2017 Porsche Panamera

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: 2017 Porsche Panamera

Post od stefanan »

U fazonu samo lagano, nigde ne žuriš , vozi 30 u gradu

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Off topic
Mene ta vožnja ispod ograničenja ubije u mozak. Preticanje levom trakom 110 po cajgeru, a 120 ograničenje. Katastrofa. Ima i ćuraka kao juče, pretičem je po tempomatu 130 i klinka doda gas sa 115-120 na 130 i vozimo kilometraima paralelno. Ili pre 2 nedelje jedna ćurkica Lihtenštajn tablice Focus ST vozi levom trakom kilometrima. Ima onih koji su se iznervirali i preticali je sa desne.

U gradu mnogi voze 5-10 ispod ograničenja.

U AT na autoputu je milina voziti. Ograničenje je 130 km/h, skoro da nigde nema radara gde je to ograničenje, a vozi se do 140-150 opušteno.

Nemačka je ok za voziti, ali nije bajka koja se pripoveda. Skorije sam bio i držao 160-180, par puta maksimalnih 200. I onda naidju radovi na putu 60-80 ograničenje, pa onda neko pretiče kamion 10 minuta, pa ograničenja itd.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

trojanac napisao:
goblin napisao:... ja sam spustao ispod 250 samo gde sam bas morao zbog krivina ili saobracaja a isao i preko 300...
I sve to na autoputu gde je ograničenje 120? Za svaku osudu.
Jeste, ali rusi iluziju da se i svuda u inostranstvu vozi po PS-u, samo pogledaj snimak kako vozi onaj sa Panamerom, to je za mnogo vecu osudu...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Zbog jednog primera treba menjati sliku o kompletnom društvu? Maestralna logika.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

trojanac napisao:
goblin napisao:... ja sam spustao ispod 250 samo gde sam bas morao zbog krivina ili saobracaja a isao i preko 300...
I sve to na autoputu gde je ograničenje 120? Za svaku osudu.
Pa i nije ako dozvoljavaju uslovi. Ima praznih deonica kvalitetnog autoputa gde ne bi bio problem koji put nagurati i 500, a kamoli 250. Naravno na momente, voziti 300 pored auta u sporijoj traci je svakako neozbiljno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Siguran sam da nemci odlično znaju gde i zašto postavljaju ograničenje.
Posetite www.garaza.rs !
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uglavnom pored naseljenih mesta, zbog buke.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Vladapetr napisao:Zbog jednog primera treba menjati sliku o kompletnom društvu? Maestralna logika.
Jedan snimljeni primer uz napomenu da sam se cesto sretao sa primerima voznje +200 (sto sam vec napisao ali izgleda da citas samo sto ti odgovara).
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Gobline, ti da uzmes i ubijes coveka, ti bi rekao, znam, to nije u redu, ali vidi onaj je ubio stotinu, ovo sto ja radim je nista naspram toga.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Floyd napisao:Uglavnom pored naseljenih mesta, zbog buke.
I rekao bih pored svih priključenja na autoput, al nisam siguran
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

goblin napisao:
Vladapetr napisao:Zbog jednog primera treba menjati sliku o kompletnom društvu? Maestralna logika.
Jedan snimljeni primer uz napomenu da sam se cesto sretao sa primerima voznje +200 (sto sam vec napisao ali izgleda da citas samo sto ti odgovara).
Komentariše se kultura vožnje u smislu tečnosti saobraćaja, vožnja levom trakom, propuštanje bržeg od sebe itd... Nemački autoput je svima, a pogotovo napaljenicima iz ovih krajeva, u glavi kao neka varijanta mini trkačke staze. Pa i ja sam svojevremeno sa svojim starim Fokusom tuda vozio 140 tamo gde je ograničenje 120 jer sam mislio da tako treba. Da se ne sramotim :mrgreen: I da, naravno da je tih mojih 140 isto kao tvojih 260+ jer prekršaj je prekršaj :rofl:
Laki021 napisao:Gobline, ti da uzmes i ubijes coveka, ti bi rekao, znam, to nije u redu, ali vidi onaj je ubio stotinu, ovo sto ja radim je nista naspram toga.
Baš taj rad, maestro racionalizacije.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Laki021 napisao:Gobline, ti da uzmes i ubijes coveka, ti bi rekao, znam, to nije u redu, ali vidi onaj je ubio stotinu, ovo sto ja radim je nista naspram toga.
Ne, ne, nigde ja nisam opravdavao svoju voznju ili trazio alibi u tudjim postupcima.

Samo sam prokomentarisao ne neka uvrezena misljenja o saobracajnoj kulturi u inostranstvu (mada je inostranstvo sirok pojam ali uglavnom se zna na cega se misli) nisu bas takva u realnosti, kako se predstavljaju.
Pocevsi od toga da je meni prvom vise puta sugerisano u fazonu "Tako vozis u Srbiji zato sto ti se moze a kad predjes granicu onda vozis po PS-u", sto nije istina... pa do toga da napolju svi voze po PS-u, da ti se svi sklanjaju cim ih sustignes pa nema potrebe za zmigavcem ili blicanjem, da retko ko prekoracuje ogranicenje....
Pa sam ja na osnovu toga dao primer konkretno Nemacke gde na njihovim autoputevima gde vaze normalna ogranicenje imamo situaciju da se relativno cesto susrecemo sa vozacima koji idu preko 200, da im kultura voznje nije bas na tako visokom nivou kao sto se prica, da itekako vole i da se potegnu kad se susretnu dva mocnija auta......

Pritom, nisam to komentarisao u toliko losem kontekstu (osim ono bezbobrazno drzanje trake) koliko sam samo izneo realniju sliku koja nije bas tako kao u "bajci" kako mnogi zamisljaju i prenose.
Meni je sve to apsolutno normalno, i trebaju tako da voze (mislim samo na brzinu) kad ima uslova...

Isto tako, napisao sam da je CH izuzetak posto tamo stvarno nisam video nikoga da grublje krsi bilo koji propis (ako ne racunam sebe :mrgreen: ).
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Vise od polovine vozi 130-150, trecina vozi 150-170, a svaki sesti-sedmi vozi preko 170.

At peak times on the "free-flowing" section of A9, over 60% of road users exceeded the recommended 130 km/h (81 mph) maximum speed, more than 30% of motorists exceeded 150 km/h (93 mph), and more than 15% exceeded 170 km/h (106 mph)—in other words the so-called "85th percentile speed" was in excess of 170 km/h.

Ozbiljna zemlja, vozacka kultura bez obzira na marginalne slucajeve, da batalimo kako ko zamislja nemce, autoban, moralisanja I vratimo se na najbolju limuzinu na svetu bez poredjenja sa nizim klasama :)

Slika

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ajd kad si već postavio ovaj gif da priupitam, pre neki dan na NBGD pored mene u traci ide Porše, jbm li ga koji model - neka Karera valjda, nesam školovala :) I vidim kako mu se izvlači ovaj spojler. Jel on to manuelno izbacuje ili automatski, čudno mi jer brzina nije bila veća od 70kmh i nije ubrzavao!?
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Moze manuelno na dugme sam da ga izbacuje, pored standarnog automatskog iznad neke brzine.

Slika
Odgovori