Laki021 napisao:Jesi pitao za test voznju?

nisam

e da, imaju sad pred zgradom talismana i espace (oba initiale) sa tablicama. mrzelo me da pitam za test voznje, bilo pred kraj nase turneje koja je krenula od sekulica na NN, preko mazde pa i skode u veterniku. malo sam se bio smorio
trojica nas je bilo i gledali smo megana (obicnog i karavana), kadjara, talismana, mazde 3 i 6 (i karavan) i skode octaviu i superb.
megane - da se ne ponavljam
megane 4 karavan - povecali su medjuosovinsko rastojanje. ovo je sad vec pristojno. mislim da se dobilo oko 5cm na zadnjoj klupi. bio je intense i ono sto me je jako razocaralo je kozni deo polukoznih sedista. plis je vrh, ali koza je glatka, skoro kao plastika... na rukonaslonu vrata i na centralnom naslonu je bolja koza. ne znam zasto takvu nisu stavili i na sedista (kao kod polukoznih sedista kod kadjara). znaci pomesana osecanja - dobilo se na prostoru, sad je to vec korekno, ali sedista me malo razocarala jer sam ocekivao bolju kozu...
kadjar - nit smrdi nit mirise. zapravo, ne svidja mi se. jedina prednost je prostor, ostalo mi je losije nego na meganu. a i ne zanima me toliko SUV pa sam ga podsvesno iskulirao...
talisman - odlican. ogroman, komforan. fino uradjen i iznutra i spolja. ipak preskup + prevlik za svu trojicu pa se nismo nesto zadrzavali kod njega.
mazda 3 - nisam pametan. ne mogu da kazem da sam se odusevio. cini mi se da je nekako manja od megana (u sirinu), sa prostorom za noge na zadnjoj klupi su tu negde. onako je malo spartanski japanska, ali deluje kvalitetna. ne znam sta im je trebao onaj karbon na vratima s unutrasnje strane. takumi sedista su mi bas dobra. i sredisnji naslon... joj muko moja. pa zasto?? imam dosta velike ruke i ipak mi se cini da bih morao da drzim lakat na onom malom izbocenom delu koji je najblizi menjacu. nema pomeranja naslona a jos je i rucna sa strane vozaca. taj sredisnji deo mi je bas promasaj...
mazda 6 - bila neka nabudzena, full kozna oprema. povelika. poskupa. na zadnjoj klupi ako sednem ispravno udaram glavom u plafon, tako da moram da sednem onako sa iskrivljenim ledjima da ne bih udarao glavom. prilicno iritantno za ovoliki auto. karavan mi je kul. malo je kraci i nesto je izmedju hackbacka i karavana. gepek kod karavana mozda malo manji ali se bar otvara kako treba.
oktavia - smesna cena tipa 13800 za 1.2tsi. ali bas je klotara. za te pare, ko ne pati od opreme nije lose. prostora nerealno puno. skoro kao kod talismana. posle smo pogledali i jednu karavan druga krajnost, napucana opremom. izgleda to korektno. ali, malo kad se pogleda, treba preko 20k za pristojan model... a to mi je nekako previse, jer za te pare, tu je vec....
superb - prava limuzincina. sto se tice prostora - objasnjava. gepek ogroman. otvara se kao kod hatcha. prvi put kad ga otvoris prosto ne verujes kolika su ta peta vrata

srednji paket opreme sa 2.0tdi za 23500k - mozda i best buy od svega danas vidjenog. ovako grubo gledano bez sleganja utisaka i citanja po netu, mislim da mi je bolji od talismana.
uglavnom, nista nisam odlucio i vozam bratovu mazdu 3 2004 do daljnjeg