Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milan »

Ja sam odgledao bez preterivanja barem 20 uporednih testova i uglavnom su svi saglasni da klot android radi fluidnije od petice. Za kameru ponavljam, i tu su razlike minimalne, ne znam da li si koristio 6p ali tu garantujem da bi bio zadovoljan. Ja sam prezadovoljan a nije baš da ne znam šta je dobra fotka. Jedino mislim da 6P nema image stabilizaciju za video.

Naravno da je bitan (meni barem) up to date software, jednostavno se uklanjaju bagovi, optimizuje rad tj baterija, ubacuju napredne, nove opcije, itd...

Sve se svodi na prioritete. 6P je po mnogim testovima možda i najbolji i najkompletniji android ikad i šurio je u testovima praktično sve, sg7, pa i note pet. Pogledaj uporedne testove, naznačiće ti razlike manje više svi pa cepaj po onom što je tebi bitno jbg...

Sent from my Nexus 6P
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Već sam gledao sam testove ali niko ništa konkretno da apostrofira kao prednost kod novijih Androida, Zato sam pitao ovde, da neko iz iskustva kaže "evo to i to je ovde bolje, ili ovde ima a tamo nema ...".
Kamera ... ja sam zaluđen za fotografiju još od malena (to mi je glavna pasija), tako da mi je kamera kod Note5 definitivno bolja od one Nexusove :mrgreen:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Do pre par meseci sam bio na Android 4, sa novim telefonom prešao na 5, a ubrzo je usledio upgrade na 6. Realno, sitne su razlike sa stanovišta korišćenja, tu i tamo bolji interfejs, bude poneka sitna novost, ponešto se dobija sa manje kliktanja. Više se vide razlike što se tiče optimizacije, pa svaki sledeći radi brže, tečnije, a deluje i da je štedljiviji za bateriju. Ovo pričam kao korisnik koji na telefonu koristi konkretne aplikacije koje ionako ne zavise od sistema, a sistem čačkam samo koliko je neophodno. Doduše pošto je sve ovo na Samsungu iznad toga je Touchwiz pa je i pitanje šta su promene tu a šta na samom androidu.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Evo ja sam upravo u iskusenju sta da kupim od telefona do 400 evra...

Trenutno koristim LG G2 koji ulazi u trecu godinu funkcionisanja i sa kojim sam i dan danas zadovoljan. Ne bih ga menjao ali otac me smara da mu dam moj telefon a da sebi uzmem drugi...

Prvo sam se zaleteo za iPhone SE, koji je realno super telefon ali za moju saku i cevape od prstiju premali. Nakon toga sam poceo da razmatram LG G5, ali nekako je tesko doci do njega (cimao sam svakoga na KP, ili nude garanciju 10 dana ili plafon 6 meseci, ja ne bih da dajem tolike pare ukoliko garancija nije bar godinu dana). Sad gledam po netu iskustva sa Nexus 6P...
Korisnikov avatar
DasAuto
Reactions:
Pridružio se: 16 Sep 2015, 15:05

Post od DasAuto »

Baci pogled na OnePlusThree 400 evrica a ima performanse kao Samsung S7
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

+1
Imam OnePlus 2, sve preporuke i za njega.

TT
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

To što kažete da Note5 neće imati 7.0 mi nikako ne ide u glavu, to je vodeći uređaj iz te godine, mislim da bi morao da isprati bar tri nadogradnje. To je osnovna stvar, ok, ljudi prate trendove pa kupuju novo za dve godine maksimum ali opet. Eto i ja sam uzeo zimus S6, nije me briga da čekam zvanični ROM kao nadogradnju, čim se nešto pojavi za moj uređaj a da je novije, to flešujem. Problem nastaje kada oni potpuno batale uređaj koji realno nema šanse da dobije nešto posle 7.0 što je stvarno sramota jer je uređaj realno zaista dobar. Meni Samsung nekako pasuje i mislim da ću pri njemu i ostati ali ne garantujem. Ovo sa kratkom podrškom svakako odbija.

Tapatalk 6.2.0 (Build 789)
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

DasAuto napisao:Baci pogled na OnePlusThree 400 evrica a ima performanse kao Samsung S7
Još samo da nam kažeš gde to ima za 400€ ... i svi srećni :)

P.S.
U vezi Andoida 7 ... sajtovi po internetu govore da će ipak svi vodeći Samsung modeli (pa i Note 5), uskoro dobiti nadogradnju na Android 7 Nougat.
Poslednja izmena od maxer u 22 Okt 2016, 19:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Ma znam, ne potcenjujem ja Kineze uopšte, još kako su konkurentni, samo romove bih teže nalazio, mislim na zvanične. Custom me ne zanima nikako.

Tapatalk 6.2.0 (Build 789)
Poslednja izmena od Ivan75 u 22 Okt 2016, 19:36, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

@Cherokee
I ja baš htedoh da preporučim OP3. Drug ga uzeo, prezadovoljan je, preterano dobar telefon, prosto imam onaj osećaj kada mi je žao što nikada neću da ga posedujem. Pogledaj i P9...
Maxer, što se tiče N5 vs 6P, najveći problem N5 je to što je 6P preterano dobar telefon. Ne bih voleo da sam ti u koži, prosto mi je drago što nisam u sličnoj dilemi.
Moj redosled bi verovatno bio OP3, 6P, N5.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Drugar ima Oneplus X, i znam da je preterano dobar telefon.
Oneplus 3 sam razmatrao isto, specifikacije su i vise nego odlicne ali problem mi je nabavka - na KP traze 500e za njega, a nemam kod koga da ga narucim u EU sa njohovog sajta direktno...
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

carov2,
A šta je to bolje kod 6P nego kod Note5?
Ja ih vidim kao praktično iste telefone, osim što Samsung ima bolju kameru, olovku i nešto bolji ekran a 6P bolji zvuk ... bar što se osnovnih hardverskih razlika tiče.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Cherokee napisao:Drugar ima Oneplus X, i znam da je preterano dobar telefon.
Oneplus 3 sam razmatrao isto, specifikacije su i vise nego odlicne ali problem mi je nabavka - na KP traze 500e za njega, a nemam kod koga da ga narucim u EU sa njohovog sajta direktno...

Iskreno, imam OnePlus, ali nisam siguran da bih dao za njega bas tolike pare.

Ako vec treba da se bira, dao bih prednost "poznatijim" telefonima.

Ja sam sa oneplus zadovoljan, i bez obzira sto je flagship killer kako Kinezi vole da se hvale, ipak postoje neke sitnice za koje mi je Samsung(note serija konkretno za mene) ostao u boljem secanju.

Ne primecujem da mi ista bolje radi OP 1, od Note 3 npr.

Naravno, nisu ista klasa telefona, ali opet, kamera je mnogo bolja na N3, super amoled volim vise itd...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Maxer
U stvari je vrlo prosto. Uzmeš N5 i gotovo.
Superboss
Ovde ne pišemo o OPO, već o OP3.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

OnePlus3 je odličan izbor kome ne smeta veličina.

Sent from mTalk
Širim haos!
Odgovori