Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Honda civic, posle nedelje dana vožene samo 3 km u jedan pravac, pa 7 u drugi, pa opet 4 nazad ( sve gradska vožnja), prosečna 4.8. Stop start izključen normalno. Neverovatno malo troši po gradu..
Evo produvavao sam ga po Nemackoj i do 230km/h, mada mi se cini da je drugi deo Nemacke kompletno u radovima na putu. Potrosnja po bordu za ceo put. Gresi do 10%...

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Fabia 1,2 3cyl 60ks
170km, velika većina otvoreni put - obilaznica, autoput, magistrala. Voženo 80-100, u V.
30km od toga je provozano po gradu (malo ostrije, koliko moze 0-60), i mozda jos 10-15, lagano u sred noci. Klima oko 2/3 vremena, 1 osoba pola puta, 3 osobe druga polovina. Ukupno, osim ponekog semafora, nijedan zastoj/cekanje, rad u mestu i sl.
170km - 12 litara
Metodom cepa, to mu dodje oko 7litara na 100km. Sa skoro idealnom vangradskom voznjom, ocekivao sam 6, bez obzira sto to nikome jos nije poslo za rukom. Mislim da je minimim bio oko 6,5, kada se par dana vozio iskljucivo na relaciji Vrsac-Beograd. Deklarisu ga na 5,5 kombinovane
Sa obzirom da je voznja (vecinom) bila skoro idealna za potrosnju, laganim gasom, moze se konstatovati da... ... ... paaaa, da sam srecan sto to nije moj automobil. Jednokratno, ovaj trosak je zanemarljiv.
170km, velika većina otvoreni put - obilaznica, autoput, magistrala. Voženo 80-100, u V.
30km od toga je provozano po gradu (malo ostrije, koliko moze 0-60), i mozda jos 10-15, lagano u sred noci. Klima oko 2/3 vremena, 1 osoba pola puta, 3 osobe druga polovina. Ukupno, osim ponekog semafora, nijedan zastoj/cekanje, rad u mestu i sl.
170km - 12 litara
Metodom cepa, to mu dodje oko 7litara na 100km. Sa skoro idealnom vangradskom voznjom, ocekivao sam 6, bez obzira sto to nikome jos nije poslo za rukom. Mislim da je minimim bio oko 6,5, kada se par dana vozio iskljucivo na relaciji Vrsac-Beograd. Deklarisu ga na 5,5 kombinovane

Sa obzirom da je voznja (vecinom) bila skoro idealna za potrosnju, laganim gasom, moze se konstatovati da... ... ... paaaa, da sam srecan sto to nije moj automobil. Jednokratno, ovaj trosak je zanemarljiv.
Imali su moji verziju sa 70 KS. Bas lepo je srkala. Uvek je trosila litar-litar i po vise nego sto sam mislio da treba. 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
Zadnje merenje prazan-prazan 11.3l gasa,grad,bez klime.
t
t
Sipan pun rezervoar na Molu u Požegi 95 benzin sa aditivima. Tura je bila Požega-Užice lokal-Prijepolje lokal, u povratku opet imao malo gradske vožnje po Užicu, pa kroz Čačak zbog radova, Milanovac lokal, Rudnik gde sam imao opet radove- Topola-Mladenovac-Bg. Napravljeno nekih 450km, prosek brzine 60km/h, prosek po bordu 5.4, čep metoda je +0.2 litra. Klima radila samo u odlasku od Požege do Nove Varoši. 2 osobe u autu+pun gepek. U pitanju je Yaris 1.3 vvti.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
ZR-BGD, prosek 4,3 litre na 100km.
2.0 HDi Picasso
Autoput izmedju 6,3 i 6,9 litara, brzine su varirale od 125 do 140 konstantno. Trenutno je gradska potrosnja Zemun - TC Usce oko 6,7 litara.
Ovakve su trenutne potrosnje na 60-65kmh u V stepenu prenosa, ako se duze vozi tako:

Tako da na magistrali je uglavnom prosek 4,3 litre kad brzine idu od 60 do 90kmh.
2.0 HDi Picasso
Autoput izmedju 6,3 i 6,9 litara, brzine su varirale od 125 do 140 konstantno. Trenutno je gradska potrosnja Zemun - TC Usce oko 6,7 litara.
Ovakve su trenutne potrosnje na 60-65kmh u V stepenu prenosa, ako se duze vozi tako:

Tako da na magistrali je uglavnom prosek 4,3 litre kad brzine idu od 60 do 90kmh.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Znači, postoji i manji potrošač od Cozmorolle 

Ima ih sad kolko oces 

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:

Citroen C5 lagana vožnja po kiši,nepunih 200 km
Sent from my iPhone using Tapatalk
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Po prvi put merili potrosnju na zeninom Clio-u. Clio II 1.2 benzinski motor. 600 km predjenih sa prosecnom potrosnjom od 6,5 l. Sve je vozeno po gradu. Mene iznenadila potrosnja-pozitivno. Doduse, ona vozi bas lagano...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
To je bas bas malo, ali i gradska voznja je jako rastegljiv pojam.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Najvise (80%) na relaciji Centar-Novo naselje, od cega je jedan pravac u spicu. Mericu i sledeci rezervoar, cisto da potvrdim...
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
kia cee'd sw 1.6 crdi automatik
6.7l/54km/h
6.7l/54km/h
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''