Mislim da nema ni nasleđivanja, to može da bude problem.goblin napisao:Interesantan podatak je da supruznici u vanbracnoj zajednici imaju sva prava kao i supruznici u bracnoj zajednici, cak i u slucaju "razvoda" imaju pravo na alimentacije ako imaju dece.... Medjutim, jedna razlika je da supruznik u vanbracnoj zajednici nema pravo koriscenja penzije od drugog supruznika.
Dobro veče
Re: Dobro veče
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Pa finoo.. Lepo...Martin napisao:Day Walker-u dobar ti avatar!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=qV3apUXyaSo
Brzine idu u H-a !!!

- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
A kad su krediti u pitanju ili bilo kakva druga dugovanja 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Žena je trebala da krsti sina svoje školske (njene kume na našem venčanju).Oni su hteli da to bude u Velikoj Remeti.Pitali igumana da li može,pošto je katolkinja,ovaj ih uputio na Karlovce tj. na Eparhiju u kojoj bi moja žena uložila neku vrstu molbe lično vladiki.Nešto kao dozvola...Kontam da su tražili mito indirektno,pa je žena odustala.snork napisao:marketman napisao:Sto se mene tice krsten pravoslavac=krsten katolik= krsten hriscanin![]()
No ocigledno da nije jednakoMartin napisao: Mora. Kao da se venčavaš sa nekim ko nije hrišćanin nego budista i slično.....Pravoslavna, katolička, anglikanska, protestantska i mnoge druge hrišćanske crkve se međusobno priznaju i ne bi trebalo da bude nikakvog dodatnog obreda "prelaska" pre venčanja. Doneseš krštenicu iz svoje crkve i druga hrišćanska crkva to priznaje prilikom venčanja.srdjanyo napisao:Ovo je tačno.Katolici priznaju pravoslavnu veru tj. ne treba krštenje po zapadnom obredu da bi se venčao.Pravoslavna,pak,to ne priznaje.
Znam za slučaj da se katolkinja (konkretno, Mađarica) regularno udala za pravoslavca u srpskoj pravoslavnoj crkvi i nikakvo "prihvatanje pravoslavlja" ili slična glupost se nije tražila. Samo da je hrišćanka, što je dokazala svojom katoličkom krštenicom.
Meni to što pričate liči na popove mangupe, koji to traže ili iz neznanja ili iz neke loše namere (npr. dodatne finansijske koristi). Prijavite ih njihovim nadređenima, to nikako ne smeju da rade. Ili u krajnjoj liniji, jednostavno idite u drugu crkvu.

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Skoro sam bio na venčanju takvog "meštovitog" braka, koliko sam shvatio nije bilo problema ni posebnih procedura...
- milospinkfloyd
- Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
- Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4
Sati je 6:30, mesec je oktobar, razlog zbog kojeg ne spavam celu noc su komarci... Bojim se da cu polupati po kuci nesto upravo
Ima ih i u Kraljevi neverovatno mnogo. Ogromni su ali su kao drogirani. Ne ujedaju.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Gledam neku stranicu na Instagramu, nisam znao da u Iranu ima onakvih auta.
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
Rich Kids Of Tehran
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Alah je prema nekome bio veoma milostiv
Alah akbar!
P.S.
Jedan čak nosi i majcu koju prekriva Američka zastava: "Vrh brate!" što bi rekli naši

Alah akbar!
P.S.
Jedan čak nosi i majcu koju prekriva Američka zastava: "Vrh brate!" što bi rekli naši

Nisi u pravu, uvek se salje molba Vladiki za nesto sto nije uobicajeno ako me razumes. Tako je i moj brat slao Vladiki molbu da odrzi vencanje za vreme nekog posta i tek kada je dobio odobrenje, brat je organizovao svadbu. Ne pisi nesto, u sta nisi upucensrdjanyo napisao:Žena je trebala da krsti sina svoje školske (njene kume na našem venčanju).Oni su hteli da to bude u Velikoj Remeti.Pitali igumana da li može,pošto je katolkinja,ovaj ih uputio na Karlovce tj. na Eparhiju u kojoj bi moja žena uložila neku vrstu molbe lično vladiki.Nešto kao dozvola...Kontam da su tražili mito indirektno,pa je žena odustala.snork napisao:marketman napisao:Sto se mene tice krsten pravoslavac=krsten katolik= krsten hriscanin![]()
No ocigledno da nije jednakoMartin napisao: Mora. Kao da se venčavaš sa nekim ko nije hrišćanin nego budista i slično.....Pravoslavna, katolička, anglikanska, protestantska i mnoge druge hrišćanske crkve se međusobno priznaju i ne bi trebalo da bude nikakvog dodatnog obreda "prelaska" pre venčanja. Doneseš krštenicu iz svoje crkve i druga hrišćanska crkva to priznaje prilikom venčanja.srdjanyo napisao:Ovo je tačno.Katolici priznaju pravoslavnu veru tj. ne treba krštenje po zapadnom obredu da bi se venčao.Pravoslavna,pak,to ne priznaje.
Znam za slučaj da se katolkinja (konkretno, Mađarica) regularno udala za pravoslavca u srpskoj pravoslavnoj crkvi i nikakvo "prihvatanje pravoslavlja" ili slična glupost se nije tražila. Samo da je hrišćanka, što je dokazala svojom katoličkom krštenicom.
Meni to što pričate liči na popove mangupe, koji to traže ili iz neznanja ili iz neke loše namere (npr. dodatne finansijske koristi). Prijavite ih njihovim nadređenima, to nikako ne smeju da rade. Ili u krajnjoj liniji, jednostavno idite u drugu crkvu.
![]()