Škoda Rapid

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Škoda Rapid

Post od trojanac »

Može i 200KS, ali čemu? Sasvim sam siguran da će mali broj kupaca odabrati i ovaj od 122KS, a kamoli neki jači. Ići će on sasvim fino sa 105KS, bilo sa TSI ili TDI motorom. Pa Octavia 1.9TDI 105KS ide ispod 11s do 100 i zadovoljava većinu potreba.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Proširiće ponudu motora sigurno, ići će i neki RS verovatno, pa u Fabiju ide 10 različitih motora.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Geza napisao:Skoda Rapid has target price
During the introduction of the Rapid in Slovakia a spokesman told us that the starting price of the Rapid 'between 15,000 and 16,000 euros will be located. For that money is a Rapid with 1.2 MPi petrol engine with 75 hp ready. It was only the starting price, a level of equipment or specifications Skoda could not give us. The Rapid is from January to the Dutch dealers.
Meni ovo deluje mnogo. Iskreno za te pare bi se pre odlučio za "našeg" 500L.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Perfiko, koji auto kod nas nije jeftiniji nego u inostranstvu? Citigo je u Nemačkoj od 8900e a kod nas od 6500, ako su na tu cenu spustili za 2500e onda će Rapid biti bar 3000 jeftiniji nego preko.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Ja pričam o najavljenoj ceni, ne špekulišem, po toj logici i 500L će biti jeftiniji kod nas.
Sa ovom cenom Rapid je precenjen.
Da ne pričam kako su padali komentari da je bolje motorizovana i za čitavu klasu veća Elantra skupa sa cenom od 13.500 evra.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne znam ko je to govorio, ali znam da osnovni Rapid kod nas nеće koštati značajno iznad 10000e, obzirom da Fabiju imaš već za oko 8500e.
Najavljena cena je za inostranstvo, pa je samim tim nešpekulativna, jer je inostrana. A 500L će sigurno kod nas biti jeftiniji, za početak minus porez na uvoz recimo.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Uroše da se razumemo, najavljena cena Rapida u evropi je 15-16.000 evra. Najavljena cena 500L u istoj evropi je 16.000 evra. I on je precenjen , a Rapid nije?
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Gledao ga pre neki dan na televiziji ili juče u SAT. Pa ovako mi ni ne deluje loše. Mada mi nije baš jasna klasa tog auta sa 4,4 metra dužine ako sam dobro skontao. :nemampojma: :nemampojma:
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Sedan u B klasi, kao Logan, Aveo, Cordoba, Accent, Linea, odnosno Fabija sa dupetom.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Skoda to Make Rapid Variant with Classic Hatchback Shape in 2013

Shortly after the launch of the Rapid, Skoda has confirmed that it is in fact working on a ‘proper hatchback’ version of the car. According to autocar.co.uk, the car will draw inspiration from the Vision D concept - we hope it does, as the current version of the car is the epitome of blandness - we say.

Apparently, the car will feature a more “Golf-like” rear end, in order to sell the car in western Europe, which favours hatchbacks over their sedan counterparts. Also, while the new car will not be exactly like the Vision D concept, we say it is vital that it at least resembles it, to offset the blandness of the sedan in the Skoda range.

Expect to see it unveiled some time next year, more specifically towards the end of next year. We say Skoda should play its historic card more and now that they have reached financial stability, thanks in no small part to their Chinese effort, maybe they could make a ‘halo’ car which people would buy with their hearts, rather than their heads - the latter category being the actual people who buy Skodas in the first place
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Kazu nesto ovako...
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Koju će onda Fabia imati ulogu pored ovoga? Ili će Fabia biti što i do sad, a ovo neka socijala? Ili je ovo naslednik Fabie?
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Fabia će biti u klasi do 4 metra, Rapid preko toga, recimo 4.25 m :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Po nekom mom misljenju, fabia ostaje "socijala" ako to uopste moze da se kaze, ovo postaje "golf" klasa, octavija raste i ide u klasu iznad.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

I ja mislim da ce tako biti, Fabija ostaje B, Rapid ide u C sa hecbek varijantom dodatno, a Oktavija u D.
Odgovori