Auto sedišta za decu
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Auto sedišta za decu
Ne možeš da gledaš uzrast za 0+ na 1+ sedište.
Gleda se visina i kako se ponaša u sedištu.
Evo u našem slučaju, najstariji je upao u to 9-18kg sedište sa 8 meseci a najmlađi sa 13 i kusur
Ali najstariji je prohodao sa 12mes a najmlađi sa 16, tako da nema univerzalnog odgovora - od bebe zavisi.
Gleda se visina i kako se ponaša u sedištu.
Evo u našem slučaju, najstariji je upao u to 9-18kg sedište sa 8 meseci a najmlađi sa 13 i kusur
Ali najstariji je prohodao sa 12mes a najmlađi sa 16, tako da nema univerzalnog odgovora - od bebe zavisi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa to je poenta. Ako je komforno i ne buni se, nema potrebe da se žuri. Najmanji problem je da se kupi veće ali ne bih da pravim magacin.
To mi je glavni pik za sedišta bez jastuka. Nisam siguran da će hteti to čudo ispred sebe
Ovde ne deluje tako strašno. Ja ga nisam probao u autu ali mi je među izloženim sedištima (skoro svi popularni modeli) delovao najveći.blaugrana napisao:Ma, samo neka sedi ako joj je komotno.
Moj klinac je presao u Romer sa 13 meseci, ali je on malo krupniji
Evo da vidis King II.
Kod mene je prednje sediste malo povuceno prema napred zbog nogu ali mislim da ti neces imati tih problema
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
To mi je glavni pik za sedišta bez jastuka. Nisam siguran da će hteti to čudo ispred sebe

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Već su ostali napisali. Nema pravila, zavisi od deteta. Nidža je već objasnio detaljnije. Zasigurno da im je tako zanimljivije i manje su nervozni nego u sintezisu. Ali kao što je već napisano, ne treba žuriti. Moja ćerka odavno može u 15-36 po visini iako nema ni blizu 15kg. A sin ima blizu 9kg ali nije još za 9-18 jer ne sedi čvrsto i nije prerastao sintezis. Tako da sve zavisi. Ne treba se držati strogo kilaže ni starosti.Mr.Rotor napisao:Sa koliko meseci se dete okreće napred u sedištu?
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Ok. Samo pitam.
Mi imamo neko foppapedretti koje je od 0-18kg. Ima bazu i rotira se 360 stepeni. Mali juče napinio 6 meseci i ne planiram da ga okrećem napred bar još tri meseca.
Inače sedište je odlično. Prezadovoljni smo.
Mi imamo neko foppapedretti koje je od 0-18kg. Ima bazu i rotira se 360 stepeni. Mali juče napinio 6 meseci i ne planiram da ga okrećem napred bar još tri meseca.
Inače sedište je odlično. Prezadovoljni smo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Imate ovo verovatno... http://www.kidsland.rs/auto-sedista/aut ... ano-0-18kg
To je druga priča. Ako postaje nervozan nema razloga da ga ne okreneš povremeno da malo gleda napred. Mada po mnogim istraživanjima je najbezbednije da sedište bude okrenuto suprotno smeru kretanja vozila.
To je druga priča. Ako postaje nervozan nema razloga da ga ne okreneš povremeno da malo gleda napred. Mada po mnogim istraživanjima je najbezbednije da sedište bude okrenuto suprotno smeru kretanja vozila.
http://www.babycenter.com/0_how-long-to ... 0348811.bcMany parents used to turn the seat to face front as soon as their child celebrated her first birthday. But in 2011 the American Academy of Pediatrics (AAP) revised its policy, citing a study that found children younger than 2 are 75 percent less likely to be killed or injured in a car crash if they're in a rear-facing car seat.
Posetite www.garaza.rs !
Ma da. Sve jasno.
To je to sedište. Mi ga povremeno okrenemo da sedi bočno.
To je to sedište. Mi ga povremeno okrenemo da sedi bočno.
-
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 10:33
- Garaža: Skoda Octavia MK3 TDI, BMW 320D E90 LCI
Ja koristim Romer Versafix vec 1.5god.. Odlicno je.. A nije uopste preveliko u kolima.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Generalno sa Romerom, Cybexom, Maxi Cosi, Cam, Recaro, nema greške. Naravno ima i drugih dobrih marki. Sate i sate provodimo na netu, često za gluposti, pa može se odvojiti i malo vremena da u par klikova saznamo sve prednosti i mane jednog sedišta.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
http://www.blic.rs/vesti/hronika/stravi ... ma/0phbrvvStravičan sudar kod Loznice u kom je poginulo četvoro ljudi, među kojima i devojčica J. S. (2,5), potvrda je činjenice da je bezbednost u saobraćaju u Srbiji na niskom nivou. Posebno brine podatak da godišnje 1.500 dece do 14 godina strada u udesima. I dok je smanjen broj dece koji su povređeni ili poginuli kao pešaci, sve je više mališana nastradalih kao putnici.
- To je posledica poražavajuće činjenice da svega 30 do 40 odsto dece koriste odgovarajuća auto-sedišta. Zbog toga bismo svi morali da radimo na podizanju sistema zaštite dece kao putnika. Počevši od doniranja auto-sedišta, preko obuke roditelja, do kampanja o značaju korišćenja bezbednosne opreme - kaže Dalibor Pešić, profesor Saobraćajnog fakulteta, i dodaje da je školska obuka dece kao pešaka dala rezultate.
Mnogi roditelji ne shvataju značaj auto-sedišta za decu.
- U sudaru pri brzini od 60 kilometara na sat svi predmeti u vozilu postaju 20 puta teži. Tako dete teško 10 kilograma ima, u stvari, 200 kilograma, a majka od 50 kilograma dobija težinu od tone. U tim uslovima majka nema šanse da zadrži dete u krilu, a, nažalost, često se događa da svojim telom ubije dete u sudaru. Dešava se i da u nesreći prežive roditelji, iako nisu vezani, ali ne i deca jer su sile koje deluju i udarci o delove vozila, znatno opasniji po decu - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.
Posetite www.garaza.rs !
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Nacrt zakona o izmena i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja donosi brojne promene. Najveće povećanje kazne odnosiće se na bezbednost dece u saobraćaju. Zato se Maja Nikolić u emisiji „150 minuta“ obratila pravom sagovorniku direktoru Komiteta za bezbednost u saobraćaju Damiru Okanoviću, koji je pojasnio naznačene zakonske izmene.
„Prošle godine imali smo 14 mrtve dece, od toga 10 dece bili su putnicu u vozilu, a četvoro dece pešaci“, kazao je na samom početku razgovora Okanović koji je govorio i o upotrebi sedišta, o opasnosti držanja deteta u roditeljskom krilu tokom vožnje... Na šta će sve roditelji morati da obrate pažnju u narednom periodu i da postanu svesni da je to radi sigurnije vožnje njihovog deteta, pogledajte u prilogu.
http://www.prva.rs/vesti/info/103974/da ... ozilu.html
„Prošle godine imali smo 14 mrtve dece, od toga 10 dece bili su putnicu u vozilu, a četvoro dece pešaci“, kazao je na samom početku razgovora Okanović koji je govorio i o upotrebi sedišta, o opasnosti držanja deteta u roditeljskom krilu tokom vožnje... Na šta će sve roditelji morati da obrate pažnju u narednom periodu i da postanu svesni da je to radi sigurnije vožnje njihovog deteta, pogledajte u prilogu.
http://www.prva.rs/vesti/info/103974/da ... ozilu.html
Posetite www.garaza.rs !
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ne vredi nama ni hiljadu zakona ni milion amandmana na iste. Pola populacije koja tera nesto na 4 tocka (namerno sam napisao "tera" a ne "vozi", jer voziti treba znati) zivi po sistemu "posle mene potop". Takvi pavijani, i musi i zenski, gledaju na zakon o saobracaju eventualno samo kao na neobaveznu preporuku. Dok 10 ili 20 evra bude zavrsavalo posao kod 99% saobracajaca, izvesno je da nece nista da se promeni.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
U principu se slažem. Dodao bih da nije rešenje podizanje kazni već rad policije koja treba često i u svakoj prilici da kontroliše kako se deca voze i naravno da to sankcionišu. Ovo sa 120.000 din kaznom neće rešiti, kao što i dalje vidimo da se vozi zaustavnom trakom iako je kazna isto tako previsoka, a mnogi su je i platili.
Tapatalk @ Desire 626
Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Danas ostavio dete u vrtić i krećem, kada u prolasku, tata Šumaher sa detetom u krilu..... Za ovako nešto bih oduzimao i dozvolu i auto....
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Eh, takvih ima mnogo više nego što primećujemo, nažalost. Zanimljivo da se ni MUP, a ni jedna od silnih agencija, komitet i sl. za bezbednost, ne bavi time ozbiljnije. Razmišljao sam da ja pokrenem nešto. Imam ideju, ali možda će mi trebati pomoć članova foruma.
Posetite www.garaza.rs !