Obrazovanje i školstvo

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Obrazovanje i školstvo

Post od pedja »

Školi "Rastko Nemanjić Sava" promenjeno u ime predsednika UAE
OSNOVNA škola "Rastko Nemanjić Sava" u novopazarskom prigradskom naselju Dojevići, od ove školske godine nosi ime predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) "Kalifa bin Zajed al Nahjan",
Čik pogodi u koju školu ideš :kezo: :glavomuzid: :kezo:

A ja se smejao crnogorcima i Bulevaru šeika Zajeda u sred Podgorice.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Biče u žargonu OŠ "Mia Khalifa" :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

http://www.njuz.net/vlada-srbije-27-jan ... l-nahjana/

BEOGRAD, 12. oktobar 2016 (Njuz) – Vlada Srbije donela je danas odluku da se 27. januar proglasi za dan Svetog Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, kao i da sve škole od sledeće godine ovaj dan slave kao školsku slavu. U saopštenju vlade se navodi da će 27. januar za sve škole biti radni, ali nenastavni dan i da će u čast proslave Svetog Kalifa bin Zajeda Al Nahjana biti organizovane svečane priredbe i akademije.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Juče, na Zlatiboru, lokacija Spomenik.

Ekskurzija/rekreativna nastava neke škole, gomila sitne dece.

Scena 1.
Nekako se ispentrali, posedali po klupicama, ko je uhvatio gde. Naravno, učitelji uhvatili sebi mesto. Neki klinci kukaju kako nemaju gde da sednu, a učiteljica će: "Vidiš tamo onu klupicu? Tamo gde ona teta sedi sama. E, idite i sedite pored nje".

Scena 2.
Klinac:"Učiteljice, učiteljice, al' je skupa voda ovde. Osamdeset i pet dinara!"
Učiteljica, ista ona iz scene 1: "Ovce su za šišanje!"
Baš lepo. Mooožda je mogla deci organizovati vodu i pre polaska u šetnju...

Scena 3.
Učitelj:"Nekoženskoime, nemoj da sediš na betonu!"
Lepo je to što brine, ali je mogao reći i nešto tipa: nemoj da sediš na spomen kosturnici. Ipak su to edukativni programi :kezo:

I tako, selfiji, razni komentari, cirkus.
Samo je jedan lik (ne znam da li je iz škole ili je neki animator, vodič) na kraju postrojio svu decu i obajsnio im kako se određuju strane sveta, šta su Tornik i Čigota, kakav je to štrčeći kamen i " 'ladan beton" itd itd...
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Jel ima neko iskustva sa osiguranjima za skolovanje dece?

Razmisljam se da napravim za decu ove polise pa se malo raspitujem...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Cemu to sluzi i kako ce to deci pomoci/znaciti?
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Kako mislis cemu sluzi?

Roditelji naprave polisu za dete, placaju mesecno/godisnje, a dete nakon 19 godine dobija premiju za skolovanje.
Novac mu moze biti isplacen odjednom (nepovoljnije), ili na 4-7 godina.
Tokom polise dete dobija i dodatno zdravstveno osiguranje, kao i brojne benifite u slucaju nekih ekstremnih situacija za ne daj boze (npr. ostane bez roditelja, teza povreda...).

Drugar je bas ove godine poslao sina na studije u Prag pa je aktivirao takvu polisu, na njegovu preporuku sam i poceo da razmisljam o tome...

Dobra stvar je sto moze da se vrsi prenamena polise.
Npr. ako dete sa 19 godina bude ostvarilo premiju od 15.000eur, ako roditelji ne zele da aktiviraju polisu za skolovanje, dete moze svoju premiju da prebaci na polisu zivotnog/penzionog osiguranja i da nastavi sa placanjem pa da je iskoristi kada mu bude bilo potrebno...
Ima jos nekih benifita vezanih za zdravstveno osiguranje u inostranstvu (opet bitno ako se deca skoluju u inostranstvu)...

Jos uvek se raspitujem o tedaljima i uporedjujem ponude.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A ako npr. uđe u brak pre 25 dobije i bonus :kezo:

Veća briga je šta se dešava ako € prkne...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nikako se ne isplati to ostavljanje novca na čuvanje. Ne zna se šta će biti za 5 godina, a da ne pričamo o 15-20-25...
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Rizici uvek postoje, nemoguce je ograditi se od svega.
Takodje je greska na ovaj vid osiguranja gledati kao na profitabilno ulaganje, iako se ostvaruje odredjeni profit to nije glavna namena.

Evo drugar koji je sada aktivirao svoju polisu itekako se hvali na ovaj tim osiguranja.
Otisao mu je sin na studije u Prag i on sad prakticno ne oseca njegove studije a uz to sin ima i bolje zdravstveno osiguranje...

Ima razlicitih stavova po ovom pitanju, ja sam u principu iskristalisao da to zelim da uradim i da je to pozitivno. Sada sam vise u fazi odabira najbolje opcije pa skupljam i tudja iskustva izmedju ostalog...

@Mr.Rotor, nije to neki veliki novac, ozbiljno ulaganja... pa da ne moze da se podnese rizik.
Ali kada dodje vreme za studije, itekako lepo dodje.
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Mr.Rotor napisao:Nikako se ne isplati to ostavljanje novca na čuvanje. Ne zna se šta će biti za 5 godina, a da ne pričamo o 15-20-25...
Ako bude kao u mad maxu onda si u pravu.
Tako stalno pricamo,ko zna sta ce biti.I bude-nista.Vreme prodje brzo.
I sam sam bio protivnik takvih"ulaganja" ali od ove godine sam sam izeo neku vrstu stednje kroz osiguranje.Kad mala napuni 18 sacekace je neka kolicina neke valute.
Mesecna rata kao jedan dobar rucak u restoranu.
Tek kad ti se desi neko zlo sa zdravljem vidis koliko novca pocne da izlazi iz kucnog budzeta i felne 20" i nisu tako skupe kao zdravstena usluga koju mozes dobiti samo u privatnim ustanovama.
A osiguranje refundira bar nesto u zavisnosti od vrste osiguranja.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

goblin napisao:Jel ima neko iskustva sa osiguranjima za skolovanje dece?

Razmisljam se da napravim za decu ove polise pa se malo raspitujem...
Efekat tog uloženog novca je nikakav tj. blizu nule.
Radije za taj novac napravi sebi NOVU polisu za ZO i zaboravi da je imaš (zlu ne trebalo) .Pusti ti šta ti je napricao taj drugar, on je još pod utiskom priče koju mu je prodao agent.
Makar ti umeš da računaš cifre i razmišljaš svojom glavom.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja sam poceo da placam osiguranje za sebe i zenu onog trenutka kada sam video kako je prosao blizak rodjak sa svojom polisom.
Imao je fizicku opvredu u inostranstvu (slomio nogu ali malo komplikovaniji slucaj), lezao je u bolnici u Italiji 4 dana. Osiguranje mu je pokrilo sve troskove lecenja u inostranstvu sto nije bilo uopste jeftino i jos su mu isplatili 5.000eur premiju. Naravno, zbog toga nije nista izgubio na polisi, nastavio je i dalje da uplacuje i sada je ima...
Ima tu jos brojnih benifita ali jednostavno nije lose imati.

Za ovo osiguranje za skolovanje sam isto cuo od prijatelja iz njegovog licnog iskustva. Vidim da se on hvali da mu je jako dobro doslo sada kad mu je sin otisao na studije, a da tokom placanja to nije bio neki teret za njega.
Nebitno sto bi on i sada mogao bez problema da mu placa pun iznos skolovanja, isto lepo dodje rasterecenje ili mogucnost da se ta polisa iskoristi na drugi nacin.

Citajuci negativne komentare, sve se uglavnom bazira ili na pogresnom stavu da ljudi osiguranje dozivljavaju kao poslovnu investiciju sto je jako pogresno.
Npr. sta ja imam od toga sto sam do sada uplatio preko 10.000e za kasno na auto? Nemam nista, ali kasko i ne posmatram kao investiciju koja pod obavezno mora da mi se isplati vec kao osiguranje koje treba da mi olaksa u slucaju nepredvidjenih okolnosti.
Tako je i kod svih ostalih osiguranja, ali jednostavno neko to podrzava dok drugi osudjuju i svako ima svoje stavove.
Takodje, ima negativnih komentara u situacijama kada ljudi ne mogu da ispostuju podpisane ugovore pa tokom placanja smanjuju uplate ili traze prekid uplata, prevremeno aktiviranje polise... i tu dolazi do obracuna koji nisu po volji osiguranika.
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Nisi ni na nuli nego si u minusu ako gledamo i inflaciju...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Gobline, insistiras da dobro dodje kada dete ode na studije, a sa druge strane sada kada uplacujes ne osetis previse... Neko moze i drugacije da postavi jednacinu, tipa sad ce mu to biti neko opterecenje, a za 10god to nece ni osetiti.

Mislim ok, nisam ni protiv ni za, vec vidim da si opet zacrtao sta ces da radis pa dosao da se konsultujes dok nas ne ubedis da si u pravu :)

Generalno ko ima para svejedno mu je jer je sve to kikiriki, pa da li zaradis ili izgubis dva zrna koga briga. Ko nema, taj opet nece ni uplacivati to.
Odgovori