Renault Megane 1.2 tce 130

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:
Pridružio se: 19 Mar 2013, 16:47

Re: Renault Megane 1.2 tce 130

Post od petarboj »

vozio sam druga da pokupi auto sa servisa (sekulic veternik) pa sam ga video u njihovom onom dvoristu/parkingu. najlon je na sedistima, nemas frke :) bila su dva - ovaj beli i jedan metalik sivi i meni beli lepsi :)
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Floyd napisao:Majstor koji radi nulti servis :)
Onaj što vraća kilometražu na nulu? :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Mora malo da ga da kupcu na test voznju. Laki nisam video kad je tresnuo, video sam samo kad su prikolicu namestali.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Laki021 napisao:Jesi pitao za test voznju? :)
nisam :) e da, imaju sad pred zgradom talismana i espace (oba initiale) sa tablicama. mrzelo me da pitam za test voznje, bilo pred kraj nase turneje koja je krenula od sekulica na NN, preko mazde pa i skode u veterniku. malo sam se bio smorio :)

trojica nas je bilo i gledali smo megana (obicnog i karavana), kadjara, talismana, mazde 3 i 6 (i karavan) i skode octaviu i superb.

megane - da se ne ponavljam :)

megane 4 karavan - povecali su medjuosovinsko rastojanje. ovo je sad vec pristojno. mislim da se dobilo oko 5cm na zadnjoj klupi. bio je intense i ono sto me je jako razocaralo je kozni deo polukoznih sedista. plis je vrh, ali koza je glatka, skoro kao plastika... na rukonaslonu vrata i na centralnom naslonu je bolja koza. ne znam zasto takvu nisu stavili i na sedista (kao kod polukoznih sedista kod kadjara). znaci pomesana osecanja - dobilo se na prostoru, sad je to vec korekno, ali sedista me malo razocarala jer sam ocekivao bolju kozu...

kadjar - nit smrdi nit mirise. zapravo, ne svidja mi se. jedina prednost je prostor, ostalo mi je losije nego na meganu. a i ne zanima me toliko SUV pa sam ga podsvesno iskulirao...

talisman - odlican. ogroman, komforan. fino uradjen i iznutra i spolja. ipak preskup + prevlik za svu trojicu pa se nismo nesto zadrzavali kod njega.

mazda 3 - nisam pametan. ne mogu da kazem da sam se odusevio. cini mi se da je nekako manja od megana (u sirinu), sa prostorom za noge na zadnjoj klupi su tu negde. onako je malo spartanski japanska, ali deluje kvalitetna. ne znam sta im je trebao onaj karbon na vratima s unutrasnje strane. takumi sedista su mi bas dobra. i sredisnji naslon... joj muko moja. pa zasto?? imam dosta velike ruke i ipak mi se cini da bih morao da drzim lakat na onom malom izbocenom delu koji je najblizi menjacu. nema pomeranja naslona a jos je i rucna sa strane vozaca. taj sredisnji deo mi je bas promasaj...

mazda 6 - bila neka nabudzena, full kozna oprema. povelika. poskupa. na zadnjoj klupi ako sednem ispravno udaram glavom u plafon, tako da moram da sednem onako sa iskrivljenim ledjima da ne bih udarao glavom. prilicno iritantno za ovoliki auto. karavan mi je kul. malo je kraci i nesto je izmedju hackbacka i karavana. gepek kod karavana mozda malo manji ali se bar otvara kako treba.

oktavia - smesna cena tipa 13800 za 1.2tsi. ali bas je klotara. za te pare, ko ne pati od opreme nije lose. prostora nerealno puno. skoro kao kod talismana. posle smo pogledali i jednu karavan druga krajnost, napucana opremom. izgleda to korektno. ali, malo kad se pogleda, treba preko 20k za pristojan model... a to mi je nekako previse, jer za te pare, tu je vec....

superb - prava limuzincina. sto se tice prostora - objasnjava. gepek ogroman. otvara se kao kod hatcha. prvi put kad ga otvoris prosto ne verujes kolika su ta peta vrata :) srednji paket opreme sa 2.0tdi za 23500k - mozda i best buy od svega danas vidjenog. ovako grubo gledano bez sleganja utisaka i citanja po netu, mislim da mi je bolji od talismana.

uglavnom, nista nisam odlucio i vozam bratovu mazdu 3 2004 do daljnjeg :D
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

To je neka octavia sa lagera? Vise se ne proizvodi 1.2 tsi.
Koliko je konja i koja oprema?

Imas li u planu da pogledas jos nesto?
Korisnikov avatar
petarboj
Reactions:

Post od petarboj »

Jbm li ga, eno je u cenovniku, 1.2, 86ks. Očajna je oprema, active. Gledao sam je samo jer je bila u salonu pa smo gledali prostor. A karavan je bio nerealno prebudzen opremom pa čisto da se ne odusevljavamo bezveze :) Nem pojma ni sam, čekam ovog novog civica da dodje :) ne znam šta bih pored ovoga još gledao... Polovna pregledam na dnevnom nivou... Videćemo.

Tapatalked from LG V10
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Megan ispada najbolja opcija ako se gleda heč a Superb ako tražiš limuzinu.

Sumnjam da će ti se dopasti Honda.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Odličan :doubleup:
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

@petarboj ovaj primerak ti nije interesantan?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Sve super, ali meni ipak nešto puno para za test vozilo, sa ne baš malih 22.500km na satu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Test vozila kod nas služe da se njima raznorazni novinari navozaju privatno kojekude umesto privatnim kolima, a vrv im neki i dušu izvade.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ovakav primerak samo nov sa svom tom opremom (ovo je najvisi paket bose plus dosta skupih dodataka) izadje 24.240e. (jos na to ide shark antena i svetleci renault pragovi, za to ne znam cenu pa nisam uracunao).

Ovaj iz oglasa se moze dobiti za ispod 18k sto je za top model i top dizel motor korektna cena. Posto je vozilo salona, sigurno se moze dobiti i kredit.

A kako je auto vozen tih 22k to je upitno :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Kakav god da je, ima garanciju 5 godina :)

Uopšte ne mora da znači da se test vozila uništavaju. Ne znam kako je u SRB ali drugar što radi kod Renoa u FR ima čak i obaveze da pazi kako postupa sa test vozilom. Vozi ga kao i svoj auto.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja kad dobijem auto na test vozim ga pažljivije nego moj auto.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori