Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Ne brže od života!

Post od Velja »

Vrlo moguće...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Očevici kažu da je bio kamion sa prikolicom i da ga je ,verovatno,ona zakačila.Ako je biciklista ličio na prosutu lubenicu,kako neko reče,onda ga je ona zdrobila,a ovaj nije ni osetio.Mada,opet je kriv jer ne gleda desni retrovizor.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ne dolazi u obzir da nije primetio da ga je udario.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Može da ne primeti, bus je pre metar dana malo zdrobio našu službenu Octaviu u Slovačkoj zadnjim krajem i ništa nije primetio.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Pa može on posle da prica sta hoće u svoju odbranu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kao klinac sam video kako je kamion prikolicom punom drva zakacio Nisan Terano i gurao ga par metara dok je isao u rikverc. Nisan krcka, prsti plastika, svi vicu na parkingu, a majstor dodaje gas i nista ne kapira. Naspram toga sta je jedan biciklista, u mraku i na kisi, za jedan kamion koji je isao npr. 60km/h? Kao komarac, verovatno.
Korisnikov avatar
member
Reactions:

Post od member »

Kao klinac sam odrastao po kamionima, a Burazer ima transport firmu i danas tako da dobro znam sta se moze primetiti pozadi kamiona, a sta ne. Savestan vozač pazi, dobro zna gabarite vozila. A dobrog i savesnog vozača kamiona je danas teško naći jer firme loše plaćaju pa vozači idu u inostranstvo. Da neko vuče auto po parkingu za sobom i da to ne primeti, pa to je lud lik. Svako danas može da vozi kamion i bus i da dobije licence.
Ako je kamion isao glavnim putem, a biciklista uporedo , kako je onda moguće da ga nije udario frontalno nego prikolicom? Nelogično.
Po onoj sceni sinoć,gde je telo razvuceno po cesti 10ak metara, jedini zaključak je da je bio frontalni udarac pa je pobjegao. A ako je ipak bilo podletanje pod prikolico, onda je morao osetiti da je presao preko tela.
Nakon onog Kantrimena, sve je više bezanja s mesta nesreće.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Padne I podleti pod tockove recimo, nema sanse da sa 40t I 2000+ NM oseti tako mali teret ili udarac ako,ne vidi pogotovo jer je kabina na jastucima.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I oni su kre10ni, imaju stazu pored. Da ih i razumem da peglaju 30kmh pa im sve smeta ali se 90% vucaraju ko creva.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Meni deluje sasvim moguce da nije ni primetio...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Полицајац192
Reactions:
Pridružio se: 01 Jan 2016, 17:52

Post od Полицајац192 »

99% возач камиона није ни осетио. Може бити да је возач камиона мало брже прошао поред бициклисте и овог је ветар, који је настао због камиона, заљуљао и оборио право под приколицу (врло чест случај).
Приликом претицања бициклисте, најбоље решење је претицати га као да је аутомобил што значи прелазак у супротну траку пута приликом претицања.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Полицајац192 napisao:Приликом претицања бициклисте, најбоље решење је претицати га као да је аутомобил што значи прелазак у супротну траку пута приликом претицања.
To uvek radim upravo zbog toga da mi ne bi pao pod tockove. Ako ne mogu odmah da preteknem - sacekacu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Tako je Delijo.I ja isto.Muka me hvata kad vidim matorog kako mu drhte ruke i seda na bicikl.Svaki dan se nagledam takvih ispred radnje.
Samo je problem sto vecina vozaca iza tebe ne shvata sta ti to radis,sto kocis,kad mozes da se provuces.
I tu je uvek "marfi" na delu.Od 10 preticanja biciklista 7-8 slucajeva dolazi auto iz suprotnog smera i desava se da u jednom trenutku u 2 trake imamo 3 paralelna ucesnika u saobracaju....I onda djavo kriv...
toleander
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2015, 13:53
Garaža: Škoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4 DSG

Post od toleander »

Biciklista sam, ali i vozac.

Hiljadu puta biciklistima izredjam sve po spisku, pogotovo po selima, to je sve neosvetljeno, nemaju pojma koliko se, zapravo, ne vide. Jbt, kupi najobicniju kinesku lampicu na pijaci, obuci prsluk, ne kosta to nesto mnogo, cuvaj svoju glavu, pre svega!

Ja izbegavam da vozim bicikl po mraku, ali kad ga vec vozim, svetlim kao novogodisnja jelka. Svetla, i napred, i nazad, rezervne baterije za svaki slucaj, katadiopteri na pedalama i tockovima, retroreflektivna navlaka na rancu koji uvek nosim, retroreflektivne trake na odeci i obuci.

Ne branim kamiondziju uopste, samo iznosim svoje misljenje kao neko ko je u obe grupe, i vozac, i biciklista, cesce me iznerviraju bicklisti.
Esse Quam Videri
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Auto se zaljulja kad ga kamion obidje a ne biciklista.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Odgovori