude POBEDITI - BITI NAJBOLJI I NISTA DRUGO. Kako ocekivati bilo sta od nekoga kome je CILJ Olimpijade da udje u finale !??? :glavomuzid: Brate... 4 godine se spremas za tu Olimpijadu...

Mada mi nikada nismo umeli da se pripremimo za Olimpijadu, da tempiramo formu za istu...

I jos nesto... ona uzasna floskula "vazno je ucestvovati" , to jos samo kod nas postoji ja mislim i nigde vise u svetu.
Ne, vazno je POBEDITI a ako ne pobedis ok, treniras vise ali to mora da ti bude cilj...

Divac odmah da podnese ostavku ako ne osvojimo najmanje 5 medalja, posto je rekao 5-10...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ovoj PETNAESTOGODISNJOJ devojcici iz Litvanije nije bilo kul sto je usla u finale, ona je zelela da pobedi I POBEDILA JE.
Neka se uce nasi...
Poslednja izmena od Ogi u 30 Jul 2012, 21:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

paja napisao:Aco jedno tehničko pitanje.
Vidim da ste u Mađarskoj vozili kajak koji ćete koristiti i u Londonu. Kako on putuje? Ozbiljno te pitam, meni bi bilo frka da li će stići na vreme ako ide kopnom kao što predpostavljam.
Putuje na prikolici, to je camac od 11 metara i ima posebna prikolica za kajake. Vuci ce ga kombi kajakaskog saveza Srbije.

S obzirom da krece toliko pre pocetka naseg takmicenja (nekoliko dana), nema potrebe za zurbom, cini mi se da tri nocenja imaju planirana. Ako se i ne daj boze desi nesto, verovatno bi od naseg sponzora Nela dobili novi, jer on dovozi tamo veliki kamion pun camaca ako nekome treba nesto, i u principu osim sto ne bi imali camac u nasim bojama, ne bi nam to nista ni smetalo jer su camci isti, mi stavimo svoje sediste i to je to ;)
Odgovori