Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Računari

Post od grujicd »

Mogu dva uređaja da koriste isti kanal, pa ko bi se sa komšijama dogovorio da je drugačije? Ne emituje se signal stalno. Pre slanja paketa oslušne, pa ako nema ničega emituje svoj paket tj. malu količinu podataka. Ako ima, sačeka pa proba ponovo. Ali je opet bolje da ih staviš razdvojeno da se bar tvoji uređaji ne sudaraju jedan sa drugim. Radiće i na jednom kanalu, ali sporije zbog čekanja i kolizija.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Mozda nisi najbolje razumeo moje pitanje, kada sam podesavao tp-link morao sam mu staviti kanal identican kanalu koji koristi cisko ruter, znaci kanal broj 6. Interesuje me sta ce biti kada se cisko automatski pesalta na neki drugi kanal, npr. 5? U podesavanjima tp-link ce i dalje stajati kanal 6, da li ce ta razlika u kanalima uopste uticati na tp-link da preko njega radi net ili ne?
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Kanal se podešava na strani koja je access point, a ne na strani koja je klijent. U ovom tvom slučaju cisco je primarni access point, neka je on npr. na kanalu 3, tplink će kao klijent da se zakači na njega na tom kanalu.

Drugi deo priče je što je tplink istovremeno i access point za druge korisnike, npr. na kanalu 5, ali taj kanal na kome radi kao nezavisni access point nema veze sa onim sa kojim komunicira sa ciscom, jer u konekciji sa ciscom on je samo klijent i povinuje se onome što cisco diktira.

Tako da mogu na istom kanalu a mogu i na različitim, jer su to dve odvojene stvari. Samo je ipak bolje da budu na različitim da ne bi remetili performanse jedan drugom.
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Aha, sad mi je jasno, znaci ipak ce raditi i tp-link bez obzira na koje kanale se cisko salta.

Buni me onda zasto u podesavanjima na tp-linku moram definisati samo jedan kanal na kome ce raditi, ne dozvoljava "auto" opciju (pre je bio na "auto" kada je radio kao jedini wifi uredjaj), a pride kao sto ti kazes tp-linku nije bitno na kom ce kanalu cisko raditi.
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Samo da potvrdim, moraju oba uredjaja biti na istim kanalima kako bi extended ruter (u mom slucaju tp-link) vukao net sa ciska.

Ako na cisku (koji je root) promenim kanal, tp-link gubi internet.
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Imam problem sa vezom izmedju tp-linka i ciska, naime, posle odredjenog vremena i normalnog funkcionisanja tp-link izgubi vezu sa ciskom (iskljuci mu se wifi - ugasi se i lampica za wifi na uredjaju). Nema pravila kada se desi, da li posle pola sata, pola dana, sutradan, bez obzira da li su uredjaji nakaceni na tp-link ili je skroz slobodan...ali jednostavno se "otkaci" tj. ugasi mu se wifi (ne vidi se ni SSID kada se skreniraju mreze). Da bi se ponovo ukonektovao sa ciskom uredjaj mora da se ugasi/upali iz struje.

Da napomenem, kada je tp-link koristen kao jedini wifi ruter (bez ciska) normalno je radio i nije mu se nikada gasio wifi.

Zna neko sta moze biti problem?
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Vidi da li postoji novi firmware. Možda su rešili problem.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Je l koristi neko vertikalni miš?

Slika

Supruga umire od bolova u ramenu. Promenili brdo lekara, skenera i samoučenih isceljitelja, ali nikakvi uspesi. Navodno je zbog kancelarijskog posla (15 godina) i korišćenje miša. Nekako mi se uklapa u tu priču, jer kada je na odmoru, nema bolove. Možda miš promeni stvar, ali me zanima da li bi pomoglo to i da li se javljaju neki drugi problemi pri korišćenju ovakvog tipa miša?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Malo plivanja bi opustilo misice, vikendom bi mogla sat vremena da izdvoji sigurno. Pazi kad je moj cale (koga motkom nisi mogao naterati da se fizicki aktivira) poceo da ide na bazen.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Miš koristim svakodnevno skoro 30 godina i nemam problema. Ali jako vodim računa da su mi stolovi sa oborenim ivicama. U jednom trenutku su u prošloj firmi ubacili stolove sa oštrim ivicama i u roku od 5-6 dana je počela da mi trne ruka. To nema puno veze sa ramenom ali je samo jedan od faktora, može da proba i da sedi bliže, dalje, niže, više, male promene mogu puno da znače.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Površina na kojoj je miš, mora biti niže od visine ramena za dužinu nadlaktice.
Slika
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Toliko je loše da ne može da pliva. Jedva pije iz čaše tom rukom
Ima sto sa nivelacijom visine. Dva sata stoji, dva sedi, ali ne pomaže. Pitaću je za ivice stola sutra. Sad zaspala u bolovima.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Čudi me da doktori ne znaju.
Poznanika je otkidalo rame ali se na rentgenu videla kalcifikacija mišića, kao neki kristalni trn. Nastaje vežbanjem pod upalom mišića.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Track bal koriste kolege, a i ovog vertikalnog misa, meni je sve to enormno tesko za koriscenje, ali verujem da je sve stvar navike. Ali to su sve pomocna sretstva za nekoga ko koristi misa za precizno crtanje/navigaciju. Ne mogu da verujem da cisto office upotreba moze da pravi toliko problema.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Vrati se kikcass sve ti je oprosteno.

Pokusavam da koristim rarbg ali ubija od popup-a. Sa androida ne mogu da otvorim nista, koliko mi puta izbaci onaj prozor da imam virusa, bla bla bla
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Odgovori