Nema tu sta da te nervira, jednostavno odbijes ako ti ne odgovara.Floyd napisao:Meni posebno ide na živce kad neko napiše samo "cena po dogovoru". Takve oglase preskačem.
Nervira me i ciganisanje. Ako tražim 10000, naravno da ću oterati u qrac onog ko mi nudi 5000. Kapiram da svako hoće da kupi po najmanjoj mogućoj ceni ali treba biti realan.
I dalje mi nije jasno cemu "nervoza" i zaslo licno shvatate bilo kakve trgovacke metode?
Sve dok se ne radi o prevari, apsolutno sve je dozvoljeno i pravila ne postoje!
Evo ja sam pre 5-6 godina kupio stan u BD tako sto sam sedeo drustvu gde je meni nepoznata osoba rekla kako prodaje stan u BD.
Krenuo je sa pricom kako su mu hitno potrebne pare za neki posao (opremao je lokal), u banci je procedura za kredit bar mesec dana, nema vremena da ide u BD da oglasava stan na prodaju a problem je sto stan jos nije ni uknjizen....
Pitam ga ja koliko on ceni taj stan i covek kaze dao bi ga ispod cene posto mu lova treba hitno, i za 40m2 (kompletno opremljen) trazi 40.000eur sto stvarno jeste dobra cena.
Ja mu kazem da sam zainteresovan ali moramo otici zajedno do BD, proveriti dokumentaciji, zavrsiti ugovor... tako da mu za lovu treba sigurno desetak dana. On krene da kuka kako mu je bas hitno, majstori usli u lokal...
Na sta sam mu jednostavno rekao, hoces ti da ti donesem bukvalno odmah za 15min 25.000eur. i da ti pred ovom ekipom pruzis ruku da si za toliko prodao stan a ja ga uzimam na nevidjeno. Covek se zamislio i proda mi ga.
Tek posle mesec dana smo zavrsavali dokumentaciju kada sam prvi put i video sta sam kupio. Posle sam sam sredjivao papire za uknjizbu gde sam potrosio jos 3.000eur. Ali sam taj isti stan izdavao jedno 2 godine od cega sam uzeo oko 10.000eur. i na kraju ga prodao za 55.000eur.
To sto sam ja zaradio 40K, skoro troduplo, sto sam ponudio skoro duplo nizu cenu od vec povoljne cene... to je moje pravo kao kupca i moja racunica kao trgovca i tu nema nikakvih emocija niti pravila.
Coveku je mozda u tom trenutku bilo bitnije tih 25K nego za godinu dana da je uzeo duplo vise. To je trgovina, nebitno da li se trguje sa autom, nekretninom, nekom robom...